Najteži posao za Mrkelu i Marina: Na leto potreban Dragović iz prve sezone i još jedan top štoper

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.02.24. | 10:09

Sportski sektor crveno-belih pred delikatnim zadatkom

Jeste šampionska trka sa Partizanom u Mozzart Bet Superligi prioritet svih prioriteta u Crvenoj zvezdi, posebno što se bliži večiti derbi, ali krajičkom oka moraju u Ljutice Bogdana da se bave izazovima koji slede. A, oni neće biti nimalo laki. Velika rekonstrukcija igračkog kadra tokom letnje pijace, kada je stigao Barak Bahar, trebalo je da relaksira situaciju u nadolazećem periodu. Ali uopšte neće biti tako. Naprotiv...

Crvena zvezda će na leto morati da napravi veliku rekonstrukciju poslednje linije, što će biti ubedljivo najteži zadatak za čelnike sportskog sektora, sportskog direktora Mitra Mrkelu i tehničkog direktora Marka Marina. Mnogo se prethodnih dana pisalo i pričalo o deficitu srpskog šampiona na bekovskim pozicijama, posebno posle povrede Koste Nedeljkovića. Ali manjak igrača na oba boka predstavlja normalnost Crvene zvezde veći duži period.

Izabrane vesti

Bez obzira na ishod prvenstva, Crvena zvezda će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, što će joj donekle smanjiti pregovaračku moć u letnjim mesecima, a reakcija će morati da bude brza. Crveno-belima će biti potrebna dva klasna centralna defanzivca, što je delikatan zadatak i za klubove mnogo jačeg rejtinga, sa razvijenom skauting službom.

Odlučio se Vladan Milojević da forsira tandem Dragović-Spajić, u Novom Pazaru je šansu kao treći štoper dobio i Naser Điga. Činjenica je, ipak, da je i pored određenih padova kapiten Dragović najuticajniji igrač Zvezdine poslednje linije. On je ušao u poslednjih šest meseci ugovora sa Crvenom zvezdom, i šanse da i dalje ostane stanovnik Marakane mere se promilima. Moraju u situaciji opasnog življenja, gde je svaki meč kvalifikacioni, u Zvezdi da opipavaju tržište i već naprave listu potencijalnih novajlija. Zvezdi će na leto, kao vođa odbrane, biti potreban igrač Dragovićeve klase iz prve sezone. Bivši reprezentativac Austrije je u eri Dejana Stankovića bio merna jedinica uspešnog štopera, nesumnjivo se kvalifikovao da bude jedan od najboljih centralnih defanzivaca u novijoj istoriji kluba. Imao je neke „vidićevske“ partije kao u duelu sa Partizanom u Humskoj i dvomeču sa Bragom... Kasnije je oscilirao kod Miloša Milojevića i Baraka Bahara, ali i dalje ima zvanje najboljeg centralnog defanzivca Crvene zvezde. Na igre Dragovića uticala je i prodaja Strahinje Erakovića, momka sa kojim je činio odličan tandem. Pomogao je Dragović popularnom Čupi da igrački poraste, ali deluje da je Eraković mnogo pomagao Dragoviću.

Dakle, Zvezdi će biti potreban štoper koji može da joj ponudi identičan kvalitet kao Dragović 2021. godine, ali i još jedan provereni defanzivac. Tačno je da je Uroš Spajić počeo ozbiljno da se diže pod komandom Vladana Milojevića. Dobio je ozbiljno poverenje novog šefa stručnog štaba, samo je pitanje da li crveno-beli smeju da rizikuju sa njima.

Ugovor ističe i Nemanji Milunoviću, pa će pored Spajića ostati još samo Naser Điga. Naravno, ako crveno-beli otkupe njegov ugovor sa Bazelom, a ima indicija da će se to desiti za dva miliona evra. Tu je još i Miloš Degenek, ali je on u fazi rehabilitacije.

Veliki deficit i sigurno najteži posao decenije za Mitra Mrkelu i Marina. Potraga za kvalitetnim defanzivcima dobija na kompleksnosti, kada se uzme u obzir da će crveno-belima biti potreban štoper dostojan Lige šampiona ili Lige Evrope, koji igra levom nogom. A takvi su vrlo skupi i nema ih mnogo na tržištu.

Svojevremeno je Crvena zvezda upravo zbog leve noge i, kako to treneri vole da kažu ulaska u igru, pokušala da istraje na Srđanu Babiću, ali nije vredelo. Usled nesnalaženja pod pritiskom, sadašnji reprezentativac Srbije je gubio poverenje i Vladana Milojevića i Dejana Stankovića.


tagovi

Mitar MrkelaMarko MarinAleksandar Dragović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara