Foto: Reuters
Foto: Reuters

NAJAVA DANA (subota, 24. jul): Novak kreće po zlato, Zvezda ispravlja evropsku grešku, poslastica u Cvajti

Vreme čitanja: 4min | sub. 24.07.21. | 06:59

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama

RAPID BEČ – HARTBERG, 17.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Austrija 1)

Rapid kao vicešampion jasno je da kreće ambiciozno u prvenstvenu trku. Hartberg ima razlog za brigu pred utakmicu prvog kola, budući da ih je bečki tim poslednji put dobio sa 4:0. I u decembru prošle godine slavio je Rapid, samo što je na tom meču došla GG4+ igra.

D. DREZDEN – INGOLŠTAT, 13.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Ime i grb Dinamo Drezdena ponovo su u drugom rangu nemačkog fudbala. Tu je i Ingolštat koji se takođe izborio za Cvajtu, pošto je prošlu sezonu okončao na trećem mestu Nemačke 3. Inače, Dinamo Drezden je poslednji meč para dobio sa 4:0. Ovoga puta ne očekuje se tolika dominacija tima domaćina.

VERDER BREMEN – HANOVER, 20.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Ekipa Verdera u Bremenu generalno ne gubi od Hanovera. To su statistički podaci, a istina je da je domaćin već od prvog kola spreman da radi na povratku u Bundesligu. Da su se spremili, govori i prijateljska, konkretno minimalna pobeda nad ekipom CSKA Sofije, i da ne ređamo... Hanover nije uspeo da slavi na prethodne četiri prijateljske utakmice.

LEGIJA – VISLA PLOK, 20.00

(Fudbal, Poljska 1)

Legija je u kvalifikacijama za Ligu šampiona dobila prvi četvrtfinalni meč protiv Flore koja je poražena sa 2:1. To je dobro, budući da je aktuelni šampion pre tog meča poražen od Rakova u finalu Superkupa Poljske. Bilo je to na penale, pa se od Legije očekuje da u šampionat krene maksimalno jako. Neće to biti teško, pošto je Vila Plok dosta slabija, uz obaveštenje da je poslednji meč para izgubila sa 5:2.

TONDELA – ŽIL VISENTE, 12.00

(Fudbal, Liga kup Portugalije)

U Primeiri su se motali oko 11. pozicije, tako da su makar prošle sezone mogli da se tretiraju kao potpuno egal rivali. Međutim, pred kraj prvenstvene trke, Tondela je imala više problema, preciznije osvojila je samo jedan bod na pet uzastopnih mečeva. Žil Visente se u poslednje vreme pokazao malo sposobnije, a dobio je i tri uzastopna prijateljska meča. Mogao bi ovo biti težak, napet meč.

RUBIN KAZANJ – SPARTAK MOSKVA, 19.00

(Fudbal, Rusija 1)

Neizvesno je u Kazanju. Veliko je pitanje kako će se i na koji način Rubin revanširati Spartaku za prijateljski poraz, pri konačnih 0:4 na utakmici odigranoj 14. ovog meseca… Samo taj detalj dovoljan je da aludiramo na meč krcat tenzijom, uz čisto kladilačku informaciju koja se odnosi na činjenicu da na ovom paru već četiri puta uzastopno dolazi dvojka.

RADNIČKI NIŠ – NAPREDAK, 18.55

(Fudbal, Srbija 1)

Njihovi dueli redovno donose dobar fudbal. I sada oba tima u dobrom raspoloženju čekaju utakmicu: Nišlije su odnele bod iz Subotice (1:1), dok je Napredak kod kuće razbio Kolubaru (3:0). Na papiru gledano, Radnički ima bolji tim, dok je Napretkov uigraniji, jer nije mnogo menjao sastav u odnosu na prošlu sezonu. Čarapani su protiv Kolubare pokazali raskošan napadački potencijal, pa očekujemo da makar gol postignu i na Čairu. U prošloj sezoni su odneli sva tri boda iz Niša (2:1).

CRVENA ZVEZDA – MLADOST, 21.00

(Fudbal, Srbija 1)

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u meču sa Kairatom rezultatom 2:1. Već sledeće srede, izabranike Dejana Stankovića čeka revanš susret, a li pre toga, treba dočekati Mladost na Marakani. Kapiten Milan Borjan, svestan je negativnog rezultata, pa ipak veruje u što punije tribine za vikend, kako bi Zvezda povratila samopouzdanje. Inače, ekipa iz Lučana je poražena u prvom kolu od Radničkog 1923 s konačnih 0:1, a Zvezda ih je u poslednja dva navrata dobijala sa po četiri postignuta pogotka.

LUCERN – JANG BOJS, 18.00

(Fudbal, Švajcarska 1)

Šampion igra na dvojku protiv Lucerna koga je poslednji put demolirao sa 5:2. To su činjenice, a Jang Bojsi apsolutni favoriti nakon odlično odraćenih priprema, na koje se nadovezao remi u kvalifikacijama za Ligu šampiona u Bratislavi. Domaćin će ovde najverovatnije pokušati apsolutnom defanzivom da se suprostavi Jang Bojsu.

N. ĐOKOVIĆ – U. DELJIJEN

(Tenis, Olimpijske igre)

Novak Đoković će se u prvom kolu Olimpijskih igara u Tokiju sastaje sa Ugom Delijenom iz Bolivije. On je trenutno 139. teniser sveta, tako da deluje da mu ni viša sila ne može pomoći protiv najboljeg na svetu. Naime, Delijenov najviši plasman je 72. pozicija, omiljena podloga mu je šljaka, a sa Noletom se dosad nije sastajao. Pošto dobije Delijena, Đoković će se u drugoj rundi sastati sa boljim iz okršaja Jan-Lenard Štruf -Tijago Monteira.



tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara