NAJAVA DANA (utorak, 19. novembar): Srećan vam poslednji dan Euro kvalifikacija!

Vreme čitanja: 4min | uto. 19.11.19. | 08:09

Pogledajte kakva nam uzbuđenja na igrački meni servira sportski utorak

NEMAČKA – SEVERNA IRSKA, 20.45
(Fudbal, kvalifikacije za EURO 2020)

Bitka Nemaca i Holanđana za prvo mesto u grupi se nastavlja. Ekipa Joakima Leva savladala je Belorusiju sa ubedljivih 4:0, a prethodno i Estoniju sa 3:0. Severna Irska je odolevala Holanđanima u njihovom oktobarskom duelu u Roterdamu sve do 80. minuta i čak vodila sa 0:1, da bi primila tri brza gola i na kraju izgubila. Uzvratni meč ovih rivala odigran pre tri dana završen je bez golova. Prvi susret sa Nemcima Irci su na svom terenu izgubili sa 2:0, naravno Panceri su favoriti i ovog puta.

Izabrane vesti

POLJSKA – SLOVENIJA, 20.45
(Fudbal, kvalifikacije za EURO 2020)

Poljaci su već obezbedili plasman na EURO, i to uz samo jedan poraz i to upravo od Slovenaca (2:0). Pre nekoliko dana savladali su Izrael (1:2), a prethodno i Severnu Makedoniju (2:0). Slovenija je treća u grupi. Bila je bolja od Letonije u prošloj rundi, ali je ključne mečeve protiv Makedonije i Austrije izgubila. Interesantno je da u njihovim međusobnim duelima, a bilo ih je sedam, nikada nije slavio gostujući tim, što je pored navedenog još jedna prednost domaćina.

VELS - MAĐARSKA, 20.45
(Fudbal, kvalifikacije za EURO 2020)

Izuzetno važan duel u borbi za drugo mesto na tabeli. Vels je nakon remija sa Slovačkom i Hrvatskom (1:1) pobedio Azerbejdžan i nalazi se na trećoj poziciji uz bod zaostatka za drugoplasiranim Mađarima. Gosti su s druge strane poraženi od oba pomenuta rivala (sa 2:1 od Slovačke kod kuće, i 3:0 od Hrvatske na gostovanju). Vels je u prednosti zbog domaćeg terena gde je neporažen pet prethodnih mečeva, dok su Mađari od poslednjih 12 gostovanja dobili samo jedno. Prvi duel u Mađarskoj završen je pobedom domaćina minimalnim rezultatom.

SRBIJA M21 – RUSIJA M21,19.00
(Fudbal, Euro M21 kv)

Pamtimo i beležimo da su Orlići poraženi od Rusije sa 1:0, na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Trećeplasirani Bugari trenutno našoj selekciji beže za bod, a Poljaci za tri, uz šta valja reći da je upravo ova selekcija pored Rusa bila jedina koja nas je porazila u Grupi 5. Zaigraju li Orlići kao protiv Estonije koju su dobili sa čak 6:0, kada je Joveljić dao tri, Ilić dva, a Tedić jedan gol, protiv najjače selekcije u grupi svakako se može. Videćemo kako će na taj polet odreagovati selektor Ilija Stolica, odnosno kakav tretman gostu priprema na Čairu.

MILANO – MAKABI T.A., 20.45
(Košarka, Evroliga)

Makabi putuje u Italiju posle šest vezanih pobeda, a dočekuje ih Milano koji je u prošlom kolu poražen od Himkija (87:79). Italijanski tim neporažen je kod kuće na poslednja četiri meča, dok Izraelci imaju dve pobede i isto toliko poraza na strani. Makabi je lider Evrolige u broju postignutih koševa (87,8), ali njihova najveća snaga ove sezone leži u odbrani (lideri su u defanzivnim skokovima i ukradenim loptama). Duel u februaru takođe u Milanu završen je pobedom domaćina 87:83.

REAL MADRID – HIMKI, 21.00
(Košarka, Evroliga)

Madriđani su vezali tri pobede uključujući onu protiv najvećeg rivala Barselone prošle nedelje. Na svom terenu nisu izgubili prethodne četiri utakmice, dok gosti imaju učinak 2-2 na gostovanjima. Himki je dobio prethodna dva duela protiv Zenita na gostovanju i Milana kod kuće. Naravno glavna briga za tim koji predvodi Pablo Laso biće zaustavljanje Šveda. S druge strane Himki je u dva poraza na gostovanjima od Crvene zvezde i moskovskog CSKA izgubio najviše zahvaljujući lošem startu što je nešto na čemu će morati da poradi. Prethodni susret iz marta završen je ubedljivom pobedom Reala koji je tada kao gost dobio sa 100:75.

ALBA – CRVENA ZVEZDA, 20.00
(Košarka, Evroliga)

Zvezda nije izdržala u derbiju ABA lige koji je pripao Partizanu sa 75:72. Da situacija bude još dramatičnija, sve to zadesilo je tim nakon poraza u prodžetku utakmice sa Lionom. Zbog toga, Alba može da bude problem za Gavrilovićev sastav koji silom prilika prosto mora da juri drugu najlošiju evroligašku ekipu do sada. Pošto specifičan sastav nemačkog tima makar na papiru nije bolji od Crvene zvezde, pobeda nije nešto što bi trebalo stavljati pod ma kakav upitnik.

BAJERN – OLIMPIJAKOS, 20.30
(Košarka, Evroliga)

Moglo bi da bude tesno. Bajern je vezao tri poraza od Baskonije, Fenrbahčea i Valensije, dok Olimpijakos iza sebe ima pobedu nad Žalgirisom i to posle dva vezana kiksa u utakmicama sa liderskim Makabijem i Efesom. Otežavajuća okolnost po Bajern mogla bi biti činjenica oi kojoj ovaj klub do sada nema pobedu na zvaničnoj utakmici s Olimpijakosom koji ih je prošle sezone u martu mesecu dobio sa deset koševa prednosti.

ASVEL – EFES, 20.45
(Košarka, Evroliga)

Snažni Efes na proteklih pet utakmica nije odoleo jedino Panatinaikosu, Asvel iz istog perioda ima dva poraza, ali i sećanje na orodužetak utakmice sa Crvenom zvezdom koja je od njih izgubila s konačnih 72:74. Znači, oba tima imaju specifičan kvalitet, mada se Efes u ovom momentu bolje kotira. Turci će zbog toga iz Liona pokušati da ponesu bodove, odnosno da ostvare pobedu protiv ekipe kojoj nisu bili na crti još od daleke 2004. godine.

GALATASARAJ – UNIKAHA, 18.00
(Košarka, Evrokup)

Unikaha je sigurno ukotvljena na čelu Grupe D sa samo jednim evidentiranim porazom, ali i sa sećanjem na pobedu nad Galatom pri konačnih 88:83 u trećem kolu. Turci bi po sili prilika trevali da pokušaju da se revanširaju Špancima, što sudeći po izdanjima iz Superlige, odnosno sa domaćeg parketa trenutno deluje kao nemoguća misija. Dakle, Unikaha mirne duše može da zaigra na svoj konto, odnosno na pobedu u gostima uprkos poraza od Andore u ACB ligi uoči ove utakmice.

 

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara