©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (sreda, 8. jul): Njukasl na Etihadu, Mesi pred golom Espanjola i još mnogo toga

Vreme čitanja: 4min | sre. 08.07.20. | 07:51

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

MAN. SITI – NJUKASL, 19.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Posle ubedljive pobede nad Liverpulom (4:0) Građani su potpuno neočekivano poraženi od Sautemptona u gostima sa 1:0. Njukasl je od prethodnih osam mečeva izgubio samo jedan i to upravo od Sitija u četvrtfinalu FA kupa i sada je na 12. mestu. Na Etihadu Mančester je dobio 20 od 22 duela sa ovim rivalom i teško da će sebi dozvoliti još jedan kiks.

ŠEFILD JUN. – VULVERHEMPTON, 19.00

(Fudbal, Engleska 1)

Oba tima su u borbi za Evropu. Šefild je deveti, dok su Vulvsi šesti i tri boda ih deli od mesta za kvalifikacije na kojem je trenutno Mančester Junajted. Šefild je u prošlom kolu remizirao sa Barnlijem, dok je Vulverhempton izgubio od Arsenala, i sada i jedni i drugi moraju po sva tri boda. Njihov duel početkom decembra završen je bez pobednika (1:1), a neizvesno će po svemu sudeći biti i ovog puta.

ĐENOVA – NAPOLI, 19.30

(Fudbal, Italija 1)

Dva boda deli Đenovu od zone ispadanja i u ovaj meč ulazi posle četiri vezana neuspeha, pored toga izgubila je i tri prethodne utakmice na svom terenu. Napoli je na šestom, finalnom mestu koje garantuje Evropu međutim za petama mu je Milan, a deli isti broj bodova sa Romom koja se nalazi jedno mesto iznad. Na prošlom gostovanju izgubili su od Atalante, ali su zato dobili pet prethodnih. Njihova dva poslednja duela završena su bez pobednika (1:1, 0:0).

HETAFE – VILJAREAL, 20.30

(Fudbal, Španija 1)

I jedni i drugi bore se za mesto u Evropi i samo bod deli ih na petom i šestom mestu tabele. Hetafe je od poslednjih osam mečeva igrao nerešeno čak na pet, izgubio dva puta i slavio jednom protiv Sosijedada. Viljareal je u prošlom kolu poražen od Barselone kod kuće (1:4), ali je pre toga dobio pet mečeva uz jedan nerešen ishod. Dobio je i poslednji protiv ovog rivala minimalnim rezultatom, a i sada nas verovatno očekuje tvrd i neizvestan meč.

BARSELONA – ESPANJOL, 22.00

(Fudbal, Španija 1)

Mesi i družina više nemaju prostora za greške s obzirom da im Real beži za četiri boda na čelu tabele. Blaugrana je neporažena na poslednjih osam mečeva sa pet pobeda i tri remija koje su upisali u poslednjih pet duela. Ipak, pobeda nad Viljarealom od 4:1 u prošlom kolu nagoveštava ozbiljan zaokret Katalonaca. Espanjol je poslednji na tabeli i na Nou Kamp stiže posle pet vezanih poraza, a od ukupno 17 gostovanja dobio je samo tri. Uzevši u obzir pritom koliko je Barsa nezgodan domaćin gostima se ne piše dobro.

LUDOGOREC – LEVSKI, 17.30

(Fudbal, Bugarska 1, plej-of)

Ludogorec može da se opusti, dok Levski mora da napadne, pre svega zbog CSKA koji takođe ima 53 boda, ali i zbog Slavije i Lokomotive koji opasno prete da osujete njihove evropske ambicije. Tenzija raste, budući da je Levski u prošlom kolu pao pred Slavijom, a da mu Ludogorec još uvek pamti penal seriju iz četvrtfinalne sesije Kupa Bugarske. Po svemu sudeći, biće ovo tvrda utakmica, na kojoj u poslednjih šest navrata redovno dolazi 0-2 igra.

SLAVIJA PRAG – SPARTA PRAG, 18.00

(Fudbal, Češka 1, plej-of)

Pravi derbi, ali bez prevelikog značaja kako za lidersku Slaviju, tako i za Spartu koja je na plus osam bodova u odnosu na četvrtoplasirani Liberec. Moći će ovde da se igra sporta radi, pa i da se vidi ko je u stanju šta da uradi, pošto smo na ovom paru u martu zabeležili nerešen ishod. Prednost svakako ima Slavija, najbolji tim Češke, kako po poziciji na tabeli, tako i po učinku odbrane koja je na 34 utakmice primila svega 12 golova.

VBA – DERBI, 18.00

(Fudbal, Engleska 2)

Derbi je u kadrovskim problemima, ima pet igrača van stroja, juri Kardif koji je u plej-of zoni, pa mu gostovanje ne prija. Razlog za nervozu je ambicija VBA koji teži sustizanju vodećeg Lidsa koji im beži za samo jedan bod. Motivacija je dakle velika, a treba naglasiti da je VBA u poslednjem duelu kod kuće remizirao s Birmingemom, a zatim dobio Hal. To je znak da se ovaj tim nakon prisilne pauze popravio kao domaćin.

FCSB – DIN. BUKUREŠT, 19.00

(Kup Rumunije, polufinale)

Revanš bez navijača, a FCSB u džepu sem domaćeg terena ima i prednost od 3:0 iz prve utakmice. Naizgled, stvar je rešena, ali Dinamo će morati da napadne od starta, pa šta bude. Ne obećava im se sreća na prvu loptu, budući da su od poslednjih pet utakmica koje su igrali u oba nacionalna takmičenja dobili samo jedan. Ako im je za utehu, i FCSB je dobilo samo njih u prethodnom periodu, pa nadigravanje može da počne.

ALANJA – GALATASARAJ, 20.00

(Fudbal, Turska 1)

Galatu brine evropska pozicija koju je ovaj tim stavio pod znak pitanja ostvarivši tri remija i dva poraza na poslednjih pet utakmica. Alanja može pobedom da im dođe na bod zaostatka, pa nije ni čudo što domaćin stremi ka vraćanju duga koji im je rival zaveštao eliminacijom, a zatim probojem u Kupu Turske koji će kulminirati finalom s ekipom Trabzona. Pomenuti Kup duel Galata je dobila sa 3:1, dok je Alanja na ovom terenu početkom februara slavila sa 2:0 u prvom meču istog takmičenja.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara