Slavlje Totenhema (©Reuters)
Slavlje Totenhema (©Reuters)

NAJAVA DANA (utorak, 5. januar): Brentford kod Pevaca, Kup kralja Španije, plus Turska i Evroliga

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.01.21. | 08:10

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

TOTENHEM – BRENTFORD, 20.45

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga kup Engleske)

Pevcima na noge dolazi Brentford, jedini neporažen sastav na poslednjih pet utakmica u Čempionšipu. Zna to i Žoze Murinjo, pa sigurno ništa u polufinalu neće prepustiti slučaju, kao što nije ni na prethodnoj premijerligaškoj utakmici sa Lidsom koju su njegovi puleni dobili sa 3:0. Dakle, zna se ko će u Londonu biti navalentniji, ali ko će doći u goste s namerom da defanzivom pokuša da razvuče meč i eventualno natera Totenhem da napravi grešku iz nervoze.

ARUKA – AKADEMIKA, 21.15

(Fudbal, Portugalija 2)

Akademika bi pobedom mogla da se domogne druge pozicije, mada je u gostima Aruki ta kombinacija zbog izjednačenosti sastava svakako neizvesna. Naime, oba tima imaju po dva poraza sa prethodnih pet utakmica, a Aruka se dobro seća kako je prošli put kod kuće dobila Akademiku sa 2:1. Generalno gledano na ovom paru redovno je funkcionisao princip prednosti za tim u svojstvu domaćina.

KORDOBA – HETAFE, 17.00

(Fudbal, Kup kralja Španije)

Sa niželigaškom Kordobom ekipa Hetafea uprkos poslednjim partijama razočarenja u utakmicama sa Atletiko Madridom i Valjadolidom ne bi trebalo da ima problema. Dakle, očekujmo punu ofanzivu tima Nemanje Maksimovića, želju za pobedom, ali i naspram dijametralno različitih iskustava timova možda i nešto više postignutih golova.

IBICA – SELTA, 17.00

(Fudbal, Kup kralja Španije)

Ništa sem teorijske šanse nema Ibica pred utakmicu sa Seltom koja u Primeri trenutno zauzma osmo mesto. Naime, tim koji je od poslednjih pet utakmica izgubio samo od Real Madrida ne treba da se plaši za izdanje protiv Ibice koja može samo da se nada da je neće snaći sramota, odnosno poraz koji broji previše primljenih golova.

ALKORKON – SARAGOSA, 21.00

(Fudbal, Kup kralja Španije)

Nema favorita u susretu fenjeraša delegiranih iz Segunde. Njihov poslednji susret u oktobru dobila je Saragosa tako što je napravila iznenađenje u gostima i slavila sa 0:3. Kako trenutno stoje stvari obe ekipe su podjednako spremne, pa bi rezultat mogao da prevagne i na jednu i na drugu stranu. Inače, na poslednje tri utakmice para dolazila je makar 3+ igra, dok je na četiri od pet utakmica timova pozitivno bodovan NG ishod.

MARBELJA – VALJADOLID, 21.00

(Fudbal, Kup kralja Španije)

Sreli su se već u istom takmičenju pre godinu dana, a Valjadolid se mučio, pa iz X ishoda slavio tek u penal seriji. Ovoga puta ne bi trebalo to da dozvoli ekipa iz Primnere. Ipak je sirovi kvalitet, ali i loše iskustvo na strani Valjadolida koji bi rutinski trebalo da okonča utakmicu sa rivalom koji može da pokuša da ponovi čudo.

GAZIJENTEP – ANKARAGUDŽU, 14.00

(Fudbal, Turska 1)

Gazijentep je neporaćen na prethodnij pet utakmica što ga u značajnoj meri čini konkurentnim u borbi za čeone pozicije. Ankaragudžu je trenutno 18. na tabeli, ali mu se forma u poslednje vreme značajno popravlja. To potvrđuju pobede nad Hatajom, Denizlijem i Malatijom na poslednjih pet utakmica u elitnom nacionalnom takmičenju.

MALATIJA – SIVAS, 14.00

(Fudbal, Turska 1)

Za Sivas još uvek ne može da zaigra povređeni Đerlek. Problem je i sećanje gostujućeg tima na poslednje dve utakmice na kojima ih je Malatija dobijala. Izuzmemo li subjektivan osećaj u redovima suprostavljenih timova evidentno je da je reč o ekipama izjednačenog kvaliteta. Ipak, valja se setiti da se Malatija do sada kod kuće samo jednom predala, pa razmisliti koliko uzbuđenja može da donese meč protiv Sivasa koji je inače redovno dobar na strani.

KONJA – GALATASARAJ, 17.00

(Fudbal, Turska 1)

Treneri će biti na mukama. Naime, Galatasaraju fali devet igrača u stroju, dok su osmorica zbog povreda precretana u Konji. To znači da utakmica u kojoj bi Galata trebalo da bude jača, ne mora obavezno i da se završi po šablonu koji predviđa tabela, ali i zanimljiva istorija ovih rivala. Naime, Galatasaraj je dobio dve od poslednjih pet međusobnih utakmica, dok je u tri navrata dolazio X.

ALBA BERLIN – BASKONIJA, 19.00

(Košarka, Evroliga)

Alba je vezala tri evroligaška poraza, dok se Baskonija popravila, pa u protekla dva kola savladala Milano i Valensiju. Inače, Španci su generalno bili bolji na mečevima para, a Alba će u meč ući ponosna na prvi meč u ovoj godini. Naime, oni su u Bundesligi dobili Bajern sa 85:72 što svakako sokoli tim pred doček španskog tima.



tagovi

košarkafudbalnajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara