Đorđe Petrović (Foto: chelseafc)
Đorđe Petrović (Foto: chelseafc)

Najskuplji srpski golman: Đorđe Petrović sedam godina na Stamford Bridžu

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.08.23. | 21:24

Bivši golman Čukaričkog pojačao Čelsi u transferu vrednom 16.000.000 evra

Od Mozzart Bet Superlige preko MLS do Premijer lige. Meteorski uspon napravio je Đorđe Petrović, koji je za nepunih godinu i po dana od dresa Čukaričkogstigao do gol-linije Čelsija! Od večeras i zvanično, srpski čuvar mreže novi je član londonskih Plavaca.

Kao što je prethodnih dana najavljeno, Čelsi je za Petrovićeve usluge Nju Ingland Revolušnu platio 16.000.000 evra, a mogao bi u budućnosti da olakša kasu za dodatna 2.000.000 ukoliko 23-godišnji Požarevljanin ispuni bonuse koje su dva kluba dogovorila. Sve i da ne bude tako, Petrović je od večeras postao ubedljivo najskuplje plaćeni golman u istoriji srpskog fudbala, budući da je do večeras "rekord" držao Predrag Rajković za kojeg je pre četiri godine Rems platio Makabiju iz Tel Aviva 5.000.000.

Izabrane vesti

Petrović će tako postati osmi Srbin na Stamford Bridžu. Pre njega članovi londonskog kluba bili su Petar Borota, Slaviša Jokanović, Mateja Kežman, Branislav Ivanović, Nemanja Matić, Slobodan Rajković i Danilo Pantić, s tim da poslednja dvojica nikada nisu debitovalo za prvi tim.

Petrović bi pak morao, jer u prethodnih godinu dana - koliko je i proveo u Nju Ingland Revolušnu - slovio je za najboljeg čuvara mreže, pride je i dalje mlad i perspektivan, profil baš kakav Čelsi traži od dolaska Toda Bolija i traži. I zato je Petrović, kao i gotovo svako prethodno Čelsijevo pojačanje u prethodnih godinu dana koje odgovara pomenutom opisu, potpisao ugovor na sedam godina uz opciju produžetka saradnje na još 12 meseci.

Nekadašnji član Čuke imao je pre transfera na Stamford Bridž ponude Nanta i Notingem Foresta, ali ih je Nju Ingland odbio. Kako iz razloga što su bile znatno niže od Čelsijeve, tako i zbog želje američkog kluba da se potuče za titulu u MLS ligi, za šta mu je Petrović kao jedan od najboljih igrača preko potreban. Ipak, kada se londonski klub pojavio sa sumom kakvu u Revolušnu ranije nisu videli - u pitanju je rekordna prodaja američkog kluba - ploča se okrenula. Mada je i Petrovićeva želja da napravi transfer karijere imala veliki uticaj na odluku čelnika Nju Inglanda.

"Ovo je veliki korak za mene i uvek mi je bio san da potpišem za jedan od najvećih klubova na svetu. Danas sam ostvario taj cilj i vrlo sam srećan. Igrati u Premijer ligi je nešto čemu se jako radujem i nadam se da ću naučiti mnogo stvari ovde u Čelsiju. Jedva čekam da upoznam sve i zaigram na Stamford Bridžu", izjavio je Petrović na promociji.

Podsetimo, opariće se i Čukarički, kojem će pripasti 3.200.000 evra pošto je uspeo da izboksuje 20 odsto od budućeg transfera kada je Petrovića prodao Nju Inglandu za 900.000.

Na Stamford Bridžu će se za mesto prvog golmana boriti sa Robertom Sančezom, kojeg je Čelsi doveo iz Brajtona ovog leta za 23.000.000 evra, dok će od naredne sezone konkurencija biti još jača, budući da će se sa pozajmica vratiti Kepa Arizabalaga i Gabrijel Slonina.


tagovi

Đorđe PetrovićČelsiPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara