Najbolji igrač devetog kola Mozzart Bet Superlige – Muhamed Badamosi

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 11:44

Golgeter Čukaričkog još jednom potvrdio da je među najboljim strancima ne računajući igrače večitih rivala

Trijumfom protiv Mladosti iz Lučana (3:1) fudbaleri Čukaričkog su se posle dva kola tokom kojih su osvojili ukupno jedan bod vratili na pobednički kolosek, a još jednom je ulogu junaka u redovima Brđana imao Muhamed Badamosi.

Golgeter tima sa Banovog brda probudio se nakon pogotka Milana Bojovića i smestivši za četiri minuta dve lopte u mrežu gostiju režirao je preokret za petu pobedu belo-crnih u Mozzart Bet Superligi.

Izabrane vesti

Novom impresivnom partijom reprezentativac Gambije ne samo da je okrenuo tok utakmice već je i probudio Brđane koji su posle remija sa Radničkim iz Kragujevca (1:1) i poraza od Kolubare (2:3) uz imperativ pobede ušli u utakmicu te je uz ocenu 7,5 sa pravom poneo i epitet igrača 9. kola Mozzart Bet Superlige.

Egzekucijama na asistencije Ovusua i Mijailovića Badamosi je stigao do sume od šest pogodaka u šampionatu Srbije potvrdivši još jednom ranije stečeni utisak da je napadač kalibra kakav domaća publika nije imala prilike skoro da vidi van redova večitih rivala.

U prilog centarforu Čukaričkog, odnosno konstataciji da je Badamosi otkrovenje među inostranim napadačima ne računajući akvizicije Crvene zvezde i Partizana govori podatak da je posle tek četvrtine odigranog prve nstva Badamosi na šest golova i da bi ovim tempom mogao vrlo brzo da se upiše u odabrano društvo stranaca van redova večitih rivala koji su uspeli da postignu dvocifren broj golova u sezoni. Do sada, jedini inostrani golgeteri koji su uspeli da ostvare pomenuti uspeh su Abubakar Oumaru i Patrik Eze Frajdej. Nekadašnji centarfor Vojvodine je u dresu Lala bojao do deset u sezoni 2010/11, dok je dve godine kasnije nadmašio lični učinak i za novosađane postigao 11 prvenstvenih golova.

Četiri godine kasnije kamerunskom napadaču pridružio se Nigerijac iz redova lučanske Mladosti Patrik Eze Frajdej koji je takmičarsku godinu 2014/15 završio sa 15 pogodaka uz svoje ime i titulom najboljeg strelca Superlige.

Dodatni motiv, ali i odgovornost za Badamosija će predstavljati činjenica da je preuzeo ulogu ključnog igrača u timu Dušana Kerkeza što je na najbolji način oslikano kroz podatak da je na četiri od pet utakmica u kojima su Brđani odneli ceo plen korpulentni centarfor postizao golove odluke, a da je na tri susreta poneo i epitet igrača utakmice. Napadač Čukartičkog već prvencem za pobedu u gostima Novom Pazaru počeo je da se isplaćuje, a ceo plen potpisao je i na gostovanju novosadskoj mladosti sa dva gola. Kolo kasnije Badamosi je pogotkom načeo Spartak na Banovom brdu i najavio pobedu posle koje je usladila kriza okončana jučerašnjom odličnom partijom Gambijca.

Podsetimo, Muhamed Badamosi će kao najbolji fudbaler devetog kola Mozzart Bet Superlige, kao i svaki njegov prethodnik, od kompanije Mozzart dobiti 50.000 dinara koje će usmeriti kao humanitarnu pomoć instituciji ili pojedincu po svom izboru.



tagovi

Muhamed Badamosiigrač kolaIgrač kola Mozzart Bet SuperligeČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara