Marko Perez (levo), napadač Agilasa (©Printscreen)
Marko Perez (levo), napadač Agilasa (©Printscreen)

Najmlađi član elite na pragu borbe za kolumbijski tron

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.11.22. | 23:05

Klausura: Agilas noćas (01.00) domaćin Independijenteu iz Medeljina u meču koji bi mogao da odredi finalistu šampionata

Većina šampionata u Južnoj Americi su završena (Argentina i Urugvaj) ili ovog vikenda spuštaju zavesu (Brazil i Paragvaj), ali u Kolumbiji rasplet tek sledi. Igra se drugi deo šampionata, takozvani Kvandrangular, a samo pobednici iz obe grupe izboriće dvomeč za titulu u Klausuri.

Treće kolo noćas (01.00) otvaraju Agilas i Independijente Medeljin na stadionu Alberto Grisales u Rionegru. Domaćin je sjajan, ostvario je obe pobede i to bez primljenog pogotka. DIM je sakupio četiri boda, takođe bez primiljenog pogotka, pa bi ova dva tima mogla da odluče o prvom mestu i finalu. Pasto i Amerika Kali zaostaju i teško će do borbe za čelo u Grupi B.

Izabrane vesti

Najbolji fudbaler Agilasa je iskusni napadač Marko Perez, koji je tresao mreže na oba meča u Kvadrangularu, protiv Pasta (1:0) i Amerike Kali (2:0). Postigao je 10 pogodaka na 31 utakmici u 2022.

Independijente brani čast Medeljina. Velikan iz istog grada, šampion Aperture, Atletiko Nasional, nije se plasirao među osam najboljih. Prva zvezda Independijentea je Argentinac Lusijano Pons, strelac 15 golova ove sezone. Iskusni Gaučos je ove godine stigao u Medeljin iz Banfilda.

Tim iz Rionegra je jedan od najmlađih u ligi. Osnovan je u julu 2008. godine, a igra na stadionu koji može da primi 14.000 gledalaca. I dalje nema trofej, ali bi ove godine mogao da ispiše novu stranicu u istoriji.

U aprilu 2021. godine, Agilas je dobio “pet minuta” slave kada je klub bio primoran da igra meč sa Bojakom Čikom sa samo sedam igrača zbog novog pravila koje je nametnula Fudbalska federacija Kolumbije, a koje je glasilo da tim mora da igra ako ima najmanje sedam igrača. Nije mogao da izvede ceo tim jer je 15 fudbalera bilo pozitivnih na koronu, a sedmorica je povređeno. Kao rezultat toga, klub je poslao zahtev za odlaganje meča, koji je odbijen. Na kraju je utakmica je prekinuta pošto se igrač povredio 10 minuta pre kraja, ostavljajući tim sa samo šestorice ma terenu, ispod potrebnog minimuma.

Domaćin je osam mečeva bez poraza, a Independijente pet. Krajem avgusta u ligaškom delu Aperture, Agilas je dobio na svom terenu DIM sa 3:0.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

KOLUMBIJA 1 – KLAUSURA, KVADRANGULAR

GRUPA A

Nedelja

22.00: (2,35) Santa Fe (3,00) Junior (3,10)

Ponedeljak

22.00: (1,52) Miljonarios (3,80) Pereira (6,25)

GRUPA B

Nedelja

01.00: (2,25) Agilas (3,00) Independijente Medeljin (3,30)

Ponedeljak

01.00: (1,75) Amerika Kali (3,30) Pasto (4,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

KolumbijaKolumbija 1Južna AmerikaAgilasIndependijente Medeljin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara