©MN Press
©MN Press

NAJAVA DANA (utorak, 18. avgust): Počinje Zvezdina evropska jesen! PSŽ i RB Lajpcig prate se simultano

Vreme čitanja: 4min | uto. 18.08.20. | 08:11

Pogledajte koji nas to zanimljivi događaji čekaju danas...

CRVENA ZVEZDA – EVROPA, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona, kvalifikacije)

Strateg Crvene zvezde jasno je definisao da njegovi puleni ulaze u nešto do čega klub živi, da je na slatkim mukama kada je sastav u pitanju, te da je Evropa u mirovanju od marta, ali da je stručni štab našeg šampiona sve pomno pratio. Na Marakani, Zvezda je razume se favorit naspram tima sa Gibraltara, pa bi bilo iznenađenje sve što ne vodi ka visokoj pobedi srpskog kvalifikanta. Uz to, Dejan Stanković je rekao da će Ben započeti meč kao špic, budući da je to mesto zaslužio na utakmici sa Spartakom.

RB LAJPCIG – PSŽ, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Ako nas je ovogodišnje izdanje evropskih takmičenja nečem naučilo onda je to definitivno činjenica da ne treba potcenjivati autsajdere. Osetio je to Atletiko na svojoj koži, a odmah zatim i Mančester Siti. Lajpcig je eliminisao Madriđane sa 2:1, dok je PSŽ u duelu sa Atalantom bio na „sekundu“ od ispadanja, dok nije potpuno preokrenuo meč u svoju korist (2:1). Ulog je veliki, finale, i ako bi nešto trebalo da je izvesno barem po stilu igre ovih rivala to su golovi na obe strane, pobednik svakako nije.

KARABAG – SILEKS, 18.00

(Fudbal, Liga šampiona, kvalifikacije)

U Premijer ligi Azerbejdžana Karabag je izgubio samo jedan meč i to na gostovanju, a na čelu tabele završio je sa osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Nefči. Makedonski Sileks sezonu je završio kao drugi, uz sedam poraza od kojih je čak šest bilo na gostovanjima. Dve ekipe nisu ranije odmeravale snage, ali je domaćin bar što se iskustva u ovom takmičenju tiče možda za nijansu bliži pobedi.

LEGIJA – LINFILD, 19.00

(Fudbal, Liga šampiona, kvalifikacije)

Ekipa iz Varšave bila je šampion Ekstraklase prošle sezone i to uz tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Leh Poznanj. Linfild je takođe kao pobednik završio šampionat Severne Irske uz sličnu bodovnu prednost na kraju, preciznije četiri boda u odnosu na Kolerejn. Na ovo gostovanje stiže posle dva vezana evropska trijumfa. Bez primljenog gola Linfild je savladao Tre Fjori i Dritu, međutim Legija je daleko ozbiljniji protivnik koji između ostalog dolazi iz kvalitetnije lige od Severno Irskog Premijeršipa.

DINAMO BREST – ASTANA, 20.00

(Fudbal, Liga šampiona, kvalifikacije)

Prošlogodišnji šampion Belorusije danas ne liči na sebe. Trenutno zauzima devetu poziciju u prvenstvu u kojem je izgubio tri od četiri prethodne utakmice, i pri tom postigao samo jedan gol. Za razliku od Dinama, šampion Kazahstana neporažen je posle tri meča odigrana u novom izdanju nacionalnog takmičenja. Ostaje da se vidi koliko će ova dijametralno suprotna forma rivala imati ulogu u njihovom prvom međusobnom odmeravanju.

SELTIK – REJKJAVIK, 20.45

(Fudbal, Liga šampiona, kvalifikacije)

Dve ekipe osvojile su nacionalna prvenstva uz sličnu bodovnu prednost. Seltik uz 13 u Škotskoj, a Rejkjavik uz 14 bodova prednosti na Islandu. Oba tima dobro su startovala i u novoj sezoni, međutim razlika u kvalitetu takmičenja, kao i samih rivala je očigledna i naravno ide u korist domaćina. Njihov jedini raniji susret datira iz 2014. godine takođe u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona. Seltik je oba puta bio bolji. Slavio je sa 1:0 na Islandu, i sa 4:0 u Škotskoj.

ENGORDANI – ZETA, 20.00

(Fudbal, Liga Evrope, kvalifikacije)

Zeta je crnogorski šampionat otpočela porazom od Iskre. Dakle, problem sa jednako tankim sastavom tima iz Andore nije isključen. Pre svega, ne treba očekivati dominantan status bilo kog tima. Istina, o domaćinu se ne zna mnogo, ali je sasvim jasno da je ova ekipa kadrovski na nivou ekipa s donjeg dela prošlogodišnje tabele elitnog takmičenja Crne Gore. Ako imamo u vidu opštu sliku takmičenja, svakako da od ovog meča ne treba očekivati previše kvalitetnog fudbala, što ne znači da će zafaliti i golova.

SOČI – RUBIN KAZANJ, 17.00

(Fudbal, Rusija 1)

Sočli je dva puta vezano remizirao od početka ligaške trke, pa mu je pobeda nad gostima iz Kazanja koji imaju jedan X, ali i poraz od moskovske Lokomtive puno značio. Sastavi sue gal, pa domaćinu koji je prošle godine savladao Rubin, da bi zatim s istim timom u decembru remizirao treba dati malo, ali ne i potpuno poverenje kao domaćinu ovog meča. Ipak, treba imati u vidu da ovi klubovi ne igraju bajno u poslednje vreme, pa ih s tom ocenom treba svrstati u potencijalno nesigurne kada je reč o proceni mogućeg pobednika.

KRASNODAR – ARSENAL TULA, 19.00

(Fudbal, Rusija 1)

Krasnodar je posle početne pobede nad Ufom, poražen u drugom kolu od moskovske Lokomotive. U isto vreme Arsenal Tula je izvojevala X u utakmici s Ahmat Groznim, a zatim je poražena od Ufe. Bez daljnjeg, Krasnodaru treba dati prednost, odnosno razmišljati o klubu, trenutno povređenog Uroša Spajića kao o favoritu. Uostalom, Krasnodar je tradicionalni pobednik para na koga retko kada ne 3+ igra.

MAJAMI - INDIJANA, 22.00

(Košarka, NBA, plej-of)

Nedavno je Indijana porazila Majami sa 109:92. Činjenica je da je Indijani posle Hjustona to druga vezana pobeda znači puno za domaćina, ali ne treba zaboraviti ni da će Majami u osmini finala plej-ofa dati sve da preokrene tok svojih igara. Treba pogledati brojke, odnosno prosek igara jednih i drugih, pa razmisliti o tipovanju na broj poena, ispod ili preko ponuđenih margina.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara