Željko Obradović (©MN Press)
Željko Obradović (©MN Press)

NAJAVA DANA (ponedeljak, 27. septembar): Partizanov početak sa Obradovićem, Brajton može na čelo Premijer lige

Vreme čitanja: 4min | pon. 27.09.21. | 07:05

Pogledajte šta nas danas očekuje od najzanimljivijih sportskih događaja...

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Brajton ima start sezone iz snova. Sa 12 bodova iz pet mečeva nalazi se na visokom šestom mestu, dok je Kristal Palas na pet bodova. Ekipa Luke Milivojevića zablistala je protiv Totenhema i pobedila ga 3:0, ali je već u sledećem kolu doživela novi poraz, od Liverpula 0:3. U poslednje vreme kada se sastaju ovi timovi često i jedni i drugi postižu pogotke, mada se retko dešavalo da bude više od tri gola u meču.

VENECIJA - TORINO, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Bio je Torino na korak od tri boda u prošlom kolu, ali je Lacio uspeo da izjednači na 1:1 golom iz penala u poslednjim minutima meča. Bikove sada čeka gostovanje protiv povratnika u Seriju A, koji nije dobro ušao u sezonu. Pobedom bi se primakli gornjem delu tabele. Venecija ima samo tri boda iz pet utakmica, pošto je pre tri kola savladala Empoli u gostima 2:1. Navijači još čekaju pobedu kod kuće.

VOŽDOVAC - MLADOST, 16.00

(Fudbal, Srbija 1)

Voždovac ima dva poraza iza sebe, od niškog i kragujevačkog imenjaka Radničkog, čime je prekinuta serija od tri uzastopne pobede. Mladost je uspela da se trgne i posle očajnog starta od čak šest poraza uspela da odigra nerešeno sa Čukaričkim 0:0, pa da pobedi Proleter 3:2, ali je u prošlom kolu Partizan bio prevelik zalogaj (0:2). Tim iz Lučana i dalje je najlošiji u Superligi sa samo četiri boda iz devet mečeva. Pokušaće to da promeni na Krovu. ali se u velikoj meri pitaju i Zmajevi.

PROLETER - NAPREDAK, 18.00

(Fudbal, Srbija 1)

Pobeda u Subotici u prošlom kolu mogla bi da bude vesnik boljih dana za Proleter. Trijumf nad Napretkom bi sigurno pomerila Novosađane još koje mesto uz tabelu. Tim iz Kruševca je doživeo poraz kod kuće od Čukaričkog, pa će probati u Novom Sadu da se vrati na pobedničku stazu, da bi se zadržao pri vrhu tabele.

ČUKARIČKI - RADNIK, 20.00

(Fudbal, Srbija 1)

Doskorašnji trener Brđana Dušan Đorđević vraća se na Banovo brdo sada kao šef struke Radnika. Iako Surduličani imaju “brdo” povređenih igrača, najviše se pred današnji susret uzdaju u Đorđevića, koji u dušu poznaje ceo tim Čukaričkog. Na papiru domaćin je favorit, ima dve pobede i remi u poslednja tri kola, dok je Radnik sva tri meča izgubio.

SELTA VIGO - GRANADA, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Sudar davljenika. Selta ima jednu, a Granada nijednu pobedu u šest kola Primere. Taj jedini trijumf klub iz Viga je ostvario u prošlom kolu protiv Levantea u gostima (2:0), pa se nadaju u Selti da je to svetlo na kraju tunela. Ukoliko bi oborili i Granadu, to bi već bio znak da je krenulo nabolje za Nebeskoplave.

NIŽNJI NOVGOROD - CSKA, 18.00

(Fudbal, Rusija 1)

Igra Nižnji bolje nego što se očekivalo u uvodnom delu sezone, drži se u sredini tabele, ima samo dva boda manje od CSKA. Armejci su daleko od željenih rezultata, ali je pobeda u prošlom kolu u velikom derbiju protiv Spartaka donela osmehe na lica igrača i navijača. Interesantno je da Nižnji ima samo jednu pobedu i tri poraza kod kuće ove sezone, pa je ovaj meč šansa za CSKA da trijumfom uhvati priključak sa vrhom tabele.

KASIMPAŠA - KONJA, 19.00

(Fudbal, Turska 1)

Konja je favorit na ovoj utakmici jer je to tim koji drži šesto mesto na tabeli, dok je Kasimpaša na samo pet osvojenih bodova i u zoni je ispadanja. Konja je u seriji remija, zabeležila ih je tri na poslednje četiri utakmice. Kasimpaša sa druge strane ima tri vezana poraza.

ORHUS - SONDERJISKE, 19.00

(Fudbal, Danska 1)

Orhus je podigao ritam u poslednje vreme i vezao je dve pobede na poslednja dva meča što mu je za sada dovoljno za deveto mesto na tabeli. Sa druge strane Sonderjiske je na osam bodova, tako da se radi o sudaru dve ekipe bliske po kvalitetu. Orhus je dobio tri poslednje utakmice kod kuće protiv ovog protivnika.

ZADAR - PARTIZAN, 18.00

(Košarka, ABA liga)

Kreće i Partizan! Vreme je da Partizan sa Željkom Obradovićem odigra prvi zvanični meč u sezoni. Poprište će biti dvorana Krešimir Ćosić (18h), a Zadar će imati tu privilegiju da prvi testira crno-bele. Jasno je da Parni valjak ulazi u sezonu sa velikim ambicijama, dovoljno je pogledati samo ko je na klupi. Često mečevi Zadra i Partizana u Hrvatskoj znaju da budu nezgodni po crno-bele, a dva od poslednja tri gostovanja crno-belih Zadru završena su posle produžetka. Ukupno gledano, Partizan je dobio četiri od poslednjih pet duela protiv današnjeg protivnika.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara