©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (utorak, 15. septembar): Jokić pod presingom Klipersa, kvalifikacije za Ligu šampiona, plus tenis u Rimu

Vreme čitanja: 4min | uto. 15.09.20. | 08:14

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

DIN. KIJEV – AZ ALKMAR, 19.00

Izabrane vesti

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Pobednik ovog duela sastaće se sa boljim iz susreta Gent-Rapid. Dinamo je posle dva prvenstvena kola neporažen, s druge strane AZ tek treba da odigra prvi meč u novoj sezoni holandske Eredivizije, a u četvrtfinalu ovog takmičenja nadigrao je Plzenj sa 3:1 posle produžetaka. Dve ekipe prethodni put odmerile su snage u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2010. i tada je Dinamo oba puta bio bolji (1:2, 2:0).

PAOK – BENFIKA, 20.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Grci su u prošloj rundi kvalifikacija savladali Bešiktaš sa 3:1, a u otvarajućem meču domaćeg prvenstva savladali su Larisu minimalnim rezultatom. Benfika je nakon poraza od Porta u Kupu Portugalije u prijateljskim odmeravnjima pobedila Bornmut, Bragu i Ren. Od 2014. ovi klubovi sastajali su se četiri puta u evropskim takmičenjima. Tri puta je bila bolja Benfika, dok je jednom bilo nerešeno. Poslednji susret iz 2018. Portugalci su kao gosti dobili sa ubedljivih 4:1.

GENT – RAPID BEČ, 20.30

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Gent u polufinale ulazi direktno kao drugoplasirani tim u prvenstvu Belgije. Ipak, u novoj sezoni počeo je loše s obzirom da je od pet odigranih utakmica izgubio četiri uz samo jedan trijumf. Rapid je minimalnim rezultatom savladao zagrebačku Lokomotivu, a novu sezonu u austrijskoj Bundesligi započeo je pobedom nad Admirom (4:1). Ovi timovi nikada se ranije nisu sreli, i mada Gent ima blagu prednost ovde je svaki ishod moguć.

MONPELJE – LION, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

U prvom kolu Monpelje je kao gost poražen od Rena sa 2:1, da bi za vikend kod kuće bio bolji od Nice (3:1). Lion je počeo ubedljivom pobedom nad Dižonom (4:1), da bi potom gostovao Bordou s kojim je odigrao meč bez golova. Prethodni duel ovi rivali odigrali su takođe u Monpeljeu i tada je domaćin slavio sa 1:0. Dva duela pre tog na ovom stadionu završena su nerešeno, oba puta bilo je 1:1.

MIDLSBRO – BARNSLI, 19.00

(Fudbal, EFL kup Engleske)

U prošloj rundi ovog takmičenja Midlsbro je savladao Šruzberi s rezultatom 4:3, ali je u prvom kolu Čempionšipa poražen od Votforda sa 1:0. Barnsli je na otvaranju sezone izgubio od Lutona (0:1), a i ovde nas očekuje tvrd meč upravo kao i prethodna dva koja su ovi rivali odigrali. Midlsbro je neporažen u prethodna tri okršaja sa ovim rivalom na Riversajd Stadionu.

REDING – LUTON, 19.00

(Fudbal, EFL kup Engleske)

Sila izjednačena, pa i šanse za dobitnu partiju među timovima iz Čempionšipa. Naime, Reding je u prvom kolu savladao Derni sa 2:0, dok je Luton bio bolji od Barnslija s konačnih 0:1. Oni ujedno imaju i snažan motiv za osvetu Redingu koji ih je u julu savladao sa 0:5. Sve je sada moguće, naravno zbog trenutnih sastava, pa je uz sve navedeno bitno znati da timovi ovog para umeju da budu izdašni kod tipovanja na golove.

NJUKASL – BLEKBERN, 20.30

(Fudbal, EFL kup Engleske)

Njukasl je u prvom kolu pobedio Vest Hem sa 0:2, dok je Blekbern u Čempionšipu poražen od Bornmuta sa 3:2. Zaigra li Njukasl kako je igrao pre koji dan, rival ima minimalne šanse koje podgrevaju X ishodi ovog para u FA kupu početkom prošle godine. Naime, Njukasl je na kraju bio bolji pri izvođenju penala, da bi ga zatim u sledećem krugu izbacio Votford. Biće ovo prilika za poravnanje starih računa.

BOSTON – MAJAMI, 00.30

(Košarka, NBA)

Prvi polufinalni susret para počinje u znaku poslednje pobede Majamija od 112:106. Tako je prekinuta poprilično dugačka dominacija Bostona na mečevima timova koji redovno na međusobnim okršajima pojedinačno postižu preko 100 koševa. Zato treba dobro pogledati međusobnu statistiku, ali i znati da se pred ovaj meč Boston dobro namučio u duelima sa Torontom.

L.A. KLIPERS – DENVER, 03.00

(Košarka, NBA)

Bilo je sve na korak od gotovog, držali su Klipersi sve u svojim rukama, ali je Denver sa Jokićem na čelu uspeo da odradi spektakularnu stvar i da posle još jednog preokreta izbori majstoricu - 111:98! Zaista vrhunska partija Jokića koji je pogađao i trojke sa jedne noge i neke čudne šuteve za dva, pa je meč završio sa dabl-dabl učinkom - 34 poena, 14 skokova, sedam asistencija! Na nastupajućem meču Klipersi će ga čuvati koliko god to budu mogli.

J. NIŠIOKA – M. KECMANOVIĆ, 13.35

(Tenis, ATP Rim, zemljana podloga)

Miomir Kecmanović, kao 47. reket sveta slobodno sebe može da nazove umerenim favoritom na zemljanoj rimskoj podlozi. Naime Jošihito Nišioka, na njoj nije slavio još od maja prošle godine, a od februara je u seriji od četiri poraza. Kecmanović je ponet pobedom u finalu u Kicbilu, pa će u Italiji biti onaj kome će se više verovati.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara