Bernardo Silva i Mejson Maunt (©Reuters)
Bernardo Silva i Mejson Maunt (©Reuters)

NAJAVA DANA (subota, 17. april): Zvezda čeka Radnik, novo finale Kupa kralja, Čelsi na Siti, košarka, tenis...

Vreme čitanja: 4min | sub. 17.04.21. | 08:44

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas

Izabrane vesti

(Fudbal, Srbija 1)

Crvena zvezda juri 23. uzastopnu pobedu u domaćim takmičenjima i odgovor na Partizanov trijumf na gostovanju Mačvi. Tradicija kaže da ne bi trebalo da bude problema jer su crveno-beli dobili svaki duel protiv Mladog Radnika kod kuće, a samo jednom palo je manje od pet golova na meču.

ČELSI – MANČESTER SITI, 18.30

(Fudbal, FA kup – polufinale)

Prebogati program engleskog fudbala u narednih deset dana nastavlja se prvim polufinalom FA kupa i sudarom Čelsija i Mančester Sitija. Oba tima daće predah svojim prvotimcima verovatno posle izborenog plasmana u polufinale Lige šampiona. Oba tima su u dobroj formi, Siti u nešto boljoj pošto je Čelsi doživeo poraz od Porta u sredu. U pposlednja tri njihova okršaja prolazio je tip GG&3+.

ATLETIK BILBAO - BARSELONA, 21.30

(Fudbal, finale Kupa kralja)

Bilbao ne može da se pohvali nekom zavidnom formom uoči predstojećeg finala. Nema pobedu u poslednjih šest utakmica usvim takmičenjima, a pre dve sedmice izgubio je finale istog takmičenja, samo za prošlu sezonu. I to od Sosijedada. Sada je takmac mnogo ozbiljniji, mada ne treba zaboraviti da je upravo Atletik oteo Barsi trofej Superkupa Španije pre tri meseca. Osim toga, Atletik je dobio Barsu i u prošlogodišnjem izdanju Kupa kralja, tada u četvrtfinalu.

NJUKASL – VEST HEM, 13.30

(Fudbal, Engleska 1)

Oba trenera imaju problema sa izostancima prvotimaca, a bodove jure iz različitih pobuda. Vest Hem želi da učvrsti svoju poziciju u zoni Lige šampiona, dok Njukasl juri pobedu za sigurniji opstanak u Premijer ligi. Vest Hem je u boljoj formi, dobio je poslednja dva ligaška meča, a neporažen je u prethodna tri. Doduše, na Sent Džejms Parku slavio je samo jednom u poslednjih osam i po godina...

VOLFZBURG – BAJERN MINHEN, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Bajern je prvi na tabeli sa 65 bodova, a ide danas na gostovanje Volfzburgu koji drži treću poziciju na tabeli Bundeslige sa 54 osvojena boda. I jedni i drugi su u prošlom kolu ostali bez pobeda pa će zbog toga imati i veći motiv. Bajern je dobio šest poslednjih susreta protiv Vukova i ovoga puta će biti favorit.

BORUSIJA MENHENGLADBAH – AJNTRAHT, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Borusija Menhengladbah je u seriji od dve pobede i remija na poslednje tri utakmice, ali će igrati protiv zahuktalog Ajntrahta koji je vezao tri pobede na poslednje tri utakmice. Ova dva tima obično igraju atraktivne utakmice sa dosta golova. Poslednji obračun je završen rezultatom 3:3, a prethodi 1:3, 4:2...

SASUOLO – FJORENTINA, 18.00

(Fudbal, Italija 1)

Sasuolo igra promenljivo u poslednje vreme, a isto to može da se kaže i za Fjorentinu koja ima dva poraza na poslednje tri utakmice u šampionatu. Zanimljivo je da na utakmicama ovih timova u poslednje vreme pobeđuju gosti. Tako je bilo na tri od poslednje četiri utakmice. Možda se i danas nastavi sa tim trendom.

BENFIKA – ŽIL VISENTE, 19.00

(Fudbal, Portugalija 1)

Benfika je izgubila šampionsku trku, ali ne odustaje od pozicije koja direktno vodi u Ligu šampiona. Trenutno je u seriji od sedam pobeda u svim takmičenjima, bez primljenog gola. Protiv Žil Visentea na Lužu postoji dugogodišnja tradicija – svaki put u poslednjih devet godina Benfika je slavila. I u tom periodu primila samo tri gola, dok mreža miruje već četiri utakmice.

KRASNODAR – ZENIT, 18.00

(Fudbal, Rusija 1)

Aktuelni šampion Rusije nada se petom trijumfu u nizu kojim bi se dodatno učvrstio na vrhu tabele, dok Krasnodar traži prvu recku posle tri vezana poraza, četiri u poslednjih pet kola. Zenit je slavio na prethodna tri gostovanja Krasnodaru, a svaki put padala su bar dva gola.Poslednja dva meča imala su pet i šest pogodaka. Krasnodar je u minulih pet utakmica kod kuće generalno samo jednom remizirao, uz četiri poraza.

D. EVANS – S. CICIPAS, 13.30

(Tenis, ATP Monte Karlo – polufinale)

Teško da je bilo ko mogao da zamisli ovakvo polufinale uoči starta Mastersa u Monte Karlu, ali Evans je pobio sve prognoze i dogurao do mesta među četiri najbolja na turniru. Protiv Gofana je izgubio tek drugi set dosad, mada je Cicipas imao lakši posao jer mu je Davidovič Fokina predao meč kod rezultata 1:0 u setovima. Evans je teškom mukom nadigrao Gofana. Oba dosadašnja susreta dobio je Cicipas, sa “nulom“.

BOSTON – GOLDEN STEJT, 02.30

(Košarka, NBA)

Boston je u strašnom usponu forme, vezao je pet trijumfa, od čega tri na gostovanjima Denveru, Portlandu i Lejkersima. Sada im u goste dolazi Golden Stejt sa sve Stefom Karijem kome se ruka usijala od trojki i čini se kao da ne planira da stasne. Zanimljivo, u poslednje vreme Kelti igraju mnogo bolje na strani, nego kod kuće. Ipak, od Voriorsa su poraženi samo jednom na svom terenu u poslednja tri susreta.


tagovi

najava danaInternet klađenjeklađenjesportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara