NAJAVA DANA (subota, 12. jun): Rusi testiraju snagu Belgije, mali skandinavski derbi u Kopenhagenu

Vreme čitanja: 4min | sub. 12.06.21. | 07:00

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

VELS – ŠVAJCARSKA, 15.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Evropsko prvenstvo)

Igra se u Bakuu, a Sajdžije su predvođenje Vladimirom Petkovićem u uvertiri za otvarajući meč savladale Lihtenštajn sa 7:0. Gavrilović je na tom susretu postigao je tri gola i najavio da je spreman. Vels će svakako biti biti tvrđi orah, mada su poraz od Trikolora, te remi sa Albanijom najavili vrlo diskutabilne moći ekipe u fazi napada. 

DANSKA – FINSKA, 18.00

(Fudbal, Evropsko prvenstvo)

U Kopenhafenu Danci žele da uzmu prva tri boda, a Finci koji su malo je reći očajni da prekinu niz poraza koji broji tri prijateljska susreta. Inače, Danci su davnih dana redovno tukli Finsku, pa to ne bi čudilo da se i sada ponovi. Jenostavno, ako je selektor Danske, Kasper Hjulmand mogao do prijateljskog remija sa Pancerima, može lako da izbori dobar rezultat sa Finskom.

BELGIJA – RUSIJA, 21.00

(Fudbal, Evropsko prvenstvo)

Belgija i Rusija su igrale zajedno u grupi i u kvalifikacijama, a Belgijanci su trijumfovali na oba duela. U Sankt Peterburgu sa 4:1, a prethodno u Briselu sa 3:1. Oba duela otvorili su ranim vođstvom, već u uvodnih 20 minuta. Primetno je da je Rusija dala po gol na oba meča, te je tako pokazala ono što se u suštini i zna – da je najslabiji deo Belgije odbrana. Selektor Robert Martinez raspolaže sa samo jednim levonogim štoperom, 34-godišnjim Janom Vertongenom, a on će u tandemu da igra sa još starijim Tomasom Vermalenom.

PALERMIANS – KORINTIJANS, 00.00

(Fudbal, Brazil 1)

Zbog ranih eliminacija iz Kupa Brazila i jedni i drugi u Derbi Paulista ulaze poljuljanog samopouzdanja i pod velikim pritiskom. Palmeiras, aktuelni prvak Južne Amerike, eliminisan je pre nekoliko dana od CRB-a u šesnaestini finala brazilskog Kupa. U istoj fazi ispao je i Korintijans, koji je prvo izgubio kod kuće od Atletiko Gojainensea 0:2, a onda u gostima odigrao 0:0. Poslednji majski susret para dobio je Palermias sa 0:2. što je prekinulo seriju od dva meča para na koji je dolazila 4+ igra.

BATE BORISOV – NEMAN, 17.45

(Fudbal, Belorusija 1)

Pošto BATE juri vodeći Soligorsk, a Neman se pokazao kao sastav dostojan tek fenjeraških muka, jasno je da u Borisovu epitet favorita odlazi ka domaćinu. Možda je ovo njihova šansa da se iskupe za poniženje koje im je naneo Neman, onda kada ih je na prijateljskom susretu u januaru porazio sa 1:4.

LONGFORD – ST. PATRIKS, 20.30

(Fudbal, Rep. Irska 1)

Longford je nanizao četiri poraza, pa St. Patriks smatra da bi popravni za greške iz prethodna dva kola mogao da bude baš na ovom meču. Cenimo da je domaćin već u 15 kolu spreman da razmišlja o narednoj sezoni u nižem rangu, a da gosti mogu da se nadaju ponavljanju aprilskih 3:0. Kako domaći igraju, taj rezultat bi mogao da bude i brutalniji.

SLIGO ROVERS – DROGEDA, 20.45

(Fudbal, Rep. Irska 1)

Ne potcenjujemo goste, ali za domaće na konto vodeće pozicije na tabeli osnovano tvrdimo da su najbolji tim lige. Šta reći, sem da im je gol razlika od 20:8 zaštitni znak, te da je sada na njima da pokušaju da stanu u kraj tradiciji od četiru, napominjemo ligaške utakmice para na koje je dolazio X, od čega je u tri navrata konačan rezultat bio 1:1.

MORNAR – BUDUĆNOST, 18.00

(Košarka, Crna Gora 1, plej-of)

Košarkaši Budućnost dobili su prvi meč finalne serije protiv Mornara sa 97:77, i tako poveli sa 1:0. Iako su Barani zaigrali bez američkih košarkaša, pokazali su u prvoj četvrtini inspirativnost koja na posletku nije mogla da parira podgoričkim košarkaškim asovima. Primera radi, Danilo Nikolić je postigao 20 poena, Dela Vale 15, Nikola Ivanović 13, Fedor Žugić 11 poena. Podgoričani će ponovo zaigrati na istu kartu.

BAJERN – ALBA BERLIN, 15.00

(Košarka, Nemačka 1, plej-of, finale)

Sa 26 pogodaka, Vladimir Lučić je prelomio utakmicu i doveo Bajern do izjednačenja. Zna to dobro i Andrea Trinkijeri koji će sasvim je sigurno ponovo dočekati berlinske košarkaše čvrsto u teketu. Kako je izgledalo, najbolje govori rezultat od 66:76, koji je anulirao Albinih 89:86 sa prvog meča. Deluje da će se Bajern ponovo pitati za konačan ishod.

KANADA Ž. – SRBIJA Ž, 18.00

(Odbojka, Liga nacija, žene)

Izabranice Aleksandra Vladisavljeva nisu uspele da savladaju Belgiju u rovovskoj bici viđenoj u Riminiji. Vodila se žestoka borba za svaki poen u svakom setu i sa te strane se ništa ne sme zameriti odbojkašicama Srbije. Želele su trijumf kao i u prethodnim utakmicama, ali neverovatno je šta su sve u odbrani uspele da uhvate Belgijanke i to ih je na kraju i dovelo do pobede od 3:2. Kanađanke su vezale tri poraza, pa se nadamo da naša podmlađena selekcija ima ključ za igru protiv njih.


tagovi

najava danaInternet klađenjeklađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara