Nemanja Gudelj (©Reuters)
Nemanja Gudelj (©Reuters)

NAJAVA DANA (ponedeljak, 12. april): Sevilja u Vigu, popravni za Everton, ziceri za Fener i CSKA...

Vreme čitanja: 4min | pon. 12.04.21. | 07:06

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Velika pobeda prošle nedelje na Stamford Bridžu protiv Čelsija (5:2) probudila je nadu navijača Vest Broma da bi mogao da opstanka. Ali sve to pašće u vodu ukoliko VBA ne pobedi i Sautempton. Tradicija mu, međutim, ne ide u prilog. Sveci su dobili svaki od prethodnih šest mečeva protiv ovog rivala. Pritom, Vest Brom nema trijumf kod kuće protiv današnjeg rivala punih šest godina. 

BRAJTON - EVERTON, 21.15

(Fudbal, Engleska 1)

Da bi ostao u trci za Evropu, Everton ne sme ni da pomišlja na drugi ishod osim pobede. Brajtonu, s druge strane, bodovi trebaju kako bi mirnije dočekao finiš, ne brinući za opstanak. U duelima ovih ekipa domaćinstvo je “zakon”. Na šest poslednjih duela domaćin je uvek slavio. I tri puta sa najmanje dva gola razlike. Brajton je na četiri meča u nizu išao u 3+. Everton na pet od šest poslednjih utakmica 0-2.

SELTA - SEVILJA, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

I Sevilja i Selta u dosta opuštenom ambijentu dočekuju poslednji meč ove runde španskog šampionata. Andalužani su bezbedni u TOP 4, igraće Ligu šampiona ponovo, dok je tim iz Viga siguran u sredini tabele. U njihovim duelima gost već pet godina ne zna za pobedu, a na četiri od pet prethodnih okršaja došlo je GG. Samo jednom bez 3+. U prvom delu sezone bilo je 4:2 za Sevilju.

HOFENHAJM - LEVERKUZEN, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Pobeda je imperativ i jednima i drugima, s tim da su ambicije drugačije. Hofenhajm igra da pobegne od zone ispadanja, a Leverkuzen da ostane u trci za plasman u Ligu šampiona. Farmaceuti su posle dva uzastopna poraza savladali Šalke sa 2:1, dok je Hof vezao tri neuspeha u duelima sa Štutgartom, Majncom i Augzburgom. Gost je favorit, ali je u međusobnim duelima Hofenhajm slavio u poslednja dva susreta na svom stadionu. U decembru je u Leverkuzenu bilo 4:1 za Bajer i u poslednje vreme kada se sastaju ovi rivali uglavnom dolazi GG, kao i 3+.

BENEVENTO - SASUOLO, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Pogled na tabelu kaže da su gosti favort, ali treba imati u vidu da su zakucani u sredini tabele i pobeda im nije previše bitna, dok domaćinu "život znači". Benevento još nije prebrinuo brige oko opstanka, a s tri boda u značajnoj meri bi poboljšao svoju situaciju. Sasuolo je zimus slavio sa 1:0, a tim našeg Filipa Đuričića još nije poražen od Beneventa, s kojim se suretao i u nižim ligama. Ove sezone sreli su se posle dve godine pauze.

FENERBAHČE - GAZIJANTEP, 18.00

(Fudbal, Turska 1)

Fener je u poslednja dva meseca lošim rezultatima, posebno kod kuće, izgubio vodeću poziciju u prvenstvu Turske i veliko je pitanje hoće li uspeti da se vrati na nju. U poslednje četiri utakmice žuto-plavi su samo jednom pobedili, mada je i Gazijantep u istom ritmu. Gosti su i dalje u igri za izlazak na međunarodnu scenu, tako da sigurno neće s belom zastavom doći u Istanbul. Uostalom, u decembru su kod kuće slavili 3:1. Fener je posle četiri poraza i remija uspeo da slavi na domaćem terenu pre nedelju dana protiv Denizlija, dok je Gazijantep još bez pobede na strani u 2021. godini.

CSKA - ROTOR, 18.00

(Fudbal, Rusija 1)

Ima Ivica Olić dve pobede od dolaska na klupu CSKA, ali prilično su se namučili Moskovljani da do njih dođu. Obe su ostvarene na gostovanjima, identičnim rezultatom 2:1, a u oba meča je vodio domaćin.

GENGAN - TULUZ, 20.45

(Fudbal, Francuska 2)

Nekada stabilni članovi francuske elite takmiče se u Ligi 2 i tamo se sureću sa potpuno različitim izazovima. Gengan se u finišu bori da ne potone u treću ligu, dok Tuluz ima šansu da se vrati u Ligu 1. Gengan četiri godine nije uspeo da dobije ovog rivala. Tuluz je u tom periodu zabeležio tri pobede, dva puta bilo je nerešeno. Na sedam od osam poslednjih međusobnih okršaja došlo je 3+.

KJEVO - PIZA, 19.00

(Fudbal, Italija 2)

Kjevo je u krizi, ima samo jednu jedinu pobedu na poslednjih deset utakmica, ali šansa za plej-of i dalje postoji. Piza ume da iznenadi na strani. Ne tako davno tukla je Moncu i Askoli... Zanimljiva je istorija duela ova dva tima. Do sada su se sastali pet puta i uvek je bilo nerešeno. Takođe, svaki put oba tima postigla su makar po gol...

ZENIT - PANATINAIKOS

(Košarka, Evroliga)

Zenit je bio pravi kada je najvažnije. I zato je došao u situaciju da u odloženom meču odlučuje sam o svojoj sudbini. Situacija je vrlo jednostavna – pobeda ruskog tima znači i prolaz u ple-of, dok bi eventualni poraz momaka iz Sankt Peterburga značio da će u TOP 8 Valensija. Ali imajući u vidu da su Zeleni praktično bez motiva, tako nešto teško je zamisliti...


tagovi

najava danasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara