©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (utorak, 9. mart): Top priče iz Dortmunda i Torina, a zatim nešto Čempionšipa, Primeire i Evrokupa

Vreme čitanja: 4min | uto. 09.03.21. | 08:00

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

DORTMUND – SEVILJA, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Malo ko je očekivao da će Dortmund posle serije loših rezultata uspeti da slavi u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona u Sevilji. Utakmica je okončana sa 2:3 za nemački sastav. Oba tima poražena su proteklog vikenda. Sevilja dosta neočekivano na gostovanju Elčeu – Lopetegi je odlučio da odmara neke od najvažnijih igrača i to ga je skupo koštalo – dok je Borusija posle sjajnog starta u Der Klasikeru i vođstva od 2:0 poražena sa 2:4. Dortmund na svom terenu nije izgubio utakmicu u elitnom takmičenju od marta 2019. Od tada je nanizao pet pobeda i dva remija.

JUVENTUS – PORTO, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Pre dvadesetak dana Juventus je iz Porta uspeo da se vrati sa aktivnim rezultatom, (2:1) za večerašnje goste. Stara dama je vrlo lako mogla da doživi slom, a briga i sada postoji pošto se zna da je Porto tim koji jako dobro igra na strani. Od sredine novembra na ovamo Porto je na 15 gostovanja u svim takmičenjima poražen samo jednom. Ovako, Juve će na svom terenu, gde je na sedam od poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima pobeđivao sa dva ili više golova razlike, pokušati da pojuri još jednu takvu pobedu (mada mu je dovoljno i 1:0) da prođe u četvrtfinale.

BLEKBERN – SVONSI, 19.00

(Fudbal, Engleska 2)

Blekbern je po svim parametrima osrednji tim s kojim Svonsi ne bi trebalo da ima problema. Međutim, gosti opomenuti GG4+ padovima na Hadersfildu i Bristol Sitiju moraju ovom meču da pristupe ozbiljno pripremljeni. Uz to, oni su poslednji put Blekbern dobili sa 2:0, što je probilo led nakon tri međusobna viđanja na kojima je štikliran X ishod.

KPR – VIKOMB, 20.00

(Fudbal, Engleska 2)

Vikomb je već otpisan, pa KPR može da se nada upisu nova tri boda koja bi mu pomogla u preticanju Blekberna i Lutona. Međutim, treba imati u vidu da je poslednji meč para okončan sa 1:1, te da je na tom meču Vikomb izjednačio dva minuta pred kraj. KPR to zna, kao i da je poveo autogolom, pa će s tim u vezi njihova potreba da se ovoga puta bolje pokažu biti izraženija.

PSŽ Ž. – SPARTA PRAG Ž., 16.00

(Fudbal, Liga šampiona, žene)

Sve ukazuje na Parižanke kao apsolutno favorizovane na meču sa Čehinjama. Naravno, ulog je osmina finala Lige šampiona, pa put dalje domaće sigurno neće hteti dugo da dovode u pitanje. Pokušaće što ranije da povedu, pa se čini se pitanje postavlja oko vremena odolevanja Sparte. Uz to, sa kladilačke tačke na ovom paru najzanimljivije će biti pogađanje potencijalnog broja postignutih golova, budući da je za PSŽ, 4+ tip skoro pa svakodnevica.

VVV VENLO – SPARTA ROTERDAM, 18.45

(Fudbal, Holandija 1)

Venlo je vezao pet poraza! To je sasvim dovoljno da kažemo da jepotpuno nesavršena Sparta u šansi da popravi skor od svega dva osvojena boda na poslednjih pet utakmica. Inače, Sparta je dobila poslednja dva međusobna meča, zaključno sa 2019. godinom, a na njima nije dolazilo ništa manje od 5+. Videćemo šta sada može da se desi, uz opasku da je Venlo pred ovu utakmicu poražen od Fajenorda sa 6:0.

BRAGA – GIMARAIS, 22.45

(Fudbal, Portugalija 1)

Braga bi ovom pobedom mogla da preuzme drugo mesto Primeire od ekipe Porta. Gimarais koji je u proteklom kolu uspeo da dobije Boavistu, pokušaće da im se suprostavi. Međutim, to će biti igra protiv tradicije para koji je godinama više godio ekipi Brage koja je putešestvije po Ligi Evrope okončala u dvomeču sa Romom.

FEIRENSE – ESTORIL, 20.45

(Fudbal, Portugalija 2)

Ovo je derbi, a mi kažemo vrlo, vrlo neizvestan meč na terenu Feirensea koji je bolji kao domaćin, nego što je Estoril uspešan u svojstvu gostujućeg tima. Inače, poslednji meč para iz oktobra meseca okončan je sa 3:3, a Estoril je poslednji susret odigrao sa Benfikom u okviru polufinala Kupa Portugalije. Bio je ovo odličan susret, a kada pogledamo kako je Estoril igrao, slobodni smo da konstatujemo da će Feirense pred sobom imati nezgodnog rivala.

BUDUĆNOST – CEDEVITA OLIMPIJA, 19.00

(Košarka, Evrokup)

Košarkaši Budućnosti igraju meč sezone. Računica je jasna - treba im pobeda od četiri poena razlike da bi ušli u društvo TOP 8 najboljih ekipa Evrokupa.Cedevita će biti ljut rival, ekipa koja ih je tri puta uzastopno, od čega dva puta na ABA frontu dobijala. Međutim, Dejan Milojević je motivisan. On smatra da Podgoričani koncentrisanom igrom mogu do punog pogotka.

UNIKAHA – MONAKO, 19.00

(Košarka, Evrokup)

Unikaha je najgora u Grupi E, a Monako najbolji, s obzirom da je poražen jedino od Huventuda sa 79:72. Interesantno je da je Unikaha u proteklom kolu uspela da dobije upravo pomenuti Huventud, što znači da će iz čistog inata pokušati da oteža posao Monaku, odnosno nekako da se popravi nakon januarskog poraza od 90:71 sa prvog i do sada jedinog njihovog meča.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara