Foto: Reuters
Foto: Reuters

NAJAVA DANA (subota, 15. maj): Derbi Italije, klinč lisabonskih velikana, Čelsi i Lester za trofej FA kupa

Vreme čitanja: 4min | sub. 15.05.21. | 07:00

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

M`GLADBAH – ŠTUTGART, 15.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Nemačka 1)

Borusija iz Menhengladbaha od Union Berlina brani sedmu, evropsku poziciju. Roze posle debakla u Minhenu, odnosno Bajernovih 6:0 iz navedenog razloga želi keca, pa Štutgartu koji kaska četiri boda za njima neće biti lako. Uostalom, oni su pobedom nad Augzburgom prekinuli seriju od četiri poraza, a sada će na noge rivalu koji ih je u Februaru izbacio iz Kupa Nemačke.

FRAJBURG – BAJERN, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Još samo šest bodova je u opticaju, pa će Frajburg jako tesko stići Menhengladbah, naročito ako imamo u vidu da sada udara ni manje ni više nego na Bajern. Flik će dakle biti onaj koji opušteno diktira tempo u Frajburgu, mada mu nova tri boda trebaju jedino za bildovanje statistike. Uzgred, Bajern je poslednja tri meča para dobijao uz GG3+ ishode, a čist GG tip na njih dolazio je pet puta uzastopno.

PARTIZAN – VOŽDOVAC, 16.00

(Fudbal, Srbija 1)

Zmajevi za superligaški život, a Parni valjak tek forme radi. Biće to nezamislivo težak posao za izabranike Predraga Rogana. Pre svega zbog, Voždovac brine izvanredna serija Partizana na svom terenu. Od poslednjih 29 zvaničnih utakmica na stadionu u Humskoj, domaćin je dobio čak 28, uz remi sa Crvenom zvezdom. Zmajeve teši to što su dobili tri od poslednje četiri utakmice, a otežava im osvrt na samo dva slavlja na strani od oktobra prošle godine.

JUVENTUS – INTER, 18.00

(Fudbal, Italija 1)

Juventus će do kraja morati da bude perfektan, nada se saplitanju trojke kojoj gleda u leđa nakon GG4+ pobede nad Sasuolom. Inter mu u poslednje vreme nije stvarao probleme u Torinu. Na prethodnih devet međusobnih susreta u svim takmičenjima Juventus je neporažen protiv milanskog tima. Poslednja dva susreta datirana su u februar ove godine, kada je u polufinalu Kupa Italije, Stara dama slavila prvi put, da bi na revanšu mreže mirovale.

ČELSI – LESTER, 18.15

(Fudbal, FA kup, finale)

Poslednji, premijerligaški pripao je Lisicama 2:0, s tim što je tada tim iz Londona vodio Frenk Lampard. Pre toga Čelsi ih je izbacio u prošlogodišnjem četvrtfinalu FA kupa minimalnim rezulataom, a nešto ranije vezali su tri remija. Lester će morati da pliva u nepoznatom, dok su finala FA kupa Čelsijevo igralište. Biće uzbudljivo na Vembliju, verovatno i izuzetno napeto.

BENFIKA – SPORTING, 19.00

(Fudbal, Portugalija 1)

Derbiju se u bodove ne gleda, uprkos činjenice da je Sporting svoj šampionski posao već obavio. Ovo je više pitanje časti za Benfiku koja je u derbiju 31. kola remizirala sa Portom, da bi zatim pobedila Nasional. Tako se na tabeli ništa nije menjalo uprkos rasporeda koji je u završnici ekstremno uzbudljiv. Inače, Sporting je poslednji meč para dobio s minimalcem, pa će sada Benfika pokušati da mu se revanšira tipujući na kartu domaćeg terena koja ih je u prvenstvu izdala samo dva puta.

KAJZERI – FEBNERBAHČE, 19.30

(Fudbal, Turska 1)

Sve je moguće među Turcima u poslednjem krugu, budući da Fener od vodećeg Bešiktaša i Galate dele samo dva boda. Ovo je ozbiljna pretnja za Kajzeri koji visi na ivici, a koji tradicionalno gubi od Fenerbahčea. Naime, Fener je poslednji meč para dobio sa 3:0, a imajući u vidu koliko gosti žele brutalnu pobedu, nadajući se čudima ne utakmicama koje igraju najveći rivali. Dakle, domaćin će biti sateran u mišju rupu.

ROMA – LACIO, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Vučica kao ne igra samo protiv Lacija... Ona se na ovoj utakmici brani od Sasuola koji joj duva za vrat. Nezgodno, jer pre ovog susreta Inter ih je dobio sa 3:1, pa će Fonseka cupkati pred kolegom Inzagijem kome bodovi sa ove utakmice baš ništa ne znače. Nije mu lako, jer Lacio je poslednji meč para dobio s ubeljivih 3:0.

BRAJTON – VEST HEM, 21.00

(Fudbal, Engleska 1)

Brajton se ogradio od Fulama, pa mirne duše može da doleka Čekićare kojima nije svejedno, jer Totenhem na sedmom mestu, kao i osmi Everton imaju samo dva boda manje. Tri poraza na poslednjih pet mečeva dovode ih u takvu situaciju, a Evertonov minimalac iz 35. kola ispraća na ovaj meč. Ipak će ovde Devijdu Mojzu biti neugodno, uprkos jasno definisane favorizovane pozicije Čekićara pred početak susreta.

DARUŠAFAKA – FENERBAHČE, 17.15

(Košarka, Turska 1)

Prvi plej-of susret Darušavaka je iz X ishoda odvela u produžetke koje je dobio Fenerbahče. Rezultat 85:85 (103:91) opominju Igora Kokoškova da neće ići baš lako ni sada. Zapravo, neće nikako, jer da De Kolo na ovom meču nije postigao 31 koš, imao sedam skokova i 10 asistencija, Darušafaka bi ih statistički, pa i rezultatski nadigrala. Biće ovo najverovatnije neizvesna partija.


tagovi

najava danaInternet klađenjeklađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara