©Reuters
©Reuters

Najbolji golgeter evropskog reprezentativnog fudbala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.09.21. | 18:50

Fantastični Aleksandar Mitrović došao do cifre od sedam postignutih golova u kvalifikacijama za Mundijal

Za veliki rezultat u fudbalu je neophodno da imate napadača koji daje golove, a reprezentacija Srbije ima tu privilegiju da u svojim redovima ima neverovatnog Aleksandra Mitrovića. U ovom trenutku nema selekcije na Starom kontinentu, koja ima ubojitijeg golgetera u svojim redovima.

Aleksandar Mitrović je sa dva pogotka u prvom poluvremenu utakmice sa Luksemburgom dodatno uvećao prednost na tabeli najboljih napadača evrpskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. Sada na brojci od neverovatnih sedam golova na četiri kvalifikaciona meča, ostavivši iza sebe strašne napadače kao što su Robert Levandovski, Romelu Lukaku, Burak Jilmaz i Eran Zahavi, koji su postigli po četiri.

Izabrane vesti

Mitrović posebnu motivaciju ima kada su kvalifikacije za Mundijal u pitanju. Igrao ih je za odlazak u Brazil 2014, potom i za Rusiju 2018, a i sada za Katar. Ovo mu je 15. meč, a sa ova dva gola je došao do cifre od 14 postignutih golova.

Najbolji strelac u istoriji našeg državnog tima prvi pogodak protiv Luksemburga dao je u 22. minutu, posle perfektnog dodavanja Sergeja Milinković Savića u prostor, a potom se našao na pravom mestu i u 35. minutu, kada je odličan centaršut Filipa Kostića poslao u mrežu nemoćnog Morisa.

Mitrovićev učinak dodatno uvećava i činjenica da je aktuelne kvalifikacije započeo na klupi za rezervene igrače, protiv Irske je ušao u 63. minutu i postigao dva gola, a onda je ponovo bio starter. Serija se nastavila, pa je pogodio jednom protiv Portugalije, potom još dva puta protiv Azerbejdžana, a večeras je dao dva protiv Luksemburga. Zaključno sa prvim poluvremenom, na terenu u kvalifikacijama Mitrović je ukupno proveo 246 minuta, što znači da golove daje u proseku na 41 minut.



tagovi

Aleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara