Foto: Starsport
Foto: Starsport

NAJAVA DANA (subota, 27. mart): Nastavljaju se borbe za put u Katar

Vreme čitanja: 4min | sub. 27.03.21. | 08:06

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

SRBIJA – PORTUGALIJA, 20.45

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Izabrane vesti

Pozor, Ronaldo je u Beogradu! Dragan Stojković Piksi nada se da će uspeti da mu uskrati provod, iako bi za naš tim čak i X sa ekipom Fernanda Santosa bio kao kuća veliki. Srbija je u prvom kolu dobila Irsku sa 3:2. Moguće je da Orlovi urade nešto protiv Portugalije, naravno ukoliko u značajnijoj meri ojačaju defanzini red. Nadu nam budi i činjenica da je Portugalija, uz autogol Medvedeva, tek s minimalcem dobila Azerbejdžan. Ne verujemo da će se Orlovi koji su pokazali želju i volju protiv Iraca braniti sa svih 11, kao što su to činili Azerbedžanci kada su se našli oči u oči sa velikim favoritom.


RUSIJA – SLOVENIJA, 15.00

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Kada su već Kockasti u Ljubljani pali sa 1:0, a Sandi Lovrić postao junak nacije, Slovenija uzletela. Verujemo da ih još uvek drži odbra atmosfera sa te utakmice, te da će njihovo gostovanje Baćuškama s moralne strane biti rasterećeno. Bez obzira na to, Rusi koji su u prvom kolu dobili Maltu sa 1:3 favorit su u Sočiju. Oni neće dozvoliti opuštanje tima pred rivalom koji je dobio vicecešampiona sveta.


HRVATSKA – KIPAR, 18.00

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Mateo Kovačić je izjavio da je bolje što se Hrvatska saplela sada protiv Slovenije, nego da su posrtaji nastupili kasnije. Jasno je, ima vremena za popravni, ali ne i opravdanja za taktikčke greške koje su dovele do prvog poraza vicešampiona sveta u ovim kvalifikacijama. Kiprani su remizirali sa Slovacima, ali se od njih ne očekuje puno u Rijeci. Jednostavno, Hrvatska će se potruditi da zaleči frustracije na najbrutalniji način po gostujuću selekciju.


HOLANDIJA – LETONIJA, 18.00

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Holanđani su poraženi od Turske sa 4:2. Taj rezultat opominje De Bura na vrlo oprezan pristup, odnosno na apsolutnu mobilizaciju svih snaga u susretu sa Letoncima. Oni su u prvom kolu poraženi od Crne Gore, a u Amsterdam ne dolaze da pokušaju čudo. Pre će se oni braniti kako ne bi doživeli preveliku sramotu koju inicira nezedrživa potreba Holanđana da se iskupe za kiks u prvom kvalifikacionom kolu.


NORVEŠKA – TURSKA, 18.00

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Norvežani su u prvom kolu Grupe G sa 3:0 tukli nejaki Gibraltar, dok su Turci priredili prvorazredno iznenađenje. Naime Memfis Depaj, uspeo je čak da promaši penal u sudijskoj nadoknadi vremena, što je dalo posebnu notu porazu Holandije u Istanbulu. To svakako daje krila Turcima koji posle četiri gola postignuta protiv Lala nemaju čega da se plaše u Malagi, gde će ih Norvežani dočekati.


ČEŠKA – BELGIJA, 20.45

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Na meču prvog kola, Česi su dobili Estonce sa 2:6, a mi kažemo priredili su pravu reviju golova, koja je uz 4+ tip bila prisutna i kada je reč o pobedi Belgije nad Velsom. Dakle, bilo je unosno tipovati na golove u kvalifikacionoj Grupi E, a sada je red da vidimo šta će se desiti u Pragu, uz opasku das u Begijanci svakako kvalitetniji tim. Računa se da će Lukaku, De Brujne, Eden Azar i Mertens biti kreativni na gostujućoj travi.


REP. IRSKA – LUKSEMBURG, 20.45

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Sa Ircima nema šale! Takav su utisak ostavili na utakmici s Orlovima. Videli smo da igraju dobro, o čemu svedoči rezultat od 3:2 za reprezentaciju Srbije. U drugom kolu oni dočekuju svakako lošiji sastav Luksemburga koji se pred ovaj meč štelovao na prijateljskom meču sa Katarom. Doživeli su poraz, a čudno bi sa fudbalske strane bilo kada arsenal njihovih slabosti na ovom meču ne bi iskoristili Irci.


HAL SITI – DŽILINGAM, 16.00

(Fudbal, Engleska 3)

Ne kudimo osmoplasirani Džilingam, ali prosto moramo da konstatujemo da je Hal lider Engleske 3, ted a ovaj klub nakon remija sa Šruzberijem u proteklom kolu ima snažnu potrebu da zaigra na pobedu kako bi obezbedio vlastiti položaj. Zbog toga gostima neće biti lako, a mučiće ih i sećanje na septembarski susret s Halom koji ih je dobio sa 0:2.


NEMAČKA M21 – HOLANDIJA M21, 21.00

(Fudbal, Evropsko prvenstvo, M21)

Mladi Panceri su u prvom kolu sa 3:0 dobili vršnjake iz Mađarske. Lale su igrale 1:1 sa Rumunima, a mora se priznati i da su na terenu nešto manje pokazale od Nemaca kojima igra štima po svim linijama. Zbog toga mlada selekcija Nemačke ima manju prednost, ali se nikako ne treba tretirati kao favorit. Moguće je da im Holanđani do kraja parairaju, a da utakmica bude neizvesna. 


CRVENA ZVEZDA – FMP, 19.00

(Košarka, ABA liga)

Trenutni skor u međuosbniim mečevim sa etiketom ABA lige je 17-8 za crveno-bele kojima pozicija na tabeli, ali i serija od deset uzastopnih pobeda nad Panterima gura u ruke ulogu aposlutnog favorita, bez obzira što već dugo vremena trener Deajan Radonjić ne može da ima na okupu kompletan tim. Računa se da je ovaj meč idealan za lečenje nervoze nakon očekivanog poraza Zvezde od Budućnosti na Jadranu, a zatim i Armejaca u Evroligi.


tagovi

najava danapredlozzi i tipovanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara