Lukas Ernandez (©Reuters)
Lukas Ernandez (©Reuters)

Najskuplji igrač u istoriji Bajerna - najveća greška ili zalog za budućnost?

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.06.20. | 16:24

Lukas Ernandez na raskrsnici...

Glasine da najskuplji igrač u Bajernovoj istoriji napušta Minhen posle samo jedne sezone sve su glasnije. Juče su razni evropski mediji mediji javili da Lukas Ernandez ima problem sa suprugom koja se ne oseća ugodno u Nemačkoj i želi promenu sredine. Navodno, te priče krenule su upravo od nje, međutim Bild danas tvrdi da postoji određena šansa da aktuelni šampion sveta sa Francuskom zaista bude prodat ovog leta.

Navodi se da je za Lukasa Ernandeza veliko interesovanje pokazao Pari Sen Žermen, koji bi želeo da na Parku pričeva vidi obojicu braće Ernandez. Dakle, pokušaće PSŽ na taj način da utiče i na Tea, koji trenutno igra u Milanu...

Izabrane vesti

"Nisam čuo za te glasine... Nisam čitao novine", kazao je Hansi Flik. "Činjenica je da je Lukas pod ugovorom sa nama i ja definitivno uočavam njegov potencijal. Nije mu bilo lako, imao je dosta povreda. A svakom igraču je potreban kontinuitet da bi iskazao svoje pune mogućnosti. Srećan sam što je sa nama, on je apsolutni profesionalac i ima svu moju podršku".

Potpuno suprotno misli komenatator Didi Haman. On je u razgovoru za Skaj otvoreno kazao kako smatra da je kupovina Lukasa Ernandeza bila velika greška...

"On je najveći Bajernov problem pred start naredne sezone. Moraće da pronađu neko rešenje, da vide šta će sa Ernandezom".

Kada se povredio Niklas Zule bilo je očekivano da Lukas Ernandez uskoči na njegovo mesto i bude parnjak Džeromu Boatengu. Flik je ipak odlučio da Davida Alabu prebaci na mesto štopera, čime se otvorilo mesto za Alfonsa Dejvisa. Sa te strane bio je to pun pogodak. Bez obzira na ozbiljne godine i neke slabije partije Lukas Ernandez kasnije nije uspeo da iz startnih 11 istisne ni Boatenga. Otuda samo 805 minuta na njegovom kontu ove sezone. I opravdano pitanje: Da li je Bajern pogrešio sa ovako skupocenim pojačanjem?

Podsetimo, radi se o najskupljem igraču u istoriji kluba koji je prošlog leta plaćen Atletiko Madridu čak 80.000.000 evra. Kako Bild javlja u Minhenu se ne bi mnogo dvoumili ukoliko bi ista ili slična ponuda stigla na njihovu adresu. Procena je, ipak, da su šanse za transfer svega 25 odsto, jer teško je verovati da će u ovim uslovima, usred krize, čak i klub bogat poput PSŽ-a izdvojiti toliki novac.

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta:




tagovi

BundesligaLukas ErnandezLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara