NAJAVA DANA (petak, 6. decembar): Inter sa Vučicom, Viljareal sa Atletiko Madridom, plus pun evroligaški paket

Vreme čitanja: 4min | pet. 06.12.19. | 08:10

Pogledajte kakva nam uzbuđenja na igrački meni servira sportski petak

INTER – ROMA, 20.45
(Fudbal, Italija 1)

Inter se juri sa Juventusom na čelu Serije A i baš zato Vučicu muči ovo gostovanje. Uostalom, Inter je do sada samo jednom poražen, igra s gol razlikom od fantastičnih 21:13, a drugi je u Grupi F Lige šampiona. Za Romu koja je takođe druga u Grupi J, Lige Evrope ovo je poprilično opoterećenje, a kako i ne kada Konte, po svom običaju igra na pobedu, nadajući se da će njegovi puleni konačno prekinuti trostruku jalovu seriju ovoga para koja beleži tri X ishoda od januara prošle godine. Uzgred, sedam puta uzastopno na ovaj par dolazi GG igra.

Izabrane vesti

AJNTRAHT F. – HERTA, 20.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Niko ne bi poželeo Hertinih 11 bodova, sa šest vezanih poraza. Možda se Ajntrahtu konačno posreći u razbijanju malera, jer i ovaj tim je u seriji od tri vezano izgubljene utakmice koje su usledile nakon famozne pobede od 5:1 u utakmici s Bajernom. Setimo li se i da je ovaj tim u sred Londona savladao Arsenal, teško da će Adi Hiter diktirati neku zatvoren način igre.  Uostalom, Ajntraht kod kuće nije dobio Hertu još od 2014. godine. Od tog mometa uz Hertu smo videli jednu pobedu i čak četiri X ishoda u Frankfurtu.

VILJAREAL – ATL. MADRID, 21.00
(Fudbal, Španija 1)

Atletiko Madrid od pozadi pritiska Hetafe i Valensija, dok s preda na samo bod zaostatka oni vode borbu za četvrto i peto mesto sa Bilbaoom i Real Sosijedadom. Čini se da im gostovanje Vilarealu koji je u padu forme dolazi kao poručeno, budući da su domaći izgubili čak četiri od pet utakmica u Primeri u poslednje vreme. Razume se, Madriđani su zadovoljni drugim mestom u Grupi D Čige šampiona, pošto pored Juventuasa i nije moglo bolje, pa se nadaju da će popraviti i ligaški učinak.

LIL – BREST, 19.00
(Fudbal, Francuska 1)

Domaći Lil je na četvrtom mestu Lige 1, a pašće s nje skoro je izvesno ne savlada li Brest koji je u gostima do sada sobio samo Lion. Naravno, lil koji je neporažen na svom bunjištu takvu blamažu teško da će dozvoliti protiv bivšeg drugoligaškog tima koji će sigurno zaigrati pod utiskom proteklog kola u kome je dobio Strazbur sa 5:0. Pošto u ekipi Lila nema naročitih kadrovskih poteškoća, trebalo bi očekivati da će domaćin biti potpuno opušten pred svojim navijačima.

AJAKS – VILJEM II, 20.15
(Fudbal, Holandija 1)

Kopljanici neumorno gaze sve pred sobom u domaćem prvenstvu. Solidni Viljem II nije loš, ali nije ni taj kalibar, budući da je Ajaks objasnio kako se daju golovi i skupljaju bodovi i u Grupi H Lige šampiona gde je na pet utakmica postigao 12 golova. Dakle sve je jasno, čisto pa i tradicija para ukazuje na Kopljanike, uz obaveznu opasku da je na četiri od poslednjih pet njihovih utakmica dolazila 4+ igra.

BOAVISTA – BENFIKA, 21.30
(Fudbal, Portugalija 1)

Samo teorijski Boavista može da ugrozi Benfiku koja je na 12 utakmica Primeire došla do besprekorne gol razlike od 29:4. Znači, dosta golova je konstanta na mečevima gostujućeg lidera, čega se prisećaju i domaćini koje je Benfika poslednji put još krajem januara meseca, znači pre skoro pa godinu dana tukla sa 5:1. Tako stvari stoje, pa ako negde treba da se pred navijačima vadi Benfika za najtanji rezultat u Grupi G Lige šampiona, onda je to svakako ova utakmica.

MEGA BEMAKS – PARTIZAN, 20.00
(Košarka, ABA liga)

Poslednjih 10 puta Parni valjak dobija Megu. Trenutno Crno-beli Andree Trinkijerija su u seriji od četiri pobede na poslednjih pet utakmica, dok Mega Bemaks ima četiri poraza na poslednjih pet. Još uvek se ne zna da li će Redži Reding debitovati za crno-bele. Takođe, treba videti i da li će zaigrati Markus Pejdž i Rašon Tomas.

HIMKI – BARSELONA, 18.00
(Košarka, Evroliga)

Oba tima vuku bolne poraze iz protekle sedmice, s tim da je Himki u negativnoj seriji od tri utakmice. Barselona je pretrpela debakl u svojoj Blaugrani od CSKA (67:96) i sada ekspresno mora da se oporavi i vrati u život. Kako je najavljeno, Šved će igrati za Himki! Inače, Barselona voli da igra s Himkijem, a u dosadašnjih osam susreta skor je 6:2. Prošle sezone Barsa je dobila oba meča

FENERBAHČE – ALBA, 18.45
(Košarka, Evroliga)

Posle dva uzastopna trijumfa, prvi put ove sezone, Fenerbahče će pokušati da sačuva ritam i protiv Albe koja u Istanbul osokoljena s tri recke u prethodna četiri evropska meča. Susret će biti interesantan i zbog sudara dve trenerske legende, starih rivala  – Željka Obradovića i Aita Garsije Renesesa.

PANATINAIKOS – OLIMPIJAKOS, 20.30
(Košarka, Evroliga)

Olimpijakos je poslednjih sedmica drastično podigao formu u gostima u odnosu na početak sezone i od prethodna tri gostovanja dobio je dva, gde je srušen čak i aktuelni šampion Evrope CSKA, dok je poraz od Bajerna stigao tek posle drame... Doduše, Olimpijakos je u Oaki poražen u četiri prethodna navrata, i tu ne računamo recke za zelenim stolom. U prethodnih deset susreta kada je Panatinaikos domaćin, crveno-beli slavili su samo u tri navrata...

BASKONIJA – EFES, 21.00
(Košarka, Evroliga)

Baskonija je pretrpela jedan od najtežih poraza u klupskoj istoriji od Panatinaikosa (68:100), dok je Efes jedan od najboljih timova novembra, nanizao je pet trijumfa, a prošle sedmice Šejn Larkin odigrao je najbrutalniju evroligašku partiju viđenu kroz 49 poena u pobedi nad Bajernom (104:75). Ipak, Efes možda gaji veće šanse, ali situacija je krajnje neizvesna.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara