Foto: Reuters
Foto: Reuters

NAJAVA DANA (subota, 29. maj): Liga šampiona u prvom planu

Vreme čitanja: 1min | sub. 29.05.21. | 06:24

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

MAN. SITI – ČELSI, 21.00 

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona, finale) 

Setimo se kako je Čelsi šokirao Mančester siti u derbiju 35. kola engleske Premijer lige i savladao Građane sa 2:1! Kladioci bi rekli, došlo je 1-2, ali sada je bitnije, pa će se Gvardiola i Tuhel sigurno odlučiti za tvrd ulazak u igru, onosno za oprezan početak meča. Svakako, posle titule u Premijer ligi, Pep Gvardiola će sigurni smo imati nešto više samopouzdanja, mada je bilo kakvo postavljanje favorita na ovakvim mečevima nezahvalno. 

HOLŠTAJN KIL – KELN, 18.00 

(Fudbal, Nemačka 1, plej-aut) 

Ovde se rešava status Kelna koji će ne stigne li Kilovih 0:1 iz prvog meča morati da ode u Cvajtu. Neprijatno je to za goste koji su tri puta šutirali u okvir gola Holštajun Kila na prvom meču, a imali tek neznatno veći posed lopte. Moraće Keln da zaigra agresivnije ukoliko misli da mu se cela sezona ne sruči na glavu. 

ST. PELTEN – A. KLAGENFURT, 17.00 

(Fudbal, Austrija 1, plej-aut) 

Sankt Pelten kao da je već otišao u drugoligaški ešalon. Poraz od tima iz Klagenfurta od ogrmnih 4:0, kao da je trasirao taj put, pa se na ovom meču očekuje samo overa rezultata. Svakako, Sankt Pelten će morati da se otvori, pa će golicati razmišljanje o mogućem broju postignutih golova na susretu.  

TORPEDO ŽODINO – ŠAHTJOR SOLIGORSK, 13.30 

(Fudbal, Belorusija 1) 

Deset od deset… Da li je dovoljno samo to reći o Šahtjoru pred 11. kolo, ili je neohodno da dopišemo i gol razliku od 24:5. Teško Torpedu ako gledamo taj učinak, ali domaćin ipak ne treba da drhti. Stabilan je tim na sedmom mestu, nema poraz na proteklih pet utakmica, pa šta bude, biće! Naravno ne priželjkuje niko da se ponovi jul prošle godine kada ih je tim iz Soligorska demolirao sa 1:4. 

BRENTFORD – SVONSI, 16.00 

(Fudbal, Engleska 2, plej-of) 

Brentford 65 godina nije igrao u najjačem takmičenju, dok je Svonsi pre tri godine ispao iz Premijer lige. Pre finala plej-ofa, odnosno u novembru i januaru ovaj par je zabeležio po remi. Biće zanimljivo, uz opasku da je pred kraj regularnog toka takmičenja u Čempionšipu, Brenford zabeležio četiri vezane pobede. Dakle, forma im ne nedostaje, a nastupajuća utakmica shodno značaju mora da bude tvrda. 

LONGFORD – ŠAMROK ROVERS, 17.00 

(Fudbal, Irska 1) 

Šamrok je počeo da posustaje. Posle dva vezana poraza u mečevima sa Dundalkom i vodećim Sligo Roversom, imperativ pobede nad Longfordom je nepobitan. Uostalom, domaćin je na devetom mestu, ima samo jednu pobedu do 13. kola, pa bi samo još jedan kiks za Šamrok bio nedopustiv ukoliko tim želi da održi poziciju na tabeli.  


tagovi

predlozzipredlozzi i tipovanjanajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara