Košarkaši Partizana (©MN Press)
Košarkaši Partizana (©MN Press)

NAJAVA DANA (utorak, 19. januar): Mogu li Lisice preko Čelsija na vrh Premijer lige? Partizan u Parizu traži drugu pobedu

Vreme čitanja: 4min | uto. 19.01.21. | 08:31

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

VEST HEM – VBA, 19.00

(Fudbal, Engleska 1)

Izabrane vesti

VBA je pokazao malo, pa Čekićari s pravom ne očekuju mnogo kada u Londonu igraju na pun plen. Uostalom, posle vezanih pobeda nad Evertonom i Barnlijem ništa drugo se i ne očekuje od Evertona. Mogla bi ovo biti utakmica njihove osvete rivalu za poraz u FA kupu od pre godinu dana.

LESTER – ČELSI, 21.15

(Fudbal, Engleska 1)

Svi ishodi su u igri kada se sastaju Lester i Čelsi koji su u poslednjih pet navrata čak tri puta odlazili u X, a nijednom nisu doneli keca, budući da su obe ekipe po pobedu izvojevele u svojstvu gostujućeg tima. Dakle, Lampard bi pred ovaj susret mogao da bude i malo nervozan, mada ga Lesterova statistika na domaćem terenu ohrabruje. Naime, Lester kod kuće sa devet utakmica ima po četiri poraza i pobede, te X sa Mančester Junajtedom.

M`GLADBAH – VERDER BREMEN, 18.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Skoro pa zicer za Menhengladbah, koji tradicionalno ne ume da izgubi od Verdera, ali zato može da remizira u svakom momentu. Takva im je prošlost, pa će Roze nakon nesrećnog, sa kreča u 94. minutu utakmice zasluženog X ishoda u gostima Štutgartu navaliti iz sve snage kako mu se ponovo ne bi omakla slična situacija.

LEVERKUZEN – DORTMUND, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Bajer je u krizi, slavio je samo jednom u poslednjih mesec dana. A tu je i problem s efikasnošću – u istom periodu, ne računajući DFB kup, Verkself je postigao samo tri gola, primivši pritom gol na svakoj utakmici. Prošle sezone u Leverkuzenu bio je spektakularan meč. Borusija je vodila sa 2:1 i 3:2, završeno sa 4:3 za domaćina. Sezonu ranije na Baj areni bilo je 4:2 za Dortmund, a između ta dva susreta dva puta su se sastali na Vestfalenu: 4:0 i 3:2 za Milionere.

KADIZ – LEVANTE, 19.00

(Fudbal, Španija 1)

Timove sredine tabele dele tek dva boda, s tim što je Levante u poslednje vreme pokazao malo bolju formu. Kadiz nije naročito ubojit sa svega 15 postignutih golova, što je konkretno manje od jednog po utakmici. Nisu se ovi timovi viđali još od 2017. godine, kada ih je pratila remi tradicija. Svakako, to su daleki dani, pa bi tek za nijansu jačim timom trebalo smatrati gostujuću ekipu.

ALAVES – SEVILJA, 21.30

(Fudbal, Španija 1)

Almerija je šokirala Alaves kada je ovaj tim nokautirala sa čak 5:0 u Kupu kralja. Pre toga preseo im je Kadiz, pa Atletiko Madrid. Dobro je ti za Sevilju koja se pored Leganesa tek u produžecima provukla dalje u kup takmičenju. Inače, ovaj par je pre skoro godinu dana, tačnije u februaru mesecu doneo X ishod.

ROMA – SPECIJA, 21.15

(Fudbal, Kup Italije)

Vučica je favorit po svim parametrima, a od Specije koja igra osrednje u Seriji A treba očekivati makar dostojanstven otpor. Foneska će podgrejati raspoloženje domaćih kako bi se tim iskupio za poraz od 3:0 koji mu je naneo Lacio u 18. rundi Serije A. S druge strane Specija će pokušati da odbrani svoju mrežu, što zausta i ume ako se setimo da je upravo ovaj tim čak šest puta uspeo da izbori po bod na ukupno 18 utakmica u šampionatu.

SPORTING – PORTO, 20.45

(Fudbal, Liga kup Portugalije)

Porto će biti u velikom hendikepu pred derbi, pošto zbog korona virusa Konseisao ne može da računa na najboljeg strelca Serža Oliveiru (12 golova), kao i Luisa Dijaza i Evanilsona. Van stroja su i Otavio, Fabio Vieira i Karasa, dok su sa druge strane u ekipi Rubena Amorima pozitivne rezultate testa na Kovid 19 pred derbi dobili Nuno Mendes, Luis Neto i Andraž Šporar. Čini se da je zbog svega navedenog možda Sporting u blagoj prednosti.

CEDEVITA OLIMPIJA – BUDUĆNOST, 20.30

(Košarka, Evrokup)

Top 16 fazu, Budućnost je započela pobedom od 108:80 nad ekipom Burga. Cedevita je poražena od Virtus Bolonje sa 76:90 što ne uliva naročito dobar osećaj u redove domaćina. Probaće Podgoričani da im se osvete za ABA poraz iz marta prošle godine. Definitivno to mogu, a kakvi su, videli smo na jadranskoj utakmici sa Partizanom koju su dobili sa 80:72.

LEVALOA – PARTIZAN, 20.45

(Košarka, Evrokup)

U prvom kolu novoformirane Grupe F, crno-beli su na svom terenu ubedljivo savladali Trento, dok je Metropolitans Levaloa na gostovanju u Krasnodaru slavi protiv Lokomortive iz Kubanja. Parižani nisu naivni, videlo se to na prethodnom meču, pa trener Partizana, Sašo Filipovski očekuje da naš tim maksimalno požrtvovano nastupi na gostujućem parketu. Džošua Perkins pred utakmicu u Parizu izjavio je da je Metropolitans kvalitetan tim koji ima dobre bekove, dobre šutere i da s razlogom igraja u Top 16 fazi Evrokupa.



tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara