Foto: Reuters
Foto: Reuters

NAJAVA DANA (petak, 6. avgust): Startuje Liga 1, Čempionšip, ali pre svega bodrimo Delfine

Vreme čitanja: 4min | pet. 06.08.21. | 08:09

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama

MONAKO – NANT, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Francuska 1)

Startuje Liga 1, a treća sila francuskog fudbala iz prošle sezone za sobom ima vrlo prijatnu pobedu od 0:2 nad Spartom iz Praga u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Nant je sa četiri poraza na pripremama, kojima priključujemo pobede nad Brestom i Genganom bukvalno iskrvario. Teško ili nikako će se nositi sa tradicionalnim dželatom koga sa klupe predvodi Niko Kovač.

KLUB BRIŽ – SERKL BRIŽ, 20.45

(Fudbal, Belgija 1)

Klub Briž za sobom ima tradiciju pobeda na mečevima para, a Serkl Briž isti broj bodova kao i rival iz uvodna dva kola. Inače, domaći su prvenstvo započeli remijem sa Eupenom, da bi zatim na mišiće, tek u finišu utakmice slomili Union Sen Žil s minimalcem. Uprkos toga, a zbog preimućstva domaćeg terena i nominalno jače ekipe, domaćina ovde treba smatrati za favorita.

BORNMUT – VBA, 20.45

(Fudbal, Engleska 2)

VBA kreće od prvog kola da juri brzi voz za povatak u premijerligaške vode. Neće im biti lako protiv tima koji je u Liga kupu Engleske dobio Milton Kejns sa 5:0. Taj rezultat sigurno presudno motiviše domaćina, koliko i vlastiti teren. Skot Parker neće dozvoliti da se njegov tim lako i bez otpora povinuje ambicijama s kojima dolaze gosti. Mogla bi ovo biti tvda takmičarka utakmica na otvaranju Čempionšipa.

DINAMO DREZDEN – PADERBORN, 20.45

(Fudbal, Kup Nemačke)

Dinamo je lepo započeo sezonu u Cvajtoj, osvojio je četiri boda u prva dva kola i sada ima priliku to da kruniše u Kupu Nemačke. Ipak, Paderborn je ozbiljan tim i to neće biti nimalo lagan posao, budući da je rival u drugom rangu nemačkog fudbala vezao dva remija. Inače, istorijski njihovi mečevi su godinama unazad donosili overu GG3+ igre.

RADNIČKI 1923 – RADNIK, 17.30

(Fudbal, Srbija 1)

Kragujevčani su odlično započeli sezonu. Pobedama protiv Mladosti (1:0) i Spartaka (3:2) bili su prezadovoljni, ali su u prethodnom kolu ostali praznih šaka na gostovanju Napretku (0:1). Surduličane će dočekati sa željom da poprave bodovni skor. Radnik u novoj sezoni ima tri remija iz isto toliko utakmica, a po bod iz duela sa Metalcem, Kolubarom i Radničkim iz Niša.

CRVENA ZVEZDA – NAPREDAK, 20.00

(Fudbal, Srbija 1)

Odigrali su izabranici Dejana Stankovića meč za Ligu šampiona sa konačnih 1:1 protiv Šerifa, čeka ih novo gostovanje, ali i obaveza da ugoste Kruševljane. Ma koliko bili umorni, igrači Crvene zbezde su favoriti u meču s Napretkom koji ima šest bodova u svom skoru. Oni su u prva tri kola dobili Kolubaru i kragujevački Radnički, a poraz ih je dočekao na Čairu, pošto su od Radničkog poraženi sa 4:2. Zvezda ih je poslednji put u aprilu savladala sa 1:4.

JAVOR – LOZNICA, 20.00

(Fudbal, Srbija 2)

Javor u novu PLS sezonu, zajedno sa trenerom Milovanom Milovićem ulazi silno motivisan da se od starta nametne kao kandidat za povratak u elitu. Da je tako govori podatak da su Ivanjičani na pripremama ostvarili sedam pobeda, a da nisu primili gol. Loznica je lane bila peta na drugoligaškoj tabeli, ali u poređenju s Javorom ne možemo i ne smemo da je svrstamo u istu ravan. Prosto je tako, pa treba računati na dominaciju domaćina.

MEKSIKO M23 – JAPAN M23, 13.00

(Fudbal, Olimpijske igre)

Utakmica za medalju, meč koji su Meksikanci zakazali tako što ih je iz trke za zlato, na penale izbacio Brazil biće neugodna za oba tima. Naime, Japan je Španija savladala tek u produžecima polufinalnog susreta, pa sada i jedni i drugi imaju prejak motiv da se dokažu. Svakako, na strani Japana je domaći teren, ali sa ovakvim mladim Meksikancima, ni to ne znači ništa.

SRBIJA – ŠPANIJA, 12.50

(Vaterpolo, Olimpijske igre)

Bila je Španija uvek trn u oku velikim balkanskim selekcijama. Konkretno, znala da nas muči, međutim sada je već jasno da sa Crvenom furijom ne može lako da se nosi niko i nikada. Delfini možda mogu da se izbore ako su izučili lekciju kojom su nas Španci počastili u Tokiju, kada su nas posle drame dobili sa 13:12. Bude li Srbija predvođena kapitenom Filipovićem igrala kao protiv Italije, problema neće biti.

BRAZIL Ž. – JUŽNA KOREJA Ž, 14.00

(Odbojka, Olimpijske igre)

Brazil je favort ženskog polufinala. O nekim drugim računicama nećemo ni govoriti kada je po sredi solidna, ali ne i nepogrešiva Južna Koreja koju su naše devojke dobile sa 3:0. Na tom meču su se videle njihove slabe tačke koje Brazil koji je između ostalog dobio Srbiju sa 1:3 svakako neće dozvoliti da ostanu nekažnjene.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara