NAJAVA DANA (subota, 7. decembar): Sve će prštati u Mančesteru i Rimu

Vreme čitanja: 4min | sub. 07.12.19. | 08:06

Pogledajte kakva nam uzbuđenja na igrački meni servira sportska subota

MAN. SITI – MAN. JUNAJTED, 18.30
(Fudbal, Engleska 1)

Treba da brine Solskjer, budući da njegov osrednje plasirani tim boluje od povreda. Pogba, Matić, Baji, Maktomini, Roho i da ne ređamo... Siti zato na Etihadu ima puno pravo da napadne sve bodove kako ne bi dozvolio Liverpulu dodatno odmicanje. Gvardiola će zato zapucati, jer još neki kiks ne bi bio dozvoljen, iako uistinu njegov tim slovi za napadački najefikasniju ekipu Premijer lige.

Izabrane vesti

BORNMUT – LIVERPUL, 16.00
(Fudbal, Engleska 1)

Posle četiri vezana poraza u premijerligaškom karavanu, Bornmut realno nema realne šanse pred nepogrešivim liderom. Liverpul, tek uzgred ima četiri vezane pobede nad ovim rivalom. Naime, Klopovi fudbaleri od decembra 2017. godine davali minimu po tri gola Bornmutu, a da pri tom nisu primili ni jedan. Zato posle Liverpulovih 5:2 protiv Evertona, zaista ne treba ni očekivati da će Klopov tim na gostovanju popustiti, ondnosno da neće biti gladan nešto većeg broja pogodaka.

MONPELJE – PSŽ, 17.30
(Fudbal, Francuska 1)

Gorak je Monpelje kod kuće za sve, izuzev za Ren koji ga je još u prvom kolu Lige 1 dobio sa 0:1. Seća se PSŽ i aprilskih 3:2 na istom stadionu, odnosno činjenice koja kaže da na Masonu Parižani nisu slavili još od 2015. godine. Zato PSŽ mora da odigra maksimalno ozbiljno, jer Monpelje je upravo tim koji tipuje na ponavljanje Dižonovih 2:1 protiv Parižana iz 12. kola. Pa da vidimo šta mogu Mbape, Nejmar i ostali.

CRVENA ZVEZDA – SPARTAK S, 15.30
(Fudbal, Srbija 1)

Crveno-beli eventualnim trijumfom mogu da overe jesenju, ali i da naprave sjajnu uvertiru za ključnu evropsku utakmicu protiv Olimpijakosa. Spartak je u prvom delu sezone pokazao da može da bude vrlo nezgodan rival. Setimo se zato Zvezde u Subotici, odnosno slavlja tada gostujućeg tima tek u finišu meča, kada je strelac bio Tomane.  Uprkos toj činjenici, tim Vladana Milojevića u apsolutnom smislu slovi za favorita, iako će igrati opterećen razmišljanjem o meču u Pireju sa koga crveno - belima treba bod za evropsko proleće.

LACIO – JUVENTUS, 20.45
(Fudbal, Italija 1)

Juventus taj koji mora da juri rezultat. Stara dama je X ishodom protiv Sasuola u prošlom kolu, makar privremeno izgubila prvo mesto i sada mora ozbiljno da gleda u pravcu Intera. Lacio pobedom ima priliku da priđe na tri boda zaostatka Juventusu. U šansi je i da prekine i crnu seriju u međusobnim duelima. Juventus je na Olimpiku slavio poslednjih šest prvenstvenih gostovanja, a poslednja dva nezaslužena trijumfa doneli su im Ronaldo i Dibala golovima u samom finišu utakmica.

M’GLADBAH – BAJERN, 15.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Četiri boda u tampon zoni između vodećeg Menhengladbaha i četvrtih Bavaraca. Neugodno za Bavarce, jer oni su u prošlom kolu kod kuće izgubili od Aspirinžija sa 1:2 na prvom susretu nakon kod nas tako dobro zapamćenih 0:6 na Marakani sa Crvenom zvezdom. Imperativ trka i jednih i drugih za pobedom zbog ovoga nije potrebno podvlačiti. Bajern pamti i famoznih 1:5 protiv Menhegladbaha u martu, što će domaće dodatno motivisati na osvetu. Flik će morati da računa na takav vid inata u redovima domaćina.

DORTMUND – FORTUNA D, 15.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Čak osam upitnika ispred imena koja potencijalno ne mogu da konkurišu za sastav Fortune. Svakako, Dormund tu može da poentira, rasterećen nakon napetog drugog poluvremena sa Hertom koje je uslovljeno drugim žutim kartonom za Matsa Humelsa. Inače, Borusija je od početka ove kalendarske godine dva puta dobijala Fortunu, jednom prijateljski, pa zatim prvenstveno s identičnih 3:2.  GG ishod na ovom paru figurira još od prošlog decembra, odnosno tek neki dan manje od punih godinu dana kada je Fortuna slavila sa 2:1.

REAL MADRID – ESPANJOL, 13.00
(Fudbal, Španija 1)

Real Madrid u egal trci sa Barselonom ima pred sobom, po rezultatima drugi najslabiji tim Primere. Za Pabla Maćina, koji došao da popravi Espanjol, a kome to izgleda da baš i ne ide od ruke, ovo gostovanje je prava noćna mora, budući da su njegovi puleni od pozitivnih ishoda uspeli da izbore tek mršav X sa Hetafeom u 14. kolu. Setimo li se dalekog januara prošle godine, odnosno Realovih 2:4 u gostima Espanjolu, jasno je da u Madridu posetioci mogu samo da pokušaju da sačuvaju obraz od nove sramote.

BARSELONA – MAJORKA, 21.00
(Fudbal, Španija 1)

Posle Mesijeve majstorije u derbi meču sa Atletiko Madridom, Barsi doček Majorke izgleda kao lagani trening. Teško gosti mogu do novih bodova iako su 13. kolu dobili Viljareal sa 3:1. Barselona je ipak preveliki zalogaj, pa teško može da računa na Levanteovu sreću iz 12. kola koje je vođa španske elite izgubio sa 3:1.

BUDUĆNOST – CEDEVITA, 18.00
(Košarka, ABA 1)

Derbi u Podgorici! Plavi su procvetali pod vođstvom Petra Mijovića, nižu pobedu za pobedom. Cedevita je vezala tri pobede na poslednje četiri utakmice uključujući i trijumf nad Crvenom zvezdom u poslednjem kolu. Biće ovo drugi obračun Budućnosti i ove nove Cedevite. Prvi sudar je bio u polufinalu ABA Superkupa gde su Zmajevi slavili ubedljivo sa 103:75.

***kvote su podložne promenama 

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara