Luis Kampos (desno) na predstavljanju Marsela Bijelse u Lilu (©Reuters)
Luis Kampos (desno) na predstavljanju Marsela Bijelse u Lilu (©Reuters)

Najbolji sportski direktor na svetu pred promocijom u Realu: Stvorio Zlatni Monako, podigao Lil, Madriđani ga žele zbog Mbapea

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.03.21. | 16:38

Luis Kampos je spreman i ambiciozan

Pouzdani mediji poput Marke i Asa se ne oglašavaju. Alternativni nemaju dilemu. A imaju informaciju da će Real Madrid do početka narednog prelaznog roka dobiti novog sportskog direktora. Ne bilo kog, već jednog od najboljih na svetu.

Valjda tako mora da bude. Da najbolji klub na planeti dovede najboljeg operativaca na kugli zemaljskoj. Glavom i bradom – Luisa Kamposa.

Izabrane vesti

Da, to je onaj čovek koji je transformisao Monako u prvaka Francuske pored finansijski moćnog Pari Sen Žermena. Isti onaj koji je od Lila stvorio učesnika Lige šampiona.

Kad je pred 2020. objavljeno da napušta Lil krenuo je lov na Portugalca istančanog osećaja za dovođenje igrača. Prve informacije govorile su da su udicu bacili Mančester junajted i Totenhem, u međuvremenu se pominjali Čelsi, Milan, pa i Barselona, a šuška se da ga je ulovio kraljevski klub. Da je predsednik Florentino Perez napravio možda ključni potez u susret narednim transfer pijacama.

Signali da je posao završen se čekaju, ali navijači Reala uveliko slave angažman Kamposa, ceneći sve šta je uradio na prethodne dve adrese. Primera radi, od leta 2013. do juna 2016. je napravio revoluciju u Monaku, tako što je doveo Hamesa Rodrigeza, Fabinja, Antonija Marsijala, Benžamena Mendija, Barnarda Silvu, promovisao Kilijana Mbapea... I učinio ih prvacima države i polufinalistima Lige šampiona. Zlatna generacija.

Posle godinu dana pauze, prihvatio je posao u Lilu i sa Dogama, takođe, napravio čudo. Njegovi izumi su Nikola Pepe, Rafael Leao, Viktor Osimen, pa i Renato Sančes, koji je posle lutanja u Bajernu i Svonsiju oživeo karijeru na severu Francuske. Kampos je uspeo da stvori ekipu koja se u dve vezane sezone plasirala u Ligu šampiona i Ligu Evrope, u aktuenoj je poravnata sa Pari Sen Žermenom na vrhu tabele i osam kola pre kraja ima dovoljno aduta da se bori za prvi naslov posle deset godina i ere Rudija Garsije.

Ukoliko se informacije o dolasku Luisa Kamposa ispostave tačnim, biće to povratak 56-godišnjeg Portugalca u Real, pošto je u sezoni 2012/13 radio kao skaut dok je klub sa klupe predvodio njegov sunarodnik Žoze Murinjo.

Ambiciozan sam i slobodan. Ne znam šta budućnost nosi, ali imajući u vidu koliko sam ambiciozan i sposoban za posao, vreme je za veliki projekat, sa velikim imenima, da osvajamo titule učestalo i da promenimo stil kluba“, rekao je nedavno Kampos.

Nije potrebno biti previše domišljat, sabrati dva i dva i zaključiti da je Real klub njegovih snova. Onda će, veruju u Madridu, dugo najavljivana „Operacija Mbape“ biti lakše izvodljiva, jer je upravo Luis Kampos jedan od zaslužnjih za Kilijanov uzlet u Kneževini. Možda će i u kravljestvu Reala.


tagovi

Luis Kampos

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara