As Lacija Čiro Imobile (©AFP)
As Lacija Čiro Imobile (©AFP)

NAJAVA DANA, subota, 1. avgust: Partizan, Zvezda, finale FA kupa, Inter u Bergamu, Roma kod Juvea, Lacio podno Verzuva...

Vreme čitanja: 4min | sub. 01.08.20. | 08:13

Pogledajte koji nas to zanimljivi događaji čekaju danas

NAPREDAK – PARTIZAN, 17.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Srbija 1)


Ako ne bude kompleksa, a Napredak je taj koji je timu iz Humske baš to nametnuo od 2016. godine, Partizan bi trebalo da zaigra na prvu pobedu u šampionatu. Očekuje se da trener Partizana među dva bonus igrača na premijeri novog prvenstva uvrsti golmana Aleksandra Popovića i krilnog vezistu Filipa Stevanovića, kao i da mesto Strahinje Pavlovića na štoperskoj poziciji, bar za prvi meč u sezoni, pokrije Uroš Vitas. Kako god, Napredak će sigurno pokušati iznova da odgovori Partizanu kao neugodan rival.

CRVENA ZVEZDA – NOVI PAZAR, 19.30

(Fudbal, Srbija 1)


Crveno-beli, koji će braniti šampionsku krunu, vratili su Aleksandra Kataija i Gelora Kangu, doveli Srđana Spiridonovića, dok od bitnijih igrača niko nije otišao. Rutina ili ne, tek njima na crtu dolazi novajlija, ekipa Novog Pazara koja svakako nema te kvalitete. Ako ništa, Pazarci su po specifičnom kvalitetu jasno, već sada deklarisani za ekipu donjeg doma tabele. Dejan Stanković svakako neće propustiti šansu da im na Marakani uzme sva tri boda.

ARSENAL – ČELSI, 18.30

(Fudbal, FA kup Engleske, finale)


Finale FA kupa na Vembliju Arsenal dočekuje sa značajno oslabljenim timom. Povrede su problem, Ozil je upitan, što može da znači Čelsiju koji se pokazao kao tvrđi orah u premijerligaškim vodama. Pošto je Arsenalu izmakla Evropa, ovo je šansa da sezona ne ode u propast. S Čelsijem to nije lako, ali ni nemoguće, budući da su ovi timovi poslednji put remizirali. Ipak, mora se priznati da je ekipa Frenka Lamparda u fudbalskom pogledu konkretnija i sposobnija.

ATALANTA – INTER, 20.45

(Fudbal, Italija 1)


Juventus je titulu odbranio dva kola pre kraja, a sada Atalanti, Interu i Laciju ostaje da vide ko je gde ispod njih u poslednjem kolu. Međutim, i Atalanta i Inter žele da nastave seriju utakmica bez poraza (Inter šest, Atalanta 19) i održe formu pred mečeve koji ih očekuju u Evropi. Atalanta će verovatno i ovaj meč odigrati bez Josipa Iličića koji se nedavno oporavio od povrede, zbog čega ga Gasperini svesno štedi, jer ne želi da ostane bez Slovenca za duel sa Parižanima. U redovima Intera već duže vreme nema Stefana Sensija i MatijasaVesina koji su povređeni. U poslednjih pet međusobnih duela oba tima imaju po jednu pobedu, uz tri remija.

JUVENTUS – ROMA, 20.45

(Fudbal, Italija 1)


Kako nas je samo pre neki dan Juventus, odnosno Kaljari navukao na pogrešne zaključke. Kaljari je dobio šampiona koji nije motivisan jer je postigao sve, pa je veliko pitanje koliko će se Ronaldo i družina i u ovom navratu truditi da ostvare pobedu nad Vučicom. A, Roma je dobra… Izborio je ovaj tim Evropu, pa mu ne ostaje ništa sem da sporta radi krene u pohod na Juventus koga nisu dobili u dva navrata još od maja prošle kalendarske godine.

NAPOLI – LACIO, 20.45

(Fudbal, Italija 1)


Domaći Napoli kao osvajač Kupa Italije izborio je igranje u Ligi Evrope naredne godine i to u grupnoj fazi. Lacio je obezbedio direktan plasman u Ligu šampiona. Napoli u poslednje vreme igra po sistemu toplo-hladno, a na poslednje četiri utakmice ekipa Đenara Gatuza ima dve pobede i dva poraza. Pre toga je igrao nerešeno sa Bolonjom. Lacio je sa druge strane vezao tri pobede, a ona nad Kaljarijem od 2:1 donela je Nebeskoplavima povratak u Ligu šampiona posle 13 godina čekanja.

BENFIKA – PORTO, 21.45

(Fudbal, Kup Portugalije, finale)


Benfika je izgubila titulu od Porta i želi da dođe bar do ovog trofeja, s druge strane Zmajevi bi se rado okitili duplom krunom. Dakle, motiva je dovoljno na obe strane a tradicija kaže da je Porto u poslednje vreme bolji, preciznije od četiri prethodna susreta dobio je tri, od kojih dva upravo na ovom stadionu (1:3, 0:2).

KLUB BRIŽ – ANTVERPEN, 20.30

(Fudbal, Kup Belgije, finale)


Reč je o timovima potpuno različitog iskustva kada je reč o borbi za pehar u najmasovnijem takmičenju. Briž je rekorder po broju osvojenih trofeja (11), a takođe niko nije učestvovao u više finala nacionalnog kupa od ekipe sa stadiona “Jan Brejdel” – biće ovo 19. finale za plavo-crne. Briž je delovao snažno i ubedljivo u kontrolnim utakmicama u proteklih dvadesetak dana, Antverpen potpuno suprotno. Iako skor u međusobnim duelima debelo preteže na stranu šampiona države koji je to bio 16 puta, treba uzeti u obzir činjenicu da je Antverpen u minuloj sezoni uspeo da savlada ekipu Filipa Klemona sa 2:1 na svom terenu.

RIJEKA – LOKOMOTIVA, 20.30

(Fudbal, Kup Hrvatske, finale)


Lokosi su u HNL-u zauzeli drugo, a Rijeka treće mesto. Bili su gotovo egal, jer Zagrepčani su osvojili tek bod više, a poslednji međusobni susret rešili su sa 2:2. Tako izgleda i odnos snaga u ovom momentu, pa tas na vagi koja odmerava ko će osvojiti trofej može da prevagne na ma koju stranu. Očekujemo tvrdu, ali zanimljivu utakmicu u Šibeniku koja nažalost neće proći u pravoj fudbalskoj atmosferi zbog pandemijske zabrane dolaska navijača na tribine.


tagovi

najava danabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara