Foto: AFP
Foto: AFP

NAJAVA DANA (ponedeljak, 8. februar): Atletiko čeka Seltu, Bajern kreće na još jednom frontu

Vreme čitanja: 4min | pon. 08.02.21. | 06:31

Pročitajte šta nas danas očekuje od sportskih događaja

AL AHLI – BAJERN MINHEN, 19.00

Izabrane vesti

/Fudbal, Svetsko prvenstvo za klubove/

Preskočio je egipatski Al Ahli prve dve prepreke na Svetskom kupu, prvu službenim rezultatom (3:0) protiv Oklenda, jer se Novozelanđani nisu pojavili u Kataru, a zatim minimalcem (1:0) domaći Al Duhail. Ipak, malo ko veruje da bi najtrofejniji klub na svetu (42 nacionalne titule, 37 kupova, 9 titula prvaka Afrike...) mogao da iznenadi Bajern. Evropski šampion koji je samo jednom igrao zvaničan meč sa nekim afričkim klubom i to kada je u finalu Svetskog kupa 2013. godine pobedio marokansku Radžu Kazablanku (2:0) koja je u polufinalu iznenadila Atletiko Mineiro (3:1), doputovao je u Katar posle serije od pet pobeda u Bundesligi od kojih je poslednja nad Hertom u Berlinu (0:1).

LIDS – KRISTAL PALAS, 21.00

/Fudbal, Premijer Liga/

Nijedan rival nema razloga da strepi od selidbe u Čempionšip, a teško da može da se nada izlasku u Evropu. Ipak, Lids ima motiv više jer je u prethodnom međusobnom meču, prvom posle 22 godine u elitnom rangu pretrpeo debakl (4:1), najveći u poslednje četiri decenije duela sa Palasom. Zapravo nikada do tada mu rival nije dao više od tri gola. U prošlom kolu Lids je kod kuće izgubio od Evertona 1:2, a identičnim rezultatom je Kristal Palas bio bolji na gostovanju Nju Kaslu.

ATLETIKO MADRID – SELTA, 21.00

/Fudbal, Španija 1/

Atletiko Madrid juri ka 15. nacionalnoj tituli, a 20. prepreka na tom putu mu je Selta. Računajući samo mečeve u Ligi, Jorgandžije nisu posrnule od 20. decembra i gradskog derbija sa Realom. Rušili su Elče, Sosijedad, Hetafe, Alaves, Sevilju, Eibar, Valensiju i Kadiz, primakavši se na pobedu do izjednačavanja rekordnog niza u poslednjoj dekadi koji su ostvarili u šampionskoj sezoni 2013-2014. Selta pak nije sačekala kraj utakmice u 2021. godini sa širokim osmehom na licu, ali je u poslednja dva meča izvukla bar po bod, sa Eibarom (1:1) i u Granadi (0:0)

BENFIKA – FAMALIKAO, 20.00

/Fudbal, Portugalija 1/

Čak tri remija i jedan poraz u poslednja četiri meča poremetili su let Orlova ka tituli koji bez obzira šro su na polovini šampionata, praktično više nemaju pravo na kiks. Posebno ne protiv Famalikaoa. Gosti sa severa Portigala stižu u Lisabon pod teretom od tri uzastopna poraza koji su ih gurnuli na pretposlednje mesto na tabeli.

BELENENSES – VITORIJA, 22.00

/Fudbal, Portugalija 1/

Belenenses se bodom protiv Porta u prošlom kolu odmakao od opasne zone, ne na baš bezbednu udaljenost, dok je Vitorija uzela bod Benfiki i sačuvala kakve-takve nade da od leta izađe u Evropu. Možda trenutna forma stavlja goste u ulogu favorita, ali ga pak poraz u prvom međuosbnom meču i to na svom terenu priziva na veliki oprez.

MALATIJA - TRABZON, 17.00

/Fudbal, Turska 1/

Nije se baš Malatija naosvajala bodova u poslednja tri kola. Samo je dvaput osvojila po bod. Ali, to joj nije ugrozilo bitisanje u zlatnoj serdini jer je i okruženje slično reagovalo. Na drugoj strani, Trabzon je u naletu od šest pobeda i jednim nerešenim rezultatom u Ligi, s kojima je uhvatio priključak sa ekipama koje bi u Evropu.

FORTUNA – HOLŠTAJN KIL, 20.30

/Fudbal, Nemačka 2/

Boginja sreće nije bila uz Fortunu u 2021. godini, posebno ne u poslednje tri utakmice u kojima je ekipa iz Dizeldorfa izvukla samo dva nerešena rezultata. Protiv Grojter Firta (3:3) je zbog grešaka odbrane tri puta jurila rezultat i na kraju nekako pogodila bod u 83. minutu. Sa Hamburgerom je igrala bez golova, iako je stvarala više šansi, dok se obrukala protiv fenjeraša Vircburgera (1:2). Sada joj u goste dolazi Holštajn Kil. Šampion Nemačke iz 1912. godine na dobrom je putu da se iz četvrtog pokušaja domogne Bundeslige u kojoj nikada nije bio, a potvrda tome je i pobeda u osmini finala Kupa Nemačke nad Darmštatom (2:1).

BOTOŠANI – KLUŽ, 19.30

/Fudbal, Rumunija 1/

Botošani je sa dve pobede u nizu, nad Hermanštadom (1:0) i u Targovištu (3:2), iskoristio kikseve okruženja da se opet nađe na poziciji koja vodi u Evropu, dok je Kluž sa trijumfima takođe Targovištu (1:0) i nad Vitorulom (2:1) nastavio da drži korak za liderom šampionata - FSCB.

 LUGO – ESPANJOL, 21.00

/Fudbal, Španija 2/

Porazima u Đironi (1:0) i posebno u meču sa Rajom Valjekanom (3:2) u kome su posle prvih 45 minuta imali 2:0, fudbaleri Espanjola su skliznuli sa prve dve pozicije koje direktno vode u Primeru koja će im biti još dalja ukoliko se ne vrate bar sa bodom iz Luga. Domaćin je u prošlom kolu izgubio od Leganjesa 3:2.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara