©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (petak, 8. januar): Bajern na Borusija parku, FA kup, Portugalci, Španci...

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.01.21. | 08:08

Pogledajte koji nas najzanimljiviji sportski događaji očekuju danas

ASTON VILA - LIVERPUL, 20.45

Izabrane vesti

(Fudbal, FA kup)

Liverpul drma kriza. Na poslednja tri ligaška meča postigao je jedan jedini gol (dva remija i poraz), a sada ga čeka Aston Vila u takmičenju koje je manje bitno i od Premijer lige i od Lige šampiona. Pritom, rival je Aston Vila, tim što je ponizio Redse prilikom poslednjeg susreta – 7:2. Na sve to Vili dosta dobro ide na Enfildu, poražena je samo dva puta na šest prethodnih gostovanja. 

VULVERHEMPTON - KRISTAL PALAS, 20.45

(Fudbal, FA kup)

Vulvsi i Palas imaju identičak učinak u Premijeršipu. Ekipa Nuna Espirta Santa nije dobila na četiri poslednja susreta, dok je Kristal Palas slavio jednom u poslednih mesec dana.Prethodna dva duela ovih ekipa na Molinou završena rezultaton 2:0 za Vulverhempton. Zanimljivo da se na 3+ u njihovim okršajima čeka punih sedam godina...

BORUSIJA MENHENGLADBAH - BAJERN, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Ako protiv nekoga Bajern redovno gubi bodove onda je to Borusija iz Menhengladbaha. U poslednjih pet godina dva tima imaju po pet pobeda... Golovi ne bi trebalo da izostanu: 3+ došlo je na šest prethodnih utakmica, a samo jednom na tih šest duela nije došlo i GG.  

BENFIKA - TONDELA, 20.00

(Fudbal, Portugal 1)

Benfika protiv Tondele mora da popravlja utisak iz prethodne dve nedelje, jer u ligi je kiksnula protiv Santa Klare, a u Superkupu izgubila od Porta. U poslednjih godinu dana dva rivala su se tri puta sastala i svaki put došlo je 0-1. Dve su pobede Orlova (po 1:0) i jedan remi (0:0).

FAMALIKAO - PORTO, 22.00

(Fudbal, Portugal 1)

Porto je veliki favorit. Zmajevi su u strašnoj formi, dobili su 13 od poslednjih 14 utakmica u svim takmičenjima i u stopu prate lidera iz Lisabona – Sporting. Famaliko je u krizi, dugo nije pobedio, ali uzda se u tradiciju, a ona kaže da na svom terenu dva puta tukao Porto u dosadašnja dva susreta – 1:1 i 2:1.

SELTA – VILJAREAL, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Kraj 2020. bio je blistav, za Seltu, zabeležila je šest pobeda i remi, ali u novoj godini je najpre poklekla pred Realom u Madridu, pa eliminisana iz Kupa kralja, od Ibice. Na Balaidosu je, doduše, dobila sva poslednja četiri susreta, ali Viljareal je pretrpeo tek jedan poraz na minule 23 utakmice u svim takmičenjima.

KARLSRUE - GROJTER FIRT, 18.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Gosti zaostaju samo dva boda za liderom HSV-om i jedan za Holštajnom, što znači da su legitimni kandidat za plasman u Bundesligu. U seriji su od tri pobede, uključujući onu na penale nad Hofenhajmom u Kupu Nemačke. Valja očekivati otvoren susret ako se zna da je na minulih pet mečava Karlsruea prošao tip GG3+.

SANDHAUZEN - HAJDENHAJM, 18.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Sandhauzen je tim sa ubedljivo najlošijom formom u drugom rangu nemačkog fudbala. Vezao je pet poraza u prvenstvu i kupu, primio 17, a nije dao nijeda gol. Čak je prošle godine izgubio na svom terenu od Hajdenhajma (0:1), koji je na strani neubedljiv, o čemu svedoči podatak da je dobio samo jednu od poslednjih 12 utakmica.

DANKERK - TROA, 20.00

(Fudbal, Francuska 2)

Troa je lider Lige 2, osvojila je devet bodova u minula četiri kola i na strani igra vrlo dobro, a ako se izuzme poraz od Grenobla dobila je četiri od poslednjih šest utakmica. Sad gostuje ekipi koja je vezala četiri poraza, na tri nije ni gol dala.

SARAGOSA - LOGRONJES, 21.00

(Fudbal, Španija 2)

Saragosa se bori za opstanak, međutim, u poslednje vreme se koliko-toliko rezultatski stabilizovala. Od ukupno 17 bodova u dosadašnjem toku prvenstva sedam je osvojila u minulih pet rundi. Logronjes na strani nije dobio nikog četiri kola, u toj lošoj seriji triput ni gol nije postigao.


tagovi

bet analizasportsko klađenjenajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara