Robert Levandovski u akciji (©Reuters)
Robert Levandovski u akciji (©Reuters)

NAJAVA DANA (utorak, 23. februar): Tuhelovi Plavci sa Atletikom, Bajern s Laciom, plus Evroliga uz Zvezdu i Žalgiris

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.02.21. | 08:18

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

ATL. MADRID – ČELSI, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Da je utakmica trebalo da se odigra pre nekih mesec dana, bez razmišljanja bismo proglasili vojsku Dijega Simeonea za favorita. Međutim, u međuvremenu je Frenka Lamparda na klupi Plavaca zamenio Tomas Tuhel i od tada Čelsi ne ume da izgubi. Odigrao je sedam utakmica, dobio pet i u pet navrata nije primio gol. Doduše, nije ih se ni nadavao postigavši svega devet. Sa druge strane, Atletiko je i dalje prvi favorit za titulu u Primeri iako je poslednji meč La lige izgubio od Levantea.

LACIO – BAJERN, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Aktuelni šampion Evrope je u blagoj krizi, osvojio je samo bod u poslednja dva kola i sebi zakomplikovao situaciju u Bundesligi, ali verujemo da će baš takve okolnosti uticati da se ekipa Hansija Flika uozbilji. I Simone Inzagi ima svoje probleme, povređeni su Luiz Felipe, Radu i Strakoša, ali ovaj tim Lacija ima izuzetan karakter, ne plaši se nijednog protivnika i u stanju je da ovaj meč učini uzbudljivim.

LIDS – SAUTEMPTON, 19.00

(Fudbal, Engleska 1)

Među osrednjima, pravilo je da nema pravila, odnosno da favorita kao takvog pred tipovanje treba isključiti. Naravno, ne treba zaboraviti ni da je Sautempton nakon četiri uzastopna poraza remizirao sa Čelsijem, te da Lids ima dve pobede sa poslednjih pet utakmica. Poslednji meč para iz oktobra meseca dobio je Lids sa 3:0.

HARTBERG – TIROL, 18.30

(Fudbal, Austrija 1)

Tirol je šesti na tabeli Bundeslige Austrije, ali je u poslednje vreme debelo popustio, o čemu govori samo jedan osvojen bod na poslednje tri utakmice. Hartberg je šaren, odnosno ne igra naročito dobro, ali ga nikako ne treba smatrati kadrovski jačim, čak ni uz domaćinstvo koje se ovom klubu od početka sezone samo dva puta isplatilo. Poslednji meč para doneo je X u oktobru mesecu.

BIRMINGEM – NORIČ, 20.00

(Fudbal, Engleska 2)

Ako bi Norič morao da traži motiv pred ovaj meč, onda bi ga svakako mogao pronaći u održanju kapitalne prednosti na čelu tabele u odnosu na Brentford i Votford. Birmingem je s druge strane na ivici fenjeraške grupice, svaki bod mu znači, ali će ga teško uzeti Noriču. Inače, tako kaže i međusobna istorija koja Birmingemovu pobedu nije videla već pet godina.

DERBI – HADERSFILD, 20.00

(Fudbal, Engleska 2)

Deli ih dva boda, a Hadersfild je u proteklom kolu savladao Svonsi. Mogao bi to da bude vetar u leđa gostima koji su poslednji put u oktobru dobili Derbi sa solidnih 1:0. Domaći pred ovaj okršaj imaju poraz od 2:1 u utakmici sa Votfordom, ali i dve vezane pobede nad Midlsbroom, i Vikombom što znači da tim nije za potcenjivanje.

MIDLSBRO – BRISTOL SITI, 20.00

(Fudbal, Engleska 2)

Bristol Siti je vezao pet poraza, što je idealna situacija za Midlsbro da maksimalno unovči sve blagodeti domaćeg trerena. Uz to, Bristol je izgubio poslednji meč para u oktobru mesecu, a Midlsbro je pobedu kaparisao jednim, ispostavilo se i jedinim golom na utakmici koji je pao u 73. minutu. Inače, na pomenutom meču, Bristol Siti je imao veći posed lopte, ali ni šut u okvir gola.

PADERBORN – HAJDENHAJM, 18.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Paderborn ima dva boda manje u odnosu na Hajdenhajm koji je trenutno osmi na tabeli Cvajte. Treba očekivati neizvesnu utakmicu, ne toliko bez izjednačenosti na tabeli, već zbog vrlo neujednačene forme timova, kao i zbog sećananja na oktobarskih 0:0 na poslednjem meču para koji je do tada redovno donosio GG tip. Kod njih je čak tri puta na poslednjih pet mečeva dolazio X tip.

RUSIJA Ž. – SRBIJA Ž., 14.00

(Fudbal, prijateljska utakmica)

Dobro izdanje naše najbolje ženske reprezentacije u prvom od dva testa u turskoj Alanji, donelo je konačnih 1:1 (1:0) za izabranice selektora Predraga Grozdanovića na meču protiv Ukrajine. Meč je imao takmničarske premise, ali Ruskinje su sigurno ozbiljnije, mada su od Indije prijateljski poražene s vrlo visokih 0:8.

ŽALGIRIS – CRVENA ZVEZDA, 19.00

(Košarka, Evroliga)

Džoni O’Brajant nije više košarkaš Crvene zvezde, a izabranici Dejana Radonjića nakon četiri uzastopna evropska poraza u Evroligi imaju posla sa Žalgirisom. Istina, rival je izbubio dva meča u nizu, ali se treba setiti da je u oktobru Zvezdu tukao u Beogradu sa 69:75. S druge strane, Zvezdu moguće sokoli osvojen pehar Kupa Radivoja Koraća, kao i poslednja ABA pobeda nad Borcem iz Čačka.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara