Slavlje Mirčevskog posle izjednačujućeg gola (Foto:Starsport)
Slavlje Mirčevskog posle izjednačujućeg gola (Foto:Starsport)

Najluđi finiš srpskog fudbala: TSC promašio VAR penal u petom minutu nadoknade, pa stigao do boda

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.03.22. | 21:15

Na kraju pravedenih 1:1 na Banovom brdu

 Ko je otišao da gleda jedan od derbija Superlige Srbije između Čukaričkog i TSC-a apsolutno nije pogrešio. Video je sjaj mladog napadača Brđana Marka Rakonjca i možda najluđi finiš jednog meča u elitnom rangu u ovoj sezoni. Na kraju pravedenih 1:1, uz dodatak da je TSC u dubokoj nadokandi susreta promašio jedanesterac. Udarac Škuletića zaustavila je prečka, međutim u nastavku akcije nisu se predavali učenici Žarka Lazetića.

Posle centaršuta sa desne strane pojačanje kluba iz Bačke Topole, makedonski internacionalac Marin Mirčevski je telom na drugoj stativi sproveo loptu u mrežu Brđana. Za nevericu na klupi tima Saše Ilića i erupciju oduševljanja igrača gostiju, koji su nagomili, sa sve trenerom Žarkom Lazetićem, proslavili bod na teškom gostovanju. Zaslužio je to TSC jer je posle pogotka Marka Rakonjca izašao visoko i dugo tražio izjednačenje. Promašivao je Škuletić i sa kreča i iz igre, možda su sudije iz VAR sobe i pre petog minuta nadokande mogle da dosude najstrožu kaznu za goste, jer je u duelu Tanasijevića i Juga Stanojeva bilo elemenata za penal... Međutim, pravda je stigla nešto kasnije.

Izabrane vesti

Da su izdržali još samo koji sekund, odnosno da se nisu povijali pred naletima TSC-a, mogli su u redovima Čukaričkog da proslave velikog veče. Ceo plen bi im doneo evropsku vizu i u orbitu izbacio još jednog napadača iz Čukinog inkubatora, Marka Rakonjca. 

Do pre dve sezone mnogo toga u igri Brđana zasnivalo se na kvalitetima Slobodana Tedića, prodatog Menčester Sitiju za tri miliona evra. Potom je Đorđe Jovanović oživeo karijeru na Banovom brdu i za 1,9 miliona evra pojačao Makabi iz Tel Aviva gde briljira.

Međutim, njegove kopačke uspeo je da popuni još jedan izdanak Čukine škole fudbala,Marko Rakonjac. Mladi špic nametnuo se kao ozbiljna opcija ovog proleća i u večerašnjem derbiju stigao do četvrtog pogodka ovog proleća.

Za ono što je ove večeri uradio na Banovom brdu momak rođen 2001. godine zaslužio je dubok naklon i jak, jak aplauz. Igrao se 57. minut kada je idealno centrirao desni bek Rogan, a Marko Rakonjac poput najboljih evropskih napadača skočio i savršeno šutirao glavom... Udarac sa nekih 10 metara ostavio je bez šanse i iskusnog Nenada Filipovića da reaguje.

Imalo je šta da se vidi ove večeri na stadionu Čukaričkog i pre ludog finiša. Nije bilo golova u prvom poluvremenu, ali jeste solidnog tempa za srpske standarde, kao i šansi. Uspeo je Nenad Filipović u dva navrata da odbrani dobre pokušaje Čolovića, pretili su Brđani i posle prekida. Najbliži pogotku gosti su bili posle šuta Banjca koji je ukrotio Petrović.

Posle vodećeg gola Rakonjaca koji smo opisali TSC je izašao jako visoko i igrao sa puno rizika. Odluka koja se na kraju isplatila Žarku Lazetiću i možda najavila siguran plasman u plej-of čete iz Bačke Topole.

SUPERLIGA - 27. KOLO

Subota

Proleter NS - Radnik 0:2 (0:0)

/Milovanović 56, Babić 65/

Radnički Niš - Vojvodina 1:0 (1:0)

/Pejović 16 pen/

Čukarički - TSC 1:1 (0:0)

/Rakonjac 54 - Mirčevski 90+7/

Nedelja

13.00: (2,20) Kolubara (3,30) Radnički Kg (3,40)

14.30: (1,13) Partizan (8,50) Napredak (19,0)

19.00: (2,15) Voždovac (3,30) Spartak (3,50)

Ponedeljak

14.00: (2,30) Novi Pazar (3,30) Mladost (3,15)

15.55: (14,0) Metalac (6,75) Crvena zvezda (1,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Marko RakonjacSaša IlićPetar Škuletić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara