Everton dočekuje Liverpul ©AFP
Everton dočekuje Liverpul ©AFP

NAJAVA DANA (subota, 17. oktobar): Četiri velika derbija i još štošta

Vreme čitanja: 4min | sub. 17.10.20. | 08:13

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas

EVERTON – LIVERPUL, 13.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)


Anćelotijeva ekipa je u neverovatnoj formi. U seriji je od osam uzastopnih pobeda, a samo na prethodnih šest mečeva postigla je čak 23 gola. Liverpul je niz od pet vezanih pobeda prekinuo porazom od Arsenala u Liga kupu, i nastavio totalnim poniženjem koje im je priredila Aston Vila (7:2). Tradicija je u potpunosti na strani Liverpula koji je od 2010. izgubio samo jednom od Evertona, a njihova poslednja tri duela na Gudison Parku završena su bez golova. Ovog puta trebalo bi da ih bude i to na obe strane.

MANČESTER SITI – ARSENAL, 18.30

(Fudbal, Engleska 1)


Siti je u prošlom kolu igrao nerešeno sa Lidsom u gostima (1:1), dok je Arsenal savladao Šefild kod kuće rezultatom 2:1. Biće ovo solidan test za Gvardiolin tim s obzirom da je Arsenal dobio deset od prethodnih 11 utakmica, a ove sezone izgubio je jedino od Liverpula. Od osam prethodnih okršaja ovih rivala sedam je pripalo Mančesteru koji je od 2011. samo jednom uspeo da sačuva mrežu na Etihadu.

NAPOLI – ATALANTA, 15.00

(Fudbal, Italija 1)


Posle pobede nad Parmom (2:0) i Đenovom (6:0), Napoli je poražen na gostovanju Juventusu sa 3:0. Atalanta je očekivano furiozno započela i ovu sezonu. Dobila je sva tri meča i postigla pri tom 13 golova. Savladala je Torino sa 4:2, Lacio sa 4:1 i Kaljari (5:2). Tradicija boljeg je na strani Napolija koji ima minimalnu prednost u tim duelima koji su se poslednjih godina najčešće završavali uz tip GG3+.

INTER – MILAN, 18.00

(Fudbal, Italija 1)


Očigledno je da Antonio Konte ne pridaje puno značaja odbrani s obzirom da je Inter primio najmanje jedan gol na sva tri prvenstvena duela. S druge strane napadački deo igre funkcioniše besprekorno. Nerazuri su na ova tri meča postigli deset golova. Milan je sve tri utakmice dobio bez primljenog gola, međutim protivnici su mu bili daleko slabiji u odnosu na današnjeg (Bolonja, Krotone i Specija). Inter je bio dominantan u gradskom derbiju poslednjih godina, a Rosoneri su prethodni put bili bolji 2017. u Kupu Italije.

MARSELJ – BORDO, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)


Dve ekipe posle šest kola nalaze se na sredini tabele i dele isti broj bodova. Marselj je počeo dobro međutim usledio je poraz od Sent Etjena posle kojeg je tri naredne utakmice igrao nerešeno i to sve tri identičnim rezultatom (1:1). Bordo je takođe sklon remijima u poslednje vreme jer ih je imao tri uz dve pobede i jedan poraz. Njihov poslednji međusobni susret završen je bez golova, a Marselj je prethodni put poražen od Bordoa na Velodromu davne 2008.

M`GLADBAH – VOLFSBURG, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)


Menhengladbah je prvu pobedu u sezoni zabeležio tek u trećem kolu kada je kao gost dobio Keln sa 1:3. Sedam povređenih igrača za njih bi mogli da budu problem, jer Volfsburg se na startu šampionata pokazao nezgodno. To kroz ishode govore tri X partije koje su zabeležili sa Aspirindžijama, Frajburgom i Augzburgom. Inače, na ovom paru u poslednjih par godina faktički nema izrazitog favorita, ali je od 2018. godine prolazno 3+ tipovanje.

SELTIK – RENDŽERS, 13.30

(Fudbal, Škotska 1)

Derbi 11. kola biće uzbudljiv. Naime, Rendžers za ima svega bod prednosti, a zanimljivoje da Seltik barata sa gol razlikom od 25:5, dok gosti po istom osnovu beleže 24:3. Znači, biće ovo sudar dva jaka napada, s jednako jakim odbranama, gde favorita nema, što znači da aktuelni šampion od gostujućeg tima može da očekuje žestok tretman.

VOŽDOVAC – SPARTAK SUBOTICA, 16.00

(Fudbal, Srbija 1)


Golubovi su u poteri za Vojvodinom i Partizanom, ali im tri boda sa Voždovca neće pasti s neba, budući da domaćin ne igra loše. Ipak, Subotičani su ti koji redovno dobijaju mečeve para na koji več četiri puta prolazi GG3+. Sigurni smo da će Gaćinovićev tim u gostima, uprkos igre na veštačkoj travi biti motivisan, naročito ako uzmemo u obzir pobedu Spartaka nad Čukaričkim od čak 4:2 u desetom kolu Superlige. Voždovac na sve odgovara pobedom od 5:0 iz utakmice sa Meraklijama, a zatim sa šabačkih 0:2. Biće uzbudljivo!

HETAFE – BARSELONA, 21.00

(Fudbal, Španija 1)


Katalonci će u narednih dvadesetak dana odigrati čak sedam utakmica, Hetafe je prvi u nizu, pa je vrlo verovatno da će danas Leo Mesi odmoriti kopačke. Nime, Barsa se sprema za doček Ferencvaroša, a četiri dana kasnije sledi prvi El Klasiko sezone, pa gostovanje Juventusu…Hetafe za sobom ima prvi poraz u sezoni koji mu je naneo Sosijedad, a svakako će pokušati da izvuče neku korist iz meča koji tradicionalno pripada Barsi.

SPORTING – PORTO, 21.30

(Fudbal, Portugalija 1)


Porto je sa tri meča Primeire zadužio gol razliku od 10:4, dok Sporting iz pobeda Fereirom i Portimonenseom izvukao skor od 4:0. Ovo će biti ljut okršaj u napadu jakih, a u odbrani stamenih timova. Sporting će biti u obavezi da se na domaćem terenu pravda za evropski poraz od Laska, pa treba očekovati da Portu u Lisabonu ne bude sve na izvolte.

FMP – PARTIZAN, 17.00

(Košarka, ABA liga)


Crno-beli su u Kazanju izgubili od domaćeg Uniksa sa 93:70 (22:13, 15:19, 30:21, 26:17). Šćepanović je nakon poraza na dalekom gostovanju rekao kako nema komentara kada tim izgubi sa više od 20 poena razlike. Moraće Partizan da se vadi na Panterima u ABA ligi, jer sa poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima ima samo pobedu nad Venecijom. FMP je na jadranskom parketu dobio Primorsku, a zatim je poražen od Splita.


tagovi

bet analizanajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara