Detalj sa susreta Lil – Ren u prošloj sezoni (© Reuters)
Detalj sa susreta Lil – Ren u prošloj sezoni (© Reuters)

NAJAVA DANA (subota, 22. avgust): Francuzi, Belgijanci i na kraju Partizan

Vreme čitanja: 4min | sub. 22.08.20. | 08:17

Pogledajte koji nas to zanimljivi događaji čekaju danas...

DIŽON – ANŽE, 17.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Francuska 1)

Kreće Liga 1, a kada je reč o ovom paru, naglašavamo da se sreću, makar prošle sezone osrednji timovi. Ne, nije se među njima ništa kadrovski bitno promenilo, dakle i dalje je reč o timovima relativno skromnih, pa ipak međusobno konkurentnih sastava. Očekuje se tvrda utakmica, uz napomenu da Anže u međusobnim okršajima bolje prolazi. Na poslednjih pet susreta, ovaj tim četiri puta je dobijao Dižon.

LIL – REN, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Videli smo da Lil još uvek nije na mestu, odnosno dovoljno uigran na pripremnim utakmicama koje je ovaj klub odigrao sa Klub Brižom, Az Alkmarom, ali i Brestom. Da li je to šansa za Ren u gostima, nije zahvalno tvrditi, ali da nije isključeno dobro izdanje ovog tima, to stoji. Uostalom, oni su na razigravanjima poraženi jedino od Nice, pa je Lil koji je dobio poslednji međusobni okršaj na ozbiljnoj probi već u prvom kolu.

SPARTAK – RADNIČKI NIŠ, 19.00

(Fudbal, Srbija 1)

Golubovi, ako misle da se sile, sada je vreme da pokažu koliko zaista vrede. Istina, Meraklije su trokirale jedino pred Zvezdom, baš kao i Subotičani, pa bi rekli da će ovo biti duel dva manje ili više egal sastava sposobna za oštru partiju. Videćemo da li će na ovom gostovanju Batak nešto menjati, ali je sigurno da ga Vladimir Gaćinović neće dočekati nudeći mu bodove na tacni. Uostalom, Spartak je na poslednjih pet dočeka samo jednom izgubio od Nišlija, a golovi, odnosno GG4+ igra dolazila je tri puta.

PARTIZAN – INĐIJA, 19.30

(Fudbal, Srbija 1)

Još škripi u igri Partizana, naročito u odbrani, ali crno-beli mogu da se pohvale kako su na najbolji način reagovali posle neubedljivih izdanja u Kruševcu i Novom Pazaru. Sa dve vezane pobede najavili su bolje dane. Inđija je u pauzi između dva prvenstva promenila trenera, umesto Aleksandra Janjića angažovala je Bratislava Živkovića, koji je posle dva uvodna poraza, od Voždovca i lučanske Mladosti, proteklog vikenda savladao Napredak pogotkom Miljana Ilića iz penala. Kako bilo, Partizan je u Humskoj favorit.

MEHELEN – SERKL BRIŽ, 18.00

(Fudbal, Belgija 1)

U prvom kolu, Standard Lijež presekao je Serkl Briž minimalcem. U svakom slučaju, Mehelen je bolje prošao, tačnije remizirao je sa Anderlehtom, da bi zatim oba tima uspela da slave u drugom takmičarskom krugu. Čini se da je Mehelen u ovom trenutku fudbalski nešto konkretniji, što treba imati na umu, baš kao i činjenicu da je Serkl Briž slavio na poslednjoj međusobnoj utakmici, a da na ovaj par već pet godina ne dolazi ništa manje od GG3+.

ANTVERPEN – GENT, 20.45

(Fudbal, Belgija 1)

Gent je prošle sezone bio druga sila Belgije. Nešto se očigledno desilo sa ovim klubom, pa je ekipa izgubila oba meča na početku šampionata. Porazili su ih Sint Trojden i Kortrajk, dok je Antverpen bolji, tek za remi sa Muskronom. Zbog ovoga, ne očekujemo ništa specijalno od Genta, uz napomenu da ga je Atverpen kao domaćin poslednji put dobio, a da smo zatim videli jedan remi ovih klubova.

BRNO – SPARTA PRAG, 19.30

(Fudbal, Češka 1)

Praška Sparta završila je proteklu sezonu na petom mestu, a Brno je ipak opstao, mada je s fenjera bilo određeno da ode u niži rang. Svakako, gosti su s tim u vezi u potpunoj prednosti. Oni nisu izgubili utakmicu u pripremnoj fazi, a na poslednjoj su remizirali sa Volfsbergerom. Inače, interesantno je da je ovaj klub sve pripremne utakmice rešavao makar sa 4+, pa ne bi bilo iznenađujuće da se raspucavanje nastavi i u prvom kolu šampionata.

BOHEMIANS – ST. PATRIKS, 15.00

(Fudbal, Rep. Irska 1)

Tvrda utakmica, mada St. Patriks treba uzeti s rezervom pošto je posrtao u poslednje vreme. Zapažamo poraz od Deri Sitija, te remije sa Dundalkom i Šamrok Roversima, što nije za osudu budući da je poslednje naveden klub trenutno najubojiti u Irskoj. Bohemijans dakle ima blagu prednost domaćinstva, mada ovde zaista malo šta može da se desi, pa da se kaže da je iznenađenje. Favorita među njima realno nema.

MOLDE – OD GRENLAND, 15.00

(Fudbal, Norveška 1)

Molde je na drugom mestu, ali loše partije u poslednjih pet kola, tačnije tri kiksa, opominju da nešto debelo ne štima. Pošto je Od Grenland dobio svih pet utakmica, znači da je ušao u ritam i da može na strani da preti. Ipak, gosti imaju dosta tanji napad, pa će ovo biti jedna od neizvesnijih utakmica dana. Uzgred, ovi timovi su poslednja dva viđanja rešavala s X ishodima, a dolazilo je i GG4+. Raspucavanje je dakle moguće.

ASTRA ĐURĐU – FCSB, 20.00

(Fudbal, Rumunija 1)

Astra je bila treća u plej-of sesiji, dok je FCSB zauzeo peto mesto sa samo dva boda manje. Dakle, u prvom kolu će svakako biti napeto, verovatno egal, uz šta valja znati da je Astra Đurđu dobila prethodna tri međusobna susreta, minimum uz prolaznu GG3+ igru.




tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara