Najbolji tim 29. kola Mozzart Bet Superlige: Nek igra se fudbal u ritmu tam-tama

Vreme čitanja: 4min | sub. 08.04.23. | 10:37

Četvorica afričkih fudbalera u prvih 11, mogu i poraženi da budu u centru pažnje, a TSC da živi od Ilićevih lopti

Ostala je još samo završna etapa, pre nego što se tabela podeli, a dva utiska su se nametnula kao posledica dešavanja u 28. kolu Mozzart Bet Superlige. Prvi: čak i poraženi mogu da završe u idealnom timu. Dokazali su to Andrija Katić i Matija Đorđević, golman i štoper Voždovca, zapaženi uprkos porazu njihovog tima u Humskoj. Drugi: u idealnih 11 nalaze se četvorica Afrikanaca.

Crvena zvezda je dala tri predstavnika u ovom „izvlačenju“, s obzirom na ubedljivo izdanje u Subotici, po dvojica fudbalera stižu iz Voždovca, TSC-a i Novog Pazara, dok napad predvode špicevi dva crno-bela tima, Čukaričkog i Partizana, koji će se i sudariti u utorak na Banovom brdu.

Izabrane vesti

ANDRIJA KATIĆ (VOŽDOVAC, 7) – Uočljiva je eksplozija mladih golmana ovog proleća na srpskim terenima. Počelo je izdanjima Strahinje Manojlovića iz Javora, nastavilo izdanjima Novaka Mićovića među stativama Čukaričkog, sjajan je bio i Stefan Ranđelović iz Radnika, a u sredu je i Katić pokazao da je prerastao ulogu rezerviste. Na zahtvenom gostovanju Partizanu nekoliko puta je sprečavao Jovića i Meniga da ga savladaju i pobedu Parnog valjka učine ubedljivijom, ukrotio je i zicer Baždara i pokazao da izrasta u prvu opciju među stativama Zmajeva na kraju sezone, iako je uglavnom bio u drugom planu.

ARANĐEL STOJKOVIĆ (TSC, 7) – Valjda samo fudbal može tako da udesi, da se protiv bivšeg kluba odigra uverljivo. Nije defanzivac TSC-a ni prvi, ni poslednji koji se namerio na ekipu u kojoj se afirmisao, ali je baš bilo upečatljivo kako „štrči“ desnom stranom, pravi velike probleme Lalama. Čak je i gol postigao u završnici, samo što mu je VAR uskratio slavlje za projektovanu pobedu. I bez toga, Aranđel Stojković ostavlja utisak „all-round“ igrača u sistemu Žarka Lazetića.

MATEJA ĐORĐEVIĆ (VOŽDOVAC, 7) – I štoper Voždovca se namerio na bivši klub, ruku na srce nikad nije zaigrao za seniore Partizana, mada je izdanjem u malom gradskom derbiju nagovestio da ni po čemu ne zaostaje za tandemom Vujačić-Saničanin. Naprotiv. Momak kome je tek 20 godina odigrao je kao mator, pokupio dosta lopti, dobijao vazdužne duele, ali je možda još važnije što se kvalitetno postavljao, „čitao“ igru, nekoliko puta osujetio Rikarda i Meniga.

NUMAN KURDIĆ (NOVI PAZAR, 7) – Na mala vrata, skoro neopaženo, stigao je u Novi Pazar iz Druge lige Belgije (Molenbek), odmah počeo da igra i prvi put u sezoni se 23-godišnji štoper našao u timu kola. Zasluženo, sprečivši Milana Makarića da uđe u kvalitetnu šansu, nisu se bogzna kako pored njega naigrali Danoski i Radulović, zatvorio je prilaze golu Pazaraca i pomogao im da ostvare pobedu vrednu produžetka evropskih ambicija.

MILAN JOKSIMOVIĆ (NOVI PAZAR, 7) – Posle „slučaja Kljajić“ dobio je traku, a posle izdanja u meču sa Radnikom i mesto u u idealnih 11. Provereni defanzivac je maltene celo prvenstvo igrao štopera, povremeno uskakao na beka i baš tu se pojavio protiv Surduličana. Čim gosti nisu dali gol, jasno je da je posao odradio kvalitetno, u skladu sa dugogodišnjim prisustvom u ovdašnjem fudbalu, uz kratke izlete u Belorusiju, Letoniju i na Island.

OSMAN BUKARI (CRVENA ZVEZDA, 7) – Kad je došao pogađao je, a probirljivi se pitali kad će da asistira. Onda se ovog proleća pretvorio u pakera, da bi na gostovanju u Subotici momak iz Gane podsetio da je, ipak, strelac. Već na startu utakmice pobegao je odbrani Spartaka, lako poentirao za 1:0, poveo Crvenu zvezdu ka ubedljivom slavlju (4:1) i potvrdio da tokom 2023. raste. Otkako je nastavljena klupska sezona bivši član Genta je dao četiri i namestio pet golova.

KINGS KANGVA (CRVENA ZVEZDA, 7,5) – Nije bilo pod pritiskom (čuvari mu ostavili dosta slobodnog prostora), niti je meč imao posebnu važnost (Zvezda sigurna na vrhu), ali će vezisti iz Zambije projektil na severu Bačke dosta značiti. Em je ukrasio pobedu, em je to njegov tek drugi prvenstveni gol tokom proleća. Uglavnom je bio rezervista, mada u poslednje vreme Afrikanac dobija šansu. I – koristi je.

LUKA ILIĆ (TSC, 7) – Važi Žarko Lazetić za trenera čije ekipe vole da igraju, grade akcije iz poslednje linije, nametnu se rivalu, ali u sadašnjem timu ima fudbalera sposobnog da odlično izvodi prekide. Dokazano u pokrajinskom derbiju sa Vojvodinom, kako loptu pošalje u kazneni prostor Luka Ilić tako ona sleti pred saigrače. Tako je namestio gol Petru Ratkovu, obezbedio još nekoliko povoljnih situacija, a i na sredini terena omogućio ekipi iz Bačke Topole da bude bolja, proaktivna, napadački nastrojena.

ALEKSANDAR KATAI (CRVENA ZVEZDA 7,5) – Ponekad deluje da u ovoj ligi nema dostojnu konkurenciju. Samo je pitanje dana kad je „saviti kiflu“, postići gol iz trka, izvesti štos. Protiv Spartaka dva komada iz – prekida. Prvi, sa bele tačke, gde ga ni ponovljeno izvođenje nije uzdrmalo. Drugi iz slobodnjaka. Za veliko dostignuće oličenu u nadmešenoj „koti 100“ u dresu Crvene zvezde.

MOHAMED BADAMOSI (ČUKARIČKI, 7,5) – Tačno 208 dana trajao je golgeterski post momka iz Gambije. U prvom delu sezone delovalo je da je Čukarički dobio fudbalera spremnog da pogađa u nizu, doduše, Dušan Kerkez mu je verovao i kad mu nije išlo i ta suša, od sredine septembra, prekinuta je u Ivanjici. U vrlo delikatnom trenutku Afrikanac je usmerio Brđane ka pobedi vrednoj bodovnog poravnanja sa TSC-om.


RIKARDO GOMEŠ (PARTIZAN, 7,5) – Voli čovek da igra protiv Voždovca, pa to ti je. U prvom mandatu nije mu dao nijedan gol, ali otkako se vratio čak sedam. Ovoga puta u ranoj fazi susreta kojim je sastav Igora Duljaja prekinuo seriju od pet mečeva bez slavlja kod kuće. Rikardo na taj način nastavlja borbu sa Aleksandrom Kataijem za status najboljeg strelca prvenstva.


tagovi

Andrija KatićAranđel StojkovićMateja ĐorđevićNuman KurdićMilan JoksimovićOsman BukariKings KangvaLuka IlićAleksandar KataiRikardo GomešMohamed BadamosiTim kola Mozzart Bet SuperligeMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara