Tomaš Rosicki i Veljko Birmančević (©Sparta.cz)
Tomaš Rosicki i Veljko Birmančević (©Sparta.cz)

Najlepši rođendanski poklon od Tomaša Rosickog: Sparta dala 3.300.000 evra za Birmančevića

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.03.24. | 10:25

Krilni fudbaler raksrstio sa Tuluzom

Francuska mu nije legla, ali u Pragu je Veljko Birmančević pronašao sreću. A, Sparta je pronašla igrača kakvog je tražila, pa je vrlo brzo shvatila da nema potrebe da traži dalje i otkupila ugovor 26-godišnjeg krilnog fudbalera koji je tako raskrstio sa Tuluzom. Ugovor je potpisan do 2027.

Povremeni srpski reprezentativac je u Češku stigao posle razočaravajućeg iskustva u Ligi 1 u kojoj je redovno igrao, ali na kašičicu. Otud selidba, isprva u vidu pozajmice, ali nije dugo trebalo nekadašnjem fudbaleru Čukaričkog da sportskog direktora Sparte, legendarnog Tomaša Rosickog, ubedi da se “otvori”.

Izabrane vesti

Sparta je tako aktivirala klauzulu iz ugovora i prema informacijama Mozzart Sporta Birmančevića otkupila za 3.300.000 evra, pa Šapčanin može mirne glave da se koncentriše na nastavak sezone. Izuzetno interesantne. Sparta je trenutno prva na tabeli prvenstva Češke sa četiri boda prednosti u odnosu na gradskog rivala Slaviju, dok je već u četvrtak čeka apsolutno spektakularan izazov – okršaj sa Liverpulom u osmini finala Lige Evrope.

Ove sezone Sparta je u kvalifikacijama savladala zagrebački Dinamo, u Grupi bila ispred Betisa i Arisa, a iza Rendžersa, a onda u plej-ofu izbacila Galatasaraj.

Sve to uz značajan Veljkov doprinos, koji se pronašao u trogulu sa Lukašom Haraslinom i Janom Kuhtom. Birmančević je ove sezone odigrao već 32 utakmice, postigao 11 golova, asitirao za još 10. Samo u prvenstvu sedam golova i devet asistencija što je učinak koji ga čini najproduktivnijim u ligi.

Prvih šest meseci je bilo zaista sjajno. Veoma sam srećan što mogu da nastavim da se borim za Spartu. Odluka je bila laka, nisam ni razmatrao druge opcije. Sada sam 100 odsto Spartanac”, rekao je Birmančević, koji je ugovor potpisao baš na 26. rođendan.

Savršen poklon.

Sa menadžerom Darkom RistićemSa menadžerom Darkom Ristićem



tagovi

Veljko Birmančevićfudbalska reprezentacija SrbijeSparta Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara