Milan Bojović (©FKNapredak)
Milan Bojović (©FKNapredak)

Najbolji strelac Mozzart Bet Superlige ponovo u Srbiji, Bojović potpisao za Napredak

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.08.23. | 12:28

Kruševljani veruju u brojke iskusnog špica

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Kao svetlo na kraju tunela za Napredak - najpre pobeda u Subotici protiv Spartaka (3:1), a onda i današnja vest iz Kruševca, jer u Lazarev grad je stigao Milan Bojović.

Izabrane vesti

Jeste vrsni fudbaler dobrano u četvrtoj deceniji života, ali je bez sumnje i dalje ozbiljno pojačanje za većinu naših superligaša. Radi se o najboljem strelcu u istoriji Mozzart Bet Superlige, koji je u prošlom prvenstvu stigao do brojke od tačno 100 golova u srpskoj eliti. Brojka za mnogo više od poštovanja. Ona u koju veruju u stručnom štabu Čarapana da je putokaz za još jednu barem solidnu sezonu Bojovića u domaćem prvenstvu, te su se danas i zvanično pojačali napadačem iz Lučana, koji je potpisao ugovor na godinu dana.

Nije se prošle polusezone iskusni špic naigrao u uzbekistanskom Turonu, zabeležio je svega 9 nastupa, doduše, upisao i dva gola. Daleko od onog na šta je navikao u Mozzart Bet Superligi, gde je harao uglavnom u dresu lučanske Mladosti, ali i Vojvodine, Čukaričkog, Radničkog iz Niša. Zanimljivo, baš je poraz od kluba iz Lučana, u kojem je Bojović upisao 140 nastupa, bio prekretnica da Napredak svim silama krene po kvalitetno pojačanje u navali, jer tada su krenuli pregovori sa odličnim napadačem.

Nema sumnje da će Đorđe Jovanović, Slobodan Stanojlović, Dušan Stoiljković, ali i ostali ofanzivci Čarapana (među kojima i njegov prezimenjak, mladi Marko Bojović) u prekaljenom špicu dobiti ozbiljnu pomoć na terenu, ali i još jednog učitelja. Napredak je, podsetimo, u prva četiri kola Mozzart Bet Superlige upisao svega bod, da da bi, sa prvim golovima u sezoni, stigla i prva pobeda u šampionatu u Subotici. U sledećoj rundi Kruševljani dočekuju Voždovac.


tagovi

Mozzart Bet SuperligaMilan BojovićNapredak KruševacTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara