NAJAVA DANA (subota, 29. avgust): Sve oči uprte u Englesku, Spartak diše Zenitu za vratom

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.08.20. | 08:19

Pogledajte šta nas danas očekuje od sportskih događaja

ARSENAL – LIVERPUL, 17.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Komjuniti Šild)

Oba tima pokušaće da novu sezonu otvore titulom. Liverpul ima i motiv više s obzirom da je ovaj trofej prošli put izgubio od Mančester Sitija nakon penala. To naravno ne znači da su Topdžije totalni autsajderi, a bez obzira na ishod izvesno je da ćemo gledati golove na obe strane. Tako je bilo na 13 od 15 prethodnih okršaja ovih rivala.

REN – MONPELJE, 17.00

(Fudbal, Francuska 1)

U prvom meču sezone Ren je igrao nerešeno sa Lilom na gostovanju (1:1) što je odličan rezultat s obzirom da je zbog crvenog kartona ekipa ostala sa igračem manje od 43. minuta. Za Monpelje ovo će biti prva utakmica u prvenstvu, a od pet prethodno odigranih prijateljskih mečeva dobili su samo jedan. Ren je njihov prethodni duel dobio sa ubedljivih 5:0, a Monpelje je na ovom stadionu poslednji put slavio 2014.

STRAZBUR – NICA, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Početak nove sezone Strazbur je otvorio porazom od novajlije Lorijena (3:1). Nica je istovremeno savladala Lens sa 2:1. Nica nije slavila u Strazburu još od 2008, a poslednja četiri odmeravanja ovih rivala završena su u rasponu od 0-2 golova.

SERKL BRIŽ – KORTRIJK, 18.30

(Fudbal, Belgija 1)

Zeleno-crni su treći na tabeli, a i pored poraza od Standarda koji su pretrpeli na otvaranju dobili su naredne dve utakmice u kojima su savladali Antverpen i Mehelen. Kortrijk je na 11. mestu, a pored pobede nad Gentom izgubio je od Vasland-Beverena i igrao nerešeno sa Eupenom u prošlom kolu. Na ovom stadionu Kortrijk je poslednji put izgubio 2013, a slavio je i u poslednja dva navrata (1:2, 1:3).

SPARTAK MOSKVA – ARSENAL TULA, 17.00

(Fudbal, Rusija 1)

Spartak posle pet odigranih kola zaostaje bod za vodećim Zenitom. Ostvario je tri pobede i dva remija u tom periodu, za razliku od Arsenala koji je na istom broju mečeva dobio samo moskovski Dinamo uz dva poraza i isto toliko nerešenih ishoda. Arsenal jeste dobio dva prethodna gostovanja u Moskvi, ali kako stvari trenutno stoje ovog puta neće.

SMIRNIS – KSANTI, 19.00

(Fudbal, Grčka, finale plej-auta)

Smirnis je dobio prvi meč sa 0:1. Znači, Ksanti je udaljeniji od elite više nego što to navijači mogu da podnesu, pa će se nositi s velikim izazovom i problemima pred motivisanim domaćinom. Znači drugoligaš je bliži cilju, pa će gosti morati da navale iz sve snage. Imajući u vidu preimućstvo u posedu lopte Smirnisa u gostima, teško da će Ksantis ovde moći da izvuče željen rezultat.

RADNIČKI NIŠ – PROLETER N.S, 19.30

(Fudbal, Srbija 1)

Radničkom do sada nisu godili Golubovi, kao ni Crvena zvezda. Ne mari, jer Radoslav Batak sigurno na Čairu zna kako sa novosadskim Proleterom koji generalno ne blista u gostima, a u Nišu do sada nije uspevao da dobije Radnički. Uzgred, Meraklije nisu na svojoj travi davale prednost rivalima još od novembra prošle godine kada je sva tri boda uspela da im uzme Crvena zvezda. Branko Žigić će zbog toga najverovatnije zaigrati povučeno, odnosno forsirati odbranu.

HAMILTON – RENDŽERS, 18.30

(Fudbal, Škotska 1)

Hamilton je do šestog kola dobio samo slabašni Madervel koji ima tek tri boda zaslužena iz isto toliko remija. Rendžers je prvi, ima 13 bodova, uz odličnu gol razliku od 9:0. Dakle, sve karte su u njegovim rukama, pa osveta Hamiltonu za majski poraz gotovo da je izvesna. Inače, ovaj par je sve do tog momenta bivao izdašan kada su u pitanju 4+ igre.

TOTENHEM – BIRMINGEM, 16.00

(Fudbal, prijateljska utakmica)

Birmingem se u Čempionšipu borio za spas od propasti. Biće ovo idealan partner za uigravanje Pevaca koji su završili premijerligašku partiju minule sezone na šestom mestu. Bez dvoumljenja, oni su znatno bolji, sećanja na davne dane kaže da je ovaj par od 2007. do 2011. redovno donosio GG tipove. U svakom slučaju, sada bi moglo da bude i dosta golova.

AJAKS – AJNTRAHT FRANKFURT, 19.00

(Fudbal, prijateljska utakmica)

Nemaju mrlje Kopljanici u pripremnom periodu. Ne treba da napominjemo da su dobili Hertu, Kil, Salcburg, ali da će im Ajntraht biti jako težak, ali pravi izazivač. Treba Nemci da isprave neke elemente igre, budući da ih je Bazel, odnosno Liga Evope naučila da nema mesta nadmenosti kada sve nije savršeno. Videćemo na Ajaksu koliko je znanja usvojeno, budući da su se neki pomaci protiv PSV-a videli.



tagovi

ArsenalLiverpulKomjuniti šildEngleskanajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara