©MN PRESS
©MN PRESS

NAJAVA DANA (petak, 22. januar): Nema greške uz dve Borusije, plus Zvezdu protiv Barse

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.01.21. | 07:50

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

PSŽ – MONPELJE, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Francuska 1)

Zbog bitke PSŽ-a sa Lionom, nema milosti za Monpelje na Parku prinčeva. Nejmar, Di Marija, Mbape, sve su ovo imena koja plaše goste koji su u padu forme u poslednje vreme. Poslednji meč para PSŽ je dobio sa 1:3, što dogovara šestostrukoj 4+ tradiciji para.

BENEVENTO – TORINO, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Torino se grčevito bori ne bi li istupio iz fenjeraške grupice, odnosno zamenio mesto sa Kaljarijem. Beneventu neće biti lako posle dva uzastopna poraza, naročito onog od Krotonea, zvanično najgoreg tima Serije A koji ih je u prošlom kolu deklasirao sa 4:1. Dakle, ima Torino šanse, što kaže i storija para koji se sastao dva puta bez gola postignutog od strane Beneventa.

M`GLADBAH – DORTMUND, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Dve Borusije u derbi 18. runde ulaze različitog raspoloženja. Gladbah nije briljirao, ali je dobio Vreder (1:0) u vanrednom kolu. I Dortmund je bio daleko od svog nivoa, a kako je pred sobom imao mnogo moćnijeg rivala od Ždrebaca, položio je oružje u Leverkuzenu (1:2). U prvom delu sezone bilo je laganih 3:0 na Vestfalenu. Pre toga dva puta po 2:1 za Dortmund. Gladbah je dao makar gol na svakoj utakmici kod kuće ove sezone. Dortmund u gostima omanuo samo jednom – u prvom kolu.

LEVANTE – VALJADOLID, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Valjadolid u goste ide bez desetorice, što je kako iz fudbalskog, tako i iz kladilačkog ugla vrlo bitna informacija. Uzgred, Levante je tek za nijansu bolji tim, makar po tabeli, pa će a igra na kućnom pragu neobično mu odgovara. Naime, samo jednom su izgubili kao domaćini, što dodatno komplikuje situaciju Valjadolidu.

RAPID BEČ – ŠTURM GRAC, 19.00

(Fudbal, Austrija 1)

Bitka za čelo austrijske elite kulminira utakmicom u Beču koji ni jedan od rivala po svaku cenu ne želi da izgubi. Podjednake su šanse Šturma da opravda značenje svog imena jurišom na Rapid, baš kao što Bečlijama stoji odbrana časti domaće trave. Dakle, ovde ni X ne može da iznenadi, baš kao što nije ni u septembru kada je poslednji meč para okončan sa 1:1.

ANDERLEHT – VASLAND BEVEREN, 20.45

(Fudbal, Belgija 1)

Anderleht je ubedljiv favorit čak i uprkos sedmorice igrača izbačenih iz stroja. Ni gostima kadrovski bilten nije ništa bolji, ali je primetna drastična razlika u samom kvalitetu timova. Domaći dakle imaju prednost, što sem tabele potvrđuje i međusobna istorija po kojoj Anderleht kolo vodi. Inače, poslednji susret para domaćin današnje utakmice dobio je u septembru sa 2:4.

STOUK – VOTFORD, 20.45

(Fudbal, Engleska 2)

U poslednjih pet kola, Stouk je čak četiri puta uhvatio X. Votford je dobio tri utakmice, a poražen je od Hadersfilda i svakako boljeg Svonsija. Inače, Votford je posledni susret para u novebru dobio sa 3:2. I ovoga puta gostujući sastav treba smatrati za nešto kvalitetniji, ali se ne treba nadati da će Stouk biti bezopasan. Dakle, moguće je novo raspucavanje.

FORTUNA DIZELDORF – GROJTER FIRT, 18.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Fortuna je tek na minus tri boda od vodećeg Hamburgera i daće svoj maksimum da dođe do pobede na svom terenu. Lako im neće i ne može biti, budući da Grojter nije mnogo lošiji na tabeli, a dag a boli osvajanje samo jednog boda u protekla dva kola. Inače, oba tima su u poslednje vreme sklona makar 3+ ishodima, što po inerciji navodi na razmišljanje o nešto efikasnijem meču i ovoga puta.

CSKA – FENERBAHČE, 18.00

(Košarka, Evroliga)

Armejci su u proteklom kolu izgubili derbi meč igrajući s Barsom za konačnih 75:88. To znači da će Kokoškov morati da računa na pakleno nervoznog, ali jako kvalitetnog domaćina koji sem tog poraza želi da vida rane i od izgubljene utakmice sa Baskonijom. Naravno, Fener će pokušati da nastavi niz od pet pobeda pa od ovog meča treba očekivati uzbuđenje bez daljnjeg.

CRVENA ZVEZDA – BARSELONA, 19.00

(Košarka, Evroliga)

Zvezda je protiv Reala prikazala bolju odbranu, a Dejana Radonjića treba da zadovolji i to što su skoro svi igrači učestvovali u pobedi. Kori Volden je pokazao još jednom koliko je važan igrač za crveno-bele ove sezone. Budi se i Ognjen Dobrić, pa će praznik biti praćenje Barse u Beogradu. Elem, gledajući statistiku, Barselona ima prednosti po broju postignutih poena, daje ih 81,6 po utakmici, i u skokovima i u asistencijama.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara