(©AFP)
(©AFP)

Najjači napad nemoćan bez Osimena! Nigerijci opet posrnuli, Ihenačo sprečio brukanje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.11.23. | 16:31

Alžirci na mišiće, Gabon besprekoran bez odstranjenih zvezda

Takav napad niko nema na svetu, uteruju strah u kosti, prošetaće se do Mundijala... Stvarnost je, ipak, malo drugačija.

Najjača navala nemoćna je u afričkim kvalifikacijama. Oštrica je tupa bez Viktora Osimena. Dve utakmice Nigerijaca i – nijedna pobeda. Opet su se prosuli, opasno strepeli i mogli da se obrukaju protiv Zimbabvea. Spasao ih je Keleči Ihenačo – 1:1 (1:0).

Izabrane vesti

Nešto je trulo u Nigeriji, nešto ne funkcioniše. Kvalifikacione utakmice u novembarskom „prozoru“ su stigle kao opomena. Jeste da je Viktor Osimen prva zvezda tima, najbolji igrač i lokomotiva, ali i bez njega bilo je za očekivati da Superorlovi izađu uzdignuta čela iz duela sa Lesotom i Zimbaveom. Umalo nisu bili očerupani.

Dva purta su morali da spasavaju živu glavu, poprilično su se mučili sa realizacijom. Protiv Lesota lopta nije htela u gol, uzalud su držali posed i napadali – siti su se ispromašivali. Sa Zimbabveom sušta suprotnost... Jedva da su pošteno pripretili, visili su i ponajviše zahvaljujući Kelečiju Ihenaču ostali neporaženi u obe utakmice.

Namestio je gol protiv Lesota, da bi u duelu sa Zimbabeom, koji je na poslednjih 20 utakmica dobio samo dve, zatresao mrežu. Odložio mu je Simon Mozes, otvorio je stopalo i – pogodio. I neutralisao gol Valtera Musona.

Koliko je bezopasna Nigerija bila najbolje se oslikava u podatku da je tek dva puta tukla u okvir gola. Sve skupa četiri. Poprilično jalova igra kada se u obzir uzme da su na terenu bili Viktor Bonifejs, čovek koji rešeta u Bundesligi i tri puta uzastipce je proglašen za rukija meseca u nemačkom šampionatu, Terem Mofi, Aleks Ivobi, Umar Sadik... Naravno, ne svi u istom trenutku. A, pride je Ademola Lukman ostao na klupi, Taiva Avonjija nije bilo u protokolu.

Nigerijci su iščupali bod na mišiće, Alžirci pobedu protiv Mozambika – 2:0 (0:0). Jače od jednog časa nisu mogli da probiju bedem domaćina. Ispoljavali su nervozu Rijad Marez, Amin Guiri, Sofijan Fejguli, povredio se Islam Slimani i na početku utakmice je morao van terena, a stres je opao posle udarca Feresa Čaibija. Zatresao je mrežu vezistra Ajntrahta iz Frankfurta, tek drugi put je momak rođen u Lionu pogodio u dresu državnog tima.

Mira nisu imali Alžirci sve do same završnice. Jesu se nešto konfornije osećali, ali pritisak je u potpunosti splasnuo tek kada je rezervista Ramiz Zeruki spakovao loptu u gol. Ni Gaboncima nije bilo svejedno na gostovanju Burundiju, zakuvalo se u finišu – 2:1 (1:0). Domaćin je u završnici preko Abedija Bigirimane prepolovio zaostatak, no uspeli su Gelor Kanga i saigrači da izdrže nalete i bez odstranjenih zvezda Pjera Emerika Obamejana, Arona Bupendze i Ibrahima Endonga stigla do do drugog trijumfa u kvalifikacijama za Mundijal.



tagovi

reprezentacija Nigerijereprezentacija Gabonareprezentacija AlžiraAfričke kvalifikacije za MundijalKvalifikacije za Mundijal 2026.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara