Najbolji tim 23. kola Mozzart Bet Superlige: Kangin het-trik, Kragujevac dao trojicu

Vreme čitanja: 4min | uto. 28.02.23. | 11:56

Dvojica i iz Novog Pazara u idealnih 11

Crvena zvezda je rutinski prošla kroz Ivanjicu pa je dala dvojicu igrača u Tim kola, isto koliko i Novi Pazar, koji je upisao novu pobedu u Mozzart Bet Superligi. Kragujevački Radnički ima čak trojicu posle osvojenog boda u Humskoj protiv Partizana.

STEFAN RANĐELOVIĆ (Radnik) 8 – Briljirao je golman Radnika protiv Vojvodine u Novom Sadu, odbranio je penal u 90. minutu i sačuvao bod svom timu. Dobio je najveću ocenu od izveštača Mozzart Sporta, pa je zasluženo dobio priznanje za Igrača kola.

Izabrane vesti

ARANĐEL STOJKOVIĆ (TSC) 7 – Blistao je univerzalac TSC-a u ovom kolu, taman što je produžio ugovor sa klubom. Stojković je postigao prvi gol u dresu Topolčana, a imao je još dve velike prilike, koje nije iskoristio. Mogao je možda i da donese pobedu svom timu. Izuzetno zahvalan igrač bilo da igra beka, krilnog beka ili zadnjeg veznog, uvek je na visini zadatka.

MILAN MITROVIĆ (Radnički Kragujevac) 6,5 – Svaki defanzivac koji tako neutrališe najboljeg strelca lige Rikarda Gomeša da ovaj ne uđe u šansu zaslužuje sve čestitke. U pitanju je miks kvaliteta i ogromnog iskustva štopera Radničkog, a nekada Partizana. Imao je Mitrović četiri oduzete lopte, skrivio je samo jedan faul, a imao je čak 93 odsto tačnih pasova! Tačan kao singerica u Humskoj.

NUMAN KURDIĆ (Novi Pazar) 7 – Kada je na početku drugog poluvremena Milan Joksimović otišao na levi bok, njegovo mesto je zauzeo Numan Kurdić. I ko je mogao i da pomisli da će taj potez da odluči utakmicu!? Štoper Novog Pazara je odigrao ključnu loptu za Majdevca, koji je u toj akciji iznudio penal, a onda ga i pogodio za pobedu plavo-belih. Kurdić je bio siguran i u odbrani, osvojio je četiri lopte, imao 93 odsto tačnih pasova. Sve ono što bi svaki trener poželeo od svog centralnog defanzivca.

MILAN JOKSIMOVIĆ (Novi Pazar) 6,5 – Treća utakmica Novog Pazara ovog proleća bez primljenog gola. Tandem JoksimovićRubežić garantuje nulu, a napad se nekako snađe. Štoper plavo-belih je ovog puta briljirao i na poziciji levog beka koju je igrao u drugom poluvremenu i ostvario Indeks 246, što mu je drugi najveći od početka sezone. Čak sedam oduzetih lopti protivnicima i tačnost pasa od 83 odsto govore da je Joksimović bio neprelazan protiv Mladosti GAT.

GELOR KANGA (Crvena zvezda) 7 – Pretplatila se radilica crveno-belih na mesto u Timu kola ovog proleća. Kanga je ostvario het-trik, samo na premijeri protiv Vojvodine nije zaslužio da bude u idealnih 11. Ponovo je Kanga dirigovao igrom Zvezde, iz dubine slao teledirigovane lopte do Kataija i napadača, dok su vezisti Javora uzalud pokušavali da mu pariraju.

MILOŠ VIDOVIĆ (Radnički Kragujevac) 7 – Sanjaće vezisti Partizana mnoge rivale ove sezone, a Vidović je jedan od njih. Svuda je stizao protiv crno-belih, zaključao je centralni deo igrališta tako da favorit iz Humske nije uspeo čestitu šansu za gol da napravi. Brojka koja sve govori: imao je Miloš 16 oduzetih lopti na jučerašnjoj utakmici! Indeks 252 mu je najveći ove sezone.

MILUTIN VIDOSAVLJEVIĆ (Radnički Kragujevac) 7,5 – Ubio je pauka ofanzivac Radničkog u Humskoj i ubio nade Partizana da će se pobedom oporaviti od evropskog šoka. Nekako je „mirisalo“ da će Kragujevčani postići gol, a u tome je od početka najviše prednjačio baš Vidosavljević. Na kraju je evrogolom doneo Crvenim đavolima potpuno zasluženi remi.

ALEKSANDAR KATAI (Crvena zvezda) 7,5 – Nadimak Magiko sve govori. Prekinuo je Katai golgetersku seriju u Mozzart Bet Superligi, ali ovog puta dve asistencije idu na njegov konto. Imao je Katai još jedan vrhunski pas, koji Zvezda nije uspela da pretoči u gol. Njegov indeks 255 je za mnoge san, a prvom kreativcu crveno-belih nije čak ni u pet najvećih u sezoni.

VLADIMIR LUČIĆ (Čukarički) 7,5 – Mladi bočni vezista Čukaričkog je eksplodirao na terenu otkako je obukao dres reprezentacije za meč sa SAD u Los Anđelesu. Protiv Kolubare Lučić je bio najbolji na terenu, stvorio je tri šanse saigračima, a jednu od njih je Tomović sproveo u gol. Lučić polako preuzima konce igre Brđana u svoje ruke i definitivno je igrač čiji razvoj vredi ispratiti.

NEBOJŠA BASTAJIĆ (Napredak) 7,5 – Istina je da Bastajić uglavnom igra po levom krilu, ali ovog puta zbog oseke raspoloženih golgetera gurnuli smo ga na njegovu drugu poziciju – najisturenijeg napadača. Zaslužio je ofanzivac Napretka da se nađe u Timu kola, postigao je prelep gol protiv Radničkog iz Niša, imao je i dva pasa kojim je stvorio šanse saigračima i došao do Indeksa 248, što mu je ubedljivo najbolji učinak ove sezone.



tagovi

Tim kola Mozzart Bet SuperligeStefan RanđelovićAranđel StojkovićMilan MitrovićNuman KurdićMilan JoksimovićGelor KangaMiloš VidovićMilutin VidosavljevićAleksandar KataiVladimir LučićNebojša Bastajić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara