©MN Press
©MN Press

NAJAVA DANA (petak, 29. maj): Povratak Superlige uz Zvezdu na Banjici, plus Nemci iz svih uglova

Vreme čitanja: 5min | pet. 29.05.20. | 08:15

Pregled najjačih mečeva dana je pred vama

FRAJBURG – B. LEVERKUZEN, 20.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Nemačka 1)

Frajburg je odigrao neverovatan meč sa Ajntrahtom u prošlom kolu kada je i pored vođstva od 3:1 dozvolio Orlovima da se vrate u meč i na kraju morao da se zadovolji podelom bodova (3:3). Uprkos lošim rezultatima koje nastavlja da beleži zauzima središnji deo tabele. Leverkuzen je istovremeno doživeo debakl na svom terenu gde je izgubio od Volfsburga sa 1:4 i tako prekinuo seriju od 12 mečeva bez poraza koja datira od početka februara. Na petom mestu tabele Leverkuzen ima isti broj bodova kao četvrtoplasirani M’gladbah i sada svaka greška može da ga košta plasmana u LŠ. Tradicija je ipak na njegovoj strani kada su međusobni dueli u pitanju koji u poslednjih par godina nisu bili preterano efikasni.

DARMŠTAT – GROJTER, 18.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Samo pet bodova deli ove rivale na tabeli međutim razlika na terenu je znatno veća. Darmštat je peti i tri boda deli ga od mesta koje vodi u plej-of pa su prethodne dve pobede značajne za ostvarenje tog cilja. Pored toga kod kuće je skoro pa nepobediv, od februara 2019. na ovom stadionu izgubio je samo dve utakmice. Grojter je osmi, i pokušava da se vrati na pobednički kolosek što mu nikako ne polazi za nogom, a posle dva vezana remija u prošlom kolu izgubio je od Osnabrika sa 2:0 kod kuće. Grojter je dobio dva prethodna prošlogodišnja duela (3:1, 2:1), a Darmštat je dobio prethodni odigran na ovom terenu sa 2:0.

OSNABRIK – J. REGENZBURG, 18.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Pobeda protiv Grojtera na gostovanju u prošlom kolu svakako je dobar podstrek za Osnabrik s obzirom da je prethodnu pobedu upisao krajem decembra prošle godine i nalazi se na 13 mestu tabele. Regenzburg je takođe bez trijumfa na poslednjih pet mečeva od kojih su poslednja tri bila nerešena i sada je na 11. mestu. Njihov duel iz novembra završen je pravom goleadom ali bez pobednika (3:3), a GG3+ viđeno je i na dva duela pre tog. Kada je konačni ishod u pitanju u ovom slučaju sve je moguće.

SALCBURG – A. LISTENAU, 20.45

(Fudbal, Kup Austrije, finale)

Prekid takmičenja zatekao je Salcburg na drugom mestu uz šest bodova zaostatka za vodećim LASK-om. Listenau se „muči“ u drugoj ligi Austrije gde naizmenično niže pobede i poraze zbog čega zauzima središnji deo tabele. Dva rivala prethodni put snage su odmerili u osmini finala Kupa 2018. Salcburg je posle pobede minimalnim rezultatom prošao dalje i osvojio ovo takmičenje. Dobio je i dva duela pre tog, oba rezultatom 2:0.

INĐIJA – SPARTAK SUBOTICA, 15.00

(Fudbal, Srbija 1)

Golubovi posle prinudne pauze, baš imaju čemu da se nadaju. Spremali su se momci Vladimira Gaćinovića sa Brodarcem (1:1), a što je najvažnije, Denković je s bele tačke u 52. minutu prijateljskog meča s Vojvodinom uspeo da im donese pobedu. Međutim, ni Inđija koja je u donjem domu tabele svakako neće biti raspoložena za laganu predaju pred rivalom koji ih je u oktobru savladao sa 3:0. Biće zanimljivo, a valja i znati da je, makar do sada na ovom paru redovno dolazila 3+ igra. 

VOJVODINA – ČUKARIČKI, 17.00

(Fudbal, Srbija 1)

Biće ovo duel dve ekipe koje imaju ambiciju da ove sezone izbore plasman na evropsku scenu. Trenutno, tome su bliži fudbaleri Vojvodine, kojima bi pobeda nad Čukaričkim praktično osigurala mesto u Evropi. Beograđanima, koji se trenutno nalaze na petoj poziciji, trijumf bi pomogao da se do kraja sezone popnu za barem jedno mesto više na tabeli. Na Karađorđu, Nenad Lalatović će svakako pucati na sva tri boda. S tim u vezi, Vošin vezista, Petar Bojić koji je u Novi Sad došao iz Čukaričkog ne gaji iluzije o laganoj utakmici. On očekuje srčan susret, a mi dodajemo da je na tri susreta ovih klubova u 2019. godini došao X, ali i 0-2 igra.

RAD – CRVENA ZVEZDA, 19.30

(Fudbal, Srbija 1)

Izabranici Dejana Stankovića konačno mogu da se rastrče na takmičarskom meču, a Nemanja Milunović koji je na generalci tresao mrežu Grafičara uoči susreta s Radom kaže da Zvezda na Banjicu ide po pobedu, a samim tim i matematičkom obezbeđivanju titule. Manevarski prostor za Rad kome je spletom pandemijskih okolnosti poklonjen opstanak je mali. Biće po Građevinare dobar svaki rezultat koji ne znači previše primljenih golova u mreži Dušana Markovića. S te strane, svakako poželjno je setiti se da na mečevima Zvezde i Rada još od 2017. godine nije dolazilo ništa manje od 3+.

SILKEBORG – NORDSJILAND, 19.00

(Fudbal, Danska 1)

Nordsjilandu je samo skalp Silkelboga koga tuče ko kako stigne na pameti. Istina, uoči prisilne pauze, domaći su uspeli da savladaju Arhus, ali to im vrlo malo znači, budući da su suvereni fenjeraši. Trenutno izgleda da bi im i ponavljanje oktobarskog remija s Nordsjilandom donelo makar malo samopouzdanja. Kako bilo, iz kladilačkog ugla, već četiri godine na ovom paru ne pada 4+ igra, a valja razmisliti i o upotrebi kombinacija, možda i prelaza.

SLASK – RAKOV, 18.00

(Fudbal, Poljska 1)

Pet povređenih igrača Slaska, potencijalno mogu da utiču na pristup igre domaćina. To otvara neku šansu za Rakov koji se pre pauze poprilično popravio. Uzgred, oni su u oktobru dobili Slask s minimalcem, pa je tu dodatni razlog da zaigraju otvoreno. Zbog toga očekujemo interesantan susret s neznatno većim šansama za pobedu domaćina.

BUDUĆNOST DOBANOVCI – RADNIČKI 1923, 17.30

(Fudbal, Srbija 2)

Darko Milisavljević sa saradnicima iz stručnog štaba Radničkog 1923 zadovoljan je spremom ekipe nakon pandemijske pauze. Treneru na ruku ide i činjenica da mu je na raspolaganju ceo tim, sem Vladimira Ćirovića koji ne može da zaigra zbog parnih kartona. Što se tiče Budućnosti, nije to više onaj isti, tanki tim. Dovođenjem nekolicine superligaških igrača, uz Kirovskog koji je zadužen za čuvanje njihove mreže, Kragujevčani bi mogli da se suoče sa potencijalno neugodnim, a zbog svega navedenog po formaciji nepoznatim rivalom. Zato bi moglo da bude napeto. 


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara