Najbolji tim 37. kola Mozzart Bet Superlige: Partizanovci se produbili na kraju

Vreme čitanja: 4min | pon. 29.05.23. | 11:18

Sjaj štopera TSC-a, doprinos fudbalera iz donjeg doma tabele, ovaj put bez crveno-belih

Šampion je Crvena zvezda šesti put uzastopno, ali se posle osvajanja Kupa Srbije opustila i dozvolila Novom Pazaru da joj pokvari proslavu, zbog čega posle dugo vremena nema nijednog fudbalera crveno-belih u idealnom timu kola.

Za ovu, 37. rundu, njabolje su ocenjeni igrači Partizana usled učinka protiv Voždovca, te štoperi TSC-a povodom doprinosa u remiju sa Vojvodinom vrednom istorijskog plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

U formaciji 4-2-3-1, idealnih 11 u srpskom prvenstvu poslednji put u ovom ciklus izgleda ovako...

Strahinja Manojlović (Javor) 7 – Lansirala je srpska scena tokom 2023. nekoliko zanimljivih mladih golmana, poput Veljka Ilića (TSC) i Stefana Ranđelovića (Radnik), ali se čini da niko nije ostavio toliko upečatljiv trag kao čuvar mreže Ivanjičana. Potvrdu dobrih izdanja dobili smo u završnom kolu plej-auta, pošto je sačuvao ekipi Milovana Milovića šansu da se spase u Kruševcu i odbranama postarao da Javor dugo „drži“ nulu, pre nego što je Dukure poentirao u nadokandi.

Viktor Rogan (Čukarički) 7 – Zahvaljujući njegovom doprinosu, Čukarički je „rano“ otvorio rivala, asistirao je za prvi gol, još nekoliko puta se „ponovio“. Na sve to, pozadi je ukočio glavne poluge Kragujevčana, te njemu idu velike zasluge što su se Brđani pobedom oprostili od publike.

Nemanja Stojić (TSC) 7 – Imaju dosta razloga za zadodoljstvo u Bačkoj Topoli. Em su se plasirali u kvalifikacije za Ligu šampiona, em su lansirali bivšeg štopera Metalca u orbitu. Još jedna njegova uverljiva partija pokazala se dovoljnom da se odbiju naleti Vojvodine i proslavi bod vredan istorijskog uspeha.

Josip Ćalušić (TSC) 7 – Nije lako čuvati Nemanju Nikolića, te brzanjce poput Čumića ili Malbašića, ali defanzivca TSC-a je posao obavila vrlo dobro, iako su Novosađani izjednačili 15-ak minuta pre kraja. Čak i kad su gosti napali u završnici odbrana Lazetićeve ekipe je izdržala i zato je Ćalušićev doprinos, kao i Stojićev, ogroman.

Slobodan Urošević (Partizan) 7 – Teško da se šta može zameriti kapitenu Partizana u očajnoj sezoni za klub. Čak i i na kraju, kad je ponestalo motiva, levi bek je delovao uverljivo i učestvovao u akciji za gol Meniga. Pozadi, šta je bilo do njega, zatvorio je protiv Voždovca i zasluženo dobio ovacije sa tribina. Verovatno kao jedini crno-beli ove sezone.

Bibars Natho (Partizan) 7,5 – Ima dana kad se čini da se sporo kreće, da mu nije ni do čega, da je sklon padu, ali kad mu se igra onda malo ko može da parira Izraelcu u ovdašnjem fudbalu. Videlo se to i protiv Zmajeva, kad je ubrzavao napade crno-belih i namestio gol Menigu.

Miljan Momčilović (Novi Pazar) 7 – Ušla su u tim kola trojica aktuelnih prvotimaca Partizana, ali i jedan koga u Humskoj nisu sačekali. Vezista je put gradio u Novom Pazaru, tokom 2023, posle odlaska Stefana Lončara u Mađarsku, počeo sve redovnije da igra. I sve bolje. Na kraju je nagrada stigla u vidu pogotka na stadionu „Rajko Mitić“ kojim je nagovestio da je jedan od partibrejkera Zvezdine proslave titule.

Kvinsi Menig (Partizan) 7,5 – Nagrada za generalno zadovoljavajuća individualna izdanja tokom proleća stigla je na kraju, u vidu pogotka protiv Voždovca. I to efektnog. Stigao je tako Holanđanin do devetog gola u sezoni, ima i osam asistencija, a dosta toga kvalitatnog uradio je baš tokom proleća. Samo što ga saigrači nisu ispratili...

Nikola Jojić (Mladost Lučani) 7,5 – Bila je domaćinu potrebna pobeda protiv otipisanog imenjaka kako bi izbegao baraž, a ka njoj ga je poveo upravo momak iz „klase 2003“. Ovo je sezona njegove afirmacije, kao dete kluba potpuno se prilagodio zahtevima superligaškog takmičenja, o čemu svedoči učinak od osam dati i devet nameštenih golova u prvoj „punoj“ sezoni među seniorima.

Luka Stojanović (Čukarički) 7,5 – Koji kilogram viška, godine, boravak u Saudijskoj Arabiji, nesprestana spočitavanja, čak i u „rođenom“ klubu, ali kad je na terenu onda se vidi koliko znači ekipi. Opet se potvrdio kao bitan faktor Brđana, dao je dva gola u kratkom periodu protiv Radničkog, a nisu samo pogoci uticali da bude najbolji igrač poslednjeg kola, već kompletan utisak, šta sve radi za tim.

Uroš Đuranović (Kolubara) 7,5 – Svaka čast za odnos prem igri. U situaciji kad se znalo da su Lazarevčani ispali, pošto im je FSS oduzeo devet bodova, nije klonuo duhom, dao je i namestio gol protiv Nišlija i pokazao koliko znači Rudarima. Naročito u završnici sezone, jer je ofanzivno doprineo i nedavno u susretu sa Napretkom, ranije sa Spartakom, odlučio u Novom Pazaru...



tagovi

Uroš ĐuranovićKvinsi MenigMilan MomčilovićBibars NathoSlobodan UroševićJosip ČalušićNemanja StojićViktor RoganStrahinja ManojlovićLuka StojanovićTim kola Mozzart Bet Superligetim kolaNikola Jojić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara