Foto: Starsport
Foto: Starsport

NAJAVA DANA (sreda, 21. april): Večiti u pohodu na finale, nesuđeni superligaši na prvenstvenim pozornicama

Vreme čitanja: 4min | sre. 21.04.21. | 08:00

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

TOTENHEM – SAUTEMPTON, 19.00

(Fudbal, Engleska 1)

Izabrane vesti

Pevci su u poslednje vreme pokazali slabosti! To je jasno posle praza od Mančester Junajteda, te dva X ishoda u utakmicama sa Njukaslom i Evertonom. Opklade radi, valja reći da su svi ovi susreti doneli GG4+ ishode, pa ne treba očekivati da će se Sautempton na ovoj utakmici uprkos poraza od Lestera u FA kupu pokazati kao potpuno inferioran. Dakle, sve je moguće, a setiti se treba da je Totenhem poslednji meč para u septembru dobio sa 2:5.

ASTON VILA – MAN. SITI, 21.15

(Fudbal, Engleska 1)

Lids je iznenadio Gvardiolu, odnosno Mančester Siti koji je na poslednjoj utakmici poražen sa 1:2. To je samo jedan u nizu faktora koji će poterati lidera Premijer lige da pregazi u poređenju sa gostujućim timom skromnu Aston Vilu. Uosatalom, pobede tima iz Mančestera su i u tradiciji para koji veoma retko ne vuče sa sobom i goleadu. Ovde će se zbog toga definitivno razmišljati o kombinovanim tipovima kao potencijalno najisplativijim.

JUVENTUS – PARMA, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Atalanta je otreznila Ronalda i družinu s minimalcem u proteklom kolu. Oni sad hoće da se iskupljuju, a na noge im dolazi Parma koja je zrela za Seriju B, pa ni ne očekuje ništa naročito od ovog gostovanja. Setimo se da je njihov prošli meč završen s pobedom Stare dame, pri konačnih 0:4, pa razmisliti šta se sada po pitanju potencijalnog broja pogodaka može desiti. Dakle, licitacija oko mogućeg broja pogodaka na meču može da počne.

DORTMUND – UNION BERLIN, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Setimo li se kako je Union Berlin u decembru savladao Dortmund sa 2:1, postaće nam jasno zbog čega tim iz Dortmunda može biti pod pritiskom. Uostalom, ne ide im ni u ovom momentu naročito, čemu u najvećoj meri kumuje neuspeh iz dvomača sa Mančester Sitijem u Ligi šampona. Na sve to valja dodati da je Dortmund poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima završavao minimalno sa GG4+ ishodima.

KADIZ – REAL MADRID, 22.00

(Fudbal, Španija 1)

U proteklom kolu ekipa Hetafea uspela je da izbori remi sa Real Madridom. Kadizu to na mečevima para nije polazilo za rukom često, ali se tim domaćina može pohvaliti da je Real u oktobru uspeo da dobije sa 0:1. Jasno je da će Zinedin Zidan ovoga puta dati sve od sebe da opere sramotu, odnosno da iskupi poraz od Kadiza koji će se skoro sigurno postaviti vrlo defanzivno.

HAJDENHAJM – BOHUM, 18.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Hajdenhajm bi najradije napao treću poziciju koju drži Hamburger, ali se čini da je ta ambicija koliko velika, toliko i problematična ukoliko se zna da bodove za tu akciju treba otimati prvoplasiranom Bohumu. Kako bilo, gosti su na poslednjih pet utakmica dva puta gubili, a sada im takva kocka reputacije radi neće pasti na pamet. Bohum je poslednja četiri meča protiv Hajdenhajma dobijao bez greške.

CRVENA ZVEZDA – RADNIK, 17.00

(Fudbal, Kup Srbije)

Ako bi neko licitirao šanse Radnika da se plasira u finale nacionalnog kupa, onda bi cifra za takvo očekivanje naspram Zvezde koju vodi Dejan Stanković bila zaista visoka. Utakmica sa te strane deluje kao čista formalnost, ali ne treba na pitanju favorita stavljati tačku. Naravno, reč je o goeadama, te mogućim kombinacijama za igru, uz opasku da se Zvezda od 2015. godine, 14 puta videla, a svaki put dobila Surduličane.

VOJVODINA – PARTIZAN, 19.05

(Fudbal, Kup Srbije)

Ulog je šansa za osvajanje trofeja koji je prošle godine pripao Voši. Prethodni susret u Novom Sadu bio je dramatičan doslovce do poslednje sekunde. Crno-beli su dvaput vodili, golovima Umara Sadika i Aleksandra Šćekića, ali je Voša preko rezervista Bogdana Mladenovića i Aranđela Stojkovića u 89. i 90. minutu preokrenula na 3:2. Sastav iz Humske revanširao se u prolećnom delu sezone, pogocima Takume Asana (2:0). Ako se ima u vidu i da je u Nišu pre deset meseci bilo 2:2, valja očekivati još jedan efikasan susret. Tim pre što su napadi bolji delovi oba tima.

GALATASARAJ – TRABZON, 18.00

(Fudbal, Turska 1)

Trećeplasirana Galata počela je da greši u poslednje vreme. Ni četvrti Trabzon ne blista, ali se treba setiti da je ovaj tim čak četiri puta uzastopno remizirao. Mogla bi ovo biti napeta utakmica para čiju poslednju utakmicu je dobio Galatasaraj pri konačnih 0:2 u decembru.

CSKA – FENERBAHČE, 19.00

(Košarka, Evroliga)

Armejci bez najboljeg strelca Majka Džejmsa i prvog centra Evrope Nikole Milutinova, Fenerbahče poljuljanog ponosa posle teškog poraza od Real Madrida kod kuće u poslednjem kolu, a možda i bez Jana Veselog koga muči skočni zglob. Pod znakom pitanja je i Edgaras Ulanovas. Neće biti lako Igoru Kokoškovu da se nametne Rusima, pa će se na ovoj utakmici, pa se savetuje razgledanje margina i tipovanje na osnovu sravnjenih podataka iz nizova oba tima.

BARSELONA – ZENIT, 21.00

(Košarka, Evroliga)


Zenit jeste napravio veliki iskorak samim plasmanom u četvrtfinale i na gostovanju Barseloni u prvom delu sezone napravio ozbiljan problem, iako je domaćin slavio s četiri poena razlike, ali... Sada je ovo već ozbiljniji momenat gde očekujemo da Barsa zaigra maksimalno, uprkos nekim porazima koji su se desili prethodnih dana... Barselona je u svakom pogledu nadmoćnija od Zenita, igra najbolju odbranu na evropskom kontinentu, a teško je očekivati da tim iz Sankt Peterburga zadrži onaj nivo iz utakmice protiv Panatinaikosa kada je ubačeno čak 112 poena za 40 minuta.


tagovi

najava danapredlozzi i tipovanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara