Najluđi prelazni rok u istoriji Rena: Godin, Boga i Ren Adelaid! Biće potrebno još 50.000.000 evra...

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.09.20. | 20:51

Već su potrošili 31.000.000 ovog leta

Dok strpljivo odoleva napadima evropskih velikana na svoja čuda od dece Eduarda Kamavingu i Žoržinja Rutea, dogovara prodaju golmana Mendija u Čelsi, Ren kuje ambiciozne planove za letnje kupovine. Kako je Lekip večeras napisao: Najluđi prelazni rok u istoriji kluba!

Klub iz Bertanje je već ovog leta potrošio 31.000.000 evra na kupovine napadača Serua Girasija (Amijen, 15.000.000), levog krila Martina Terijea (Liona, 12.000.000) i štopera Najiga Agera (4.000.000, Dižon). Ali to nije sve i planira još veće kupovine.

Izabrane vesti

Ren je ozbiljno zagrizao za Sasuolovo krilo Žeremija Bogu kojeg smatraju jednim od najboljih driblera Serije A i za njega se interesuje gomila klubova poput Napolija, Sevilje i Kristal Palasa. Ren je jedini koji je dostavio i zvaničnu ponudu Neroverdima za Bogu. Na sto je stavio 20.000.000 evra i Sasuolo je odbio tražeći 40.000.000. S obzirom da još niko nije ni blizu Sasuolovih zathteva, za očekivati je da klub iz Ređo Emiliji spusti cenu, da Ren malo pojača ponudu i da se nađu na pola puta. Boga bi zaista bio kapitalno pojačanje koje bi pravilo razliku.

Naredna meta je urugvajski štoper Dijego Godin koji nije baš u najboljim odnosima sa trenerom Konteom u Interu, a milanski klub čak razmišlja da ga pusti i bez obeštećenja godinu dana pre isteka ugovora samo da bi se rešio njegove visoke plate od 7.000.000 evra godišnje. Sve zavisi od Godina i njegove volje da se preseli u Francusku kao i finansijskih zahteva koje bi postavio pred Ren. U francuskom klubu veruju da bi Godin bio sjajno rešenje za poslednju liniju i da bi iskustvom mnogo značio.

Treće kapitalno pojačanje bi trebalo da bude mladi francuski vezista Žef Ren Adelaid koji je prošlog leta prešao iz Amijena u Lion za 25.000.000 evra. Nije zadovoljan statusom u Lionu i želi da napusti klub posle samo godinu dana. Ima pozive Bajer Leverkuzena i Herte ali bi najradije ostao u Francuskoj i prihvatio poziv Rena koji je Lionu danas zvanično ponudio 20.000.000 evra. Lionov predsednik Ola se trenutno malo nećka jer ne voli da gubi novac na igračima, ali svestan je i on da je ovo možda najbolje rešenje za sve.

Na kraju, Ren će morati da nađe i zamenu za golmana Mendija koji je pred vratima Čelsija. Lokalni mediji javljaju da je prvi izbor Alfons Areola koji se vratio u Pari Sen Žermen sa pozajmice iz Reala, ali na Parku prinčeva ne računaju na njega u konkurenciji Navasa i Rika.

Mnogi u Francuskoj su iznenađeni ovakvim ambicijama Rena, ali izgleda da su u Bretanji konačno rešili da iskoče iz proseka i da se bore za Ligu šampiona. Biće ovo zaninljiva za praćenje tokom sezone... 


tagovi

Dijego GodinŽeremi BogaAlfons AreolaŽef Ren-AdeledLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara