La Romareda - stadion Saragose (©Shutterstock)
La Romareda - stadion Saragose (©Shutterstock)

Najbitniji derbi Aragona u istoriji

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.06.20. | 16:24

Saragosa i Ueska u direktnoj borbi za promociju u La Ligu (21.45)

La Romareda će večeras biti domaćin najbitnijeg derbija Aragona u istoriji, onoga koji bi Saragosi mogao da donese lidersku poziciju, a Ueski pomogne da zakuva borbu za promociju u Primeru.

Nije do sada bilo previše bitaka ova dva tima, tek devet, i svaka je vođena u Segundi, daleko od svetala najveće španske pozornice. Pritom, nikada kao sada timovi nisu imali imperativ pobede. Uvek bi, sa izuzetko sezone od pre dve godine, barem jedan tim završavao u sredini tabele, bez šansi da se umeša u trku za povratak u Primeru. Sada su tu i jedni i drugi, konačno sa istim ciljem. Za Uesku je ovo “must win” meč ukoliko da do kraja uđe u ravnopravnu borbu za promociju - trenutno šest bodova razlike - dok bi Saragosi “igrao” i remi, mada bi radije da ubije dve muve jednim udarcem, da napravi ogroman korak ka Primeri i sa tog puta isključi direktnog rivala. 

Izabrane vesti

Međutim, ni jedni ni drugi ne blistaju u nastavku. Ueska je slavila samo u prvom “postkoronarnom” meču, vezavši potom tri utakmice bez trijumfa. Saragosa je slavila dva puta poražena, isto toliko puta je slavila, i to u oba navrata na strani. I nije tu ništa čudno, pošto Beli važe za najuspešnijeg gosta u Segundi, dok su kod kuće tek deveti po broju osvojenih bodova. Ueska s druge strane potpuno suprotno – najbolji domaćin i tek 17. gost… Utisak je da bi meč bio mnogo bolji, samo kad bi timovi zamenili strane.

Dobre vesti za trenera domaće ekipe Viktora Fernandeza je da se po prvi put od povratka u tim vraćaju Karlos Vigaraj i Havi Puado, dvocija vrlo bitnih prvotimaca. Međutim, iako su se u potpunosti oporavili od povreda, vrlo verovatno će meč početi sa klupe, zbog čega se očekuje da Fernandez ponovi isti sastav kao na meču sa Ekstremadurom.

Trener Ueske Mičel će nastaviti sa uobičajenim rotacijama, čija žrtva u odbrani vrlo verovatno neće biti jedino Horhe Pulido, dok će u napadu početi bivši napadači Lestera i Valensije, Šinji Okazaki i Rafa Mir.

SEGUNDA - 36. KOLO

Subota

La Korunja – Ponferadina 2:1 (0:0)

Las Palmas – Elče 1:1 (1:1)

Kadiz – Tenerife 0:2 (0:1)

Rasing Santander – Albasete 1:2 (1:0)

Nedelja

Mirandes – Almerija 2:2 (1:2)

Hihon – Lugo 2:0 (1:0)

Numansija – Real Ovijedo 1:0 (1:0)

Malaga – Đirona 2:0 (1:0)

Fuenlabrada – Ekstremadura 1:1 (1:1)

Ponedeljak

21.00: (2,90) Alkorkon (3,00) Rajo Valjekano (2,65)

21.45: (2,40) Saragosa (3,20) Ueska (3,10)




tagovi

Španija 2SegundaUeskaSaragosa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara