Fudbaleri Viljareala (©AFP)
Fudbaleri Viljareala (©AFP)

Najgori tim liga Petica pobedio prvi put u sezoni, Viljareal od strepnje za opstanak do šanse za Evropu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.03.24. | 18:15

Almerija u 29. kolu konačno dočekala da nekog pobedi

Salernitana i Darmštat igraju veoma loše sezone i praktično su davno prežaljeni u borbama za opstanak u Seriji A i Bundesligi, ali očaj Almerije u ovoj sezoni seže stepenik više. Crveno-beli su iz 28 kola imali svega deset bodova i učinak od 18 pobeda i 10 remija, a konačno su posle sedam meseci od početka sezone uspeli da pobede. Tim Pepea Mela pobedio je na gostovanju Las Palmasu 1;0, a gol za pobedu dao je iskusni Brazilac Leo Baptistao u 14. minutu. Poslednjih tridesetak minuta za pobedničku ekipu odigrao je i srpski napadač Marko Milovanović.

U drugom duelu odigranom u istom terminu, Viljareal je trijumfovao protiv Valensije 1:0 (0:0), a pobednosni pogodak delo je defanzivca Horhea Kuenke u 54. minutu. Za Žutu podmornicu ovo je deveta uzastopna utakmica u La Ligi bez poraza (pet pobeda i četiri remija), a zahvaljući odličnom nizu dospeo je sa 16. na 8. poziciju na tabeli i sada ima samo četiri manje od mesta koje vodi evropska takmičenja sledeće sezone.

Izabrane vesti

Ponadali su se navijači Valensije da će im njihovi ljubimci podariti makar malo svetla u tmurnim godinama za njihov klub, ali su još jednom mogli da se uvere da je za većinu njihovih boljih trenutaka u tekućoj takmičarskoj godini zaslužan Giorgi Mamardašvili. Gruzijski golman je najvredniji igrač tima i izvesno će narednog leta biti prodat za 30.000.000 evra, a utisak je da bi bez njega Slepi miševi i ove sezone tavorili u donjoj polovini tabele.

Na remi protiv Reala i pobedu nad Hetafeom nije se nadovezao još jedan dobar rezultat, a kako je Valensija igrala na Madrigalu, zaista se o njoj ne može govoriti kao o timu kadra da predstavlja Španiju u evropskim takmičenjima. Potpuno je Viljareal nadigrao Valensiju, stvarao veliki broj prilika i između ostalog nije iskoristio penal u 35. minutu. Tada je odlični Mamardašvili odbranio penal Aleksu Baeni.

Veći deo utakmice visio je u vazduhu gol tima Rubena Barahe, a odbrana je kapitulira posle kornera u 54. minutu, kada se Horhe Kuenka našao na pravom mestu i iskoristio indisponiranost zadnje linije rivala.

Da je do kraja sezone ostalo malo više od devet kola, utisak je da bi ovakav Viljareal mogao da se porve i za nešto više od plasmana u Ligu Evrope, a ovako bi potencijalni plasman u drugo evropsko takmičenje po značaju bila istinska premija. Podsetimo. Viljareal je prethodnog četvrtka eliminisan od Marseja u osmin finala Lige Evrope. Trijumfovao je u revanšu na svom stadionu 3:1, ali nije ušao među osam najboljh jer je deklasiran 4:0 na Velodromu. U naredna dva meseca maksimalan fokus Marselinovim momcima, biće na plasmanu u prvih šest.

Uskoro opširnije...


PRIMERA – 29. KOLO

Petak

Sosijedad – Kadiz 2:0 (1:0)

/Merino 28, Zaharjan 68/

Subota

Majorka - Granada 1:0 (0:0)

/Railjo 85/

Osasuna - Real Madrid 2:4 (1:2)

/Budimir 7, Munjoz 90+1 - Vinisijus 4, 64, Karvahal 18, Dijas 61/

Hetafe - Đirona 1:0 (1:0)

/Santjago 33/

Atletik Bilbao - Alaves 2:0 (2:0)

/Guruzeta 32, 37/

Nedelja

Sevilja – Selta 1:2 (1:0)

/En Nesiri 19 – Peres 72, Strand Larsen 78/

Las Palmas - Almerija 0:1 (0:1)

/Leo Baptistao 14/

Viljareal - Valensija 1:0 (0:0)

/Kuenka 54/

18.30: (2,50) Rajo Valjekano (3,25) Betis (3,15)

21.00: (2,45) Atletiko Madrid (3,50) Barselona (3,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ViljarealValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara