©MN Press
©MN Press

NAJAVA DANA (petak, 7. maj): Šetnja fudbalskom Evropom, pa na Jadran sa Zvezdom

Vreme čitanja: 4min | pet. 07.05.21. | 08:06

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

LESTER – NJUKASL, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska)

Treća pozicija Lestera, praktično je garant favorizovanog položaja domaćina, odnosno tima koji je poslednja tri puta lagano dobijao Njukasl. Treba imati u vidu i da gosti na teren izlaze nakon poraza od Arsenala, te da je Lester pred ovaj susret remizirao sa Sautemptonom. Ko je tipovao na minimum tri gola, štiklirao je dobitno tip na prethodna tri meča para.

LENS – LIL, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

PSŽ ima samo bod manje od Lila! To znači da gosti protiv Lensa koji se bori s Marseljom za petu poziciju nemaju nameru da popuste. Jasno, oba tima imaju motiv, a Lil je svakako kadrovski jači od ekipe koju tradicionalno dobija. Prošli put, Lens je doživeo debakl, pošto je utakmica okončana sa 4:0. Verujemo da će domaći sada pružiti jači otpor.

ŠTUTGART – AUGZBURG, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Sastav Štutgarta uskraćen je za sedmoricu povređenih. Augzburg neće moći da računa na petoricu, a pošto su oba tima u sumornom serijalu bukvalno je sve moguće. Štutgart ima za četiri poraza, dok Augzburg od istog skora deli remi sa Armenijom. Kako bilo, ovde će se sem o ishodu misliti o golovima, jer poslednja dva puta ovaj susret je obeležila 5+ igra.

SOSIJEDAD – ELČE, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Real Sosijedad mora po svaku cenu da brani petu poziciju, jer sve i da hoće, napad na Sevilju je nemoguć. To ne valja za Elče koji žarko želi opstanak, a kome je bezbedna zona trenutno udaljena samo jedan bod. Tako stvari stoje pred meč koji je u smislu favorita definitivno usmeren na Real Sosijedad. Ovaj tim poslednje međusobno viđanje dobio je sa 0:3.

GENK – KLUB BRIŽ, 20.45

(Fudbal, Belgija 1, plej-of)

Ovo je derbi, a u drugo kolo plej-of sesije, Klub Briž uprkos remija sa Anderlehtom ulazi sa plus osam bodova u odnosu na Genk. Domaći su pred ovaj susret dobili Antverpen sa 2:3, a sa kladilačke strane da se zapaziti da su oba susreta prvog kola protekla uz overu GG4+ tipa. GG igra je inače u tradiciji para, na šta treba dodati da je makar 3+ bilo umesno doati na četiri od poslednjih pet viđanja ovih timova. Tako je u januaru Klub Briž dobio Genk sa 3:2, što je rezultat koji se po broju pogodaka i kod jednih i kod drugih često ponavlja u poslednje vreme.

ODENZE – OLBORG, 19.00

(Fudbal, Danska 1, plej-aut)

Olborg je najbolji među najtanjima! Nije Odenze mnogo tanji od njih, ali iza njega je poraz iz proteklog kola, kao i sećanje na pobedu rivala koji ih je na poslednjem meču para nedavno savladao sa 3:2. Bilo bi i gore da nisu postigli gol u zaustavnom vremenu, na šta treba dodati da je Olborg mogao i bukvalno da ih deklasira da nije promašio čak dva kaznena udarca.  

SALERNITANA – EMPOLI, 14.00

(Fudbal, Italija 2)

Ovo je derbi Serije B, koji istini za volju ne znači puno vodećem Empoliju, već Salernitani koja brani drugu poziciju koja vodi u Seriju A. Biće napeto, jer je reč o dva jaka tima, potpuno zrela za elitu. Međutim, uprkos tim ocenama, Salernitana ima razloga za strah, budući da je Empoli u poslednja dva navrata uspevao da je deklasira. U januaru međusobni meč okončan je sa 5:0 za Empoli.

FENERBAHČE – EFES, 17.00

(Košarka, Turska 1)

Fenerova druga pozicija, naspram sramote koju je ekipa Igora Kokoškova doživela kada je poražena od Efesa sa 76:104 u okviru Evrolige, stvaraju veliku tenziju pred ovaj susret. Suprostaviti se boljem u četvrtfinalu Evrolige, odnosno timu koji je uspeo da dobije Real Madrid sa 3:2 u pobedama neće biti lako. Biće gusto, a nama poznato da će se Efes u dobroj meri oslanjati na usluge Vasilija Micića koji je zaista lepo odigrao protiv Španaca.

IGOKEA – CRVENA ZVEZDA, 18.30

(Košarka, ABA liga)

Ekipa Dejana Radonjića u poslednja dva međuosbna meča, računajući i ligaški, bila je bolja od Igokee. Ali u oba, posebno prvom, do poslednjih minuta je "lomila" rivala koji joj je baš po povratku trofejnog stručnjaka naneo težak poraz u Laktašima. Ofanzivno su prednjačili Lojd (21 poen), Volden (13 poena) i Dobrić (12 poena), dok je Lazić (10 poen) odlično odigrao u oba smera i potvrdio zašto je izabran za najboljeg odbrambenog igrača Lige.

MORNAR – BUDUĆNOST, 21.00

(Košarka, ABA liga)

Mornar je tokom ove sezone pokazao da zna kako da pobedi Podgoričane u "Morači”, ali i kod kuće. Zapravo čak tri puta ih je savlado u pet zvaničnih duela, jer su bili u istoj grupi u Evrokupu. Ali, u za sada najvrednijem, ovom poslednjem duelu, u Podgorici, Budućnost je statistički najviše zahvaljujući Kobsu (22 poena, 4 skoka, 7 asistencija), Ivanoviću (18 poena, 3 skoka, 7 asistencija) i Ridu (13 poena, 6 skokova) znala da izađe iz početnog minusa i doleti do prednosti u polufinalu. Sada je psihološki teret u dvorištu ekipe Mihaila Pavićevića, koja poput Igokee nema pravo na grešku.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara