Hulio Cezar Kaseres, trener Olimpije (©AFP)
Hulio Cezar Kaseres, trener Olimpije (©AFP)

Najtrofejniji paragvajski klub u krizi, Kaseres se pere protiv Nasionala

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.04.22. | 23:10

Olimpija iz Asunsiona će dočekati gradskog rivala u noći između petka i subote, od 02.15 časova po srednjoevropskom vremenu, u meču 9. kola Aperture

Ispali su u poslednjih godinu dana Olimpija i Nasional iz Asunsiona iz borbe za sam vrh. Zbirno, kada se saberu Apertura i Klausura, prošle sezone su bili četvrti, odnosno peti. Ove godine im je cilj da poprave učinak, ali opet ne briljiraju. Zato će njihov okršaj u noći između petka i subote, od 02.15 časova po srednjoevropskom vremenu, da bude važan za obe ekipe, koje žele da poprave položaj.

Olimpija je uoči 9. kola Aperture četvrta na tabeli sa 14 poena, čak osam manje od lidera Libertada. U prošlom kolu, prethodne subote, savladala ju je Resistensija sa 2:1 i tako direktno prestigla na tabeli. Još jedan trofej klizi iz ruku belo-crnih, pošto su se Libertad i Sero Portenjo izdvojili na vrhu.

Izabrane vesti

Upravo su te dve ekipe i podelile trofeje prošle godine. Libertad je uzeo Aperturu, potom Sero Portenjo Klausuru. Kao što već znate, Paragvaj je jedna od nekolicine južnoameričkih država u kojoj se tokom kalendarske godine odigraju dva prvenstva.

Olimpija je najtrofejniji paragvajski klub, osvojila je ukupno 45 titula. Uz to je čak 27 puta bila druga na tabeli. Najbliži pratilac joj je Sero Portenjo, sa 34 titule, a zatim slede Libertad (21) i Guarani (11). Nasional je tek na petoj poziciji na večnoj listi, devet puta je bio šampion, a poslednji put se na tron popeo još 2013. kada je uzeo Aperturu. Od tih devet titula, šest je osvojio do 1946. godine.

02.15: (1,92) Olimpija (3,40) Nasional (3,80)

Pored pomenutih klubova još samo tri su uspeli da se domognu trofeja, Sol de Amerika, Sportivo Lugenjo i Presidente Hajes, svi u 20. veku.

Na klupi Olimpije sedi Hulio Sezar Kaseres, nekadašnji reprezentativac Paragvaja i štoper River Plejta i Boke Juniors. Kaseresu je ovo prvi samostalan trenerski posao, preuzeo je velikana iz Asunsiona prošle godine, a sada mu je već klupa poprilično uzdrmana.

Ne samo da je Olimpija izgubila dve od poslednje tri prvenstvene utakmice (pre Resistensije bolji je bio i Ameliano sa 2:0), nego je i u Kopa Libertadoresu loše startovala. U sredu je odigrala samo 0:0 na svom terenu sa Sero Portenjom, u grupi u kojoj su još Kolon Santa Fe i Penjarol.

Zato je Kaseres najavio da će u najjačem mogućem sastavu da izađe noćas na crtu Nasionalu. Samo dvojica od prvotimaca će odmoriti, kako bi bili spremni za duel sa Penjarolom u Montevideu sledeće nedelje. Nedostajaće Antolin Alkaraz i Derlis Gonzalez, koji je doživeo lakšu povredu skočnog zgloba leve noge.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Nije ni Nasional kompletan, Kabrera će zameniti povređenog Nunjeza. Ostali igrači su spremni da izađu na crtu gradskom rivalu. Imao je Nasional više vremena da se spremi za ovaj derbi, pošto ne nastupa više na međunarodnoj sceni. Nije uspeo da se plasira u Kopa Sudamerikanu, izgubio je u poslednjem kolu kvalifikacija od Gvairenje sa 1:0.

Seriju od četiri meča bez trijumfa prekinuo je u prošlom kolu pobedom nad Amelianom sa 2:1. Tako je došao do tek osmog boda iz osam kola.

Prošle godine su se Olimpija i Nasional sastali četiri puta, po dva u Aperturi i Klausuri. Na svim mečevima je došla igra GG, s tim što je Nasional bio uspešniji. Slavio je tri puta, Olimpija samo jednom, na njihovom poslednjem susretu u decembru sa 3:1.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

PARAGVAJ 1 (APERTURA) – 9. KOLO

Petak

23.55: (2,60) Nueve de Oktubre (3,05) Resistensija (2,70)

Subota

02.15: (1,92) Olimpija (3,40) Nasional (3,80)

23.55: (4,20) General Kabaljero (3,45) Sero Portenjo (1,80)

Nedelja

02.15: (3,80) Ameliano (3,40) Guarani (1,90)

23.55: (1,43) Libertad (4,20) Sol de Amerika (7,00)

Ponedeljak

02.15: (2,20) Takuari (3,05) Gvairenja (3,35)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Olimpija AsunsionNasional AsunsionNasionalParagvaj 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara