Najvažniji meč u istoriji Grafičara

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.05.23. | 11:18

Sa druge strane Surduličani se nadaju da će Milan Makarić prekinuti golgeterski post u meču baraža za popunu Mozzart Bet Superlige (18 časova, TV Arena)

Nije primarni cilj Grafičar bila borba za ulazak u Mozzart Bet Superligu, ali su vrlo potentnom igrom, posebno u prvom delu sezone, Ljubičasti na jug Marakane privlačili veliki broj fudbalskih zanesenjaka. Igrao je tim Marka Neđića vrlo ofanzivno, osvajao bodove, čak uspeo da prebrodi i veliku rekonstrukciju tima na polusezoni.

Iako su otišli Nikola Knežević, golman Manojlović, braća Mituljikić, afrički štoper Fol, Grafičar je uspeo da stigne do trećeg mesta u Prvoj Mozzart Bet Ligi, i sa Radnikom (18 časova, TV Arena) na Krovu zakaže možda i najvažniji meč u istoriji kluba osnovanog 1922. godine.

Izabrane vesti

Jasno je da su Surduličani favoriti, svesni su toga i na Senjaku, pa su u najavi meč pokušali da „olade“ situaciju. Predsednik kluba Slobodan Govedarica je rasteretio igrače rečima da neće biti neuspeh ukoliko se Grafičar ne plasira u elitu.

Međutim, jasno je da Grafosi imaju veliku šansu.

„Sa Surduličanima se do sada nismo susretali. Ako pogledamo kako su oni odigrali drugi deo sezone, sigurno je da smo dobili najtežeg mogućeg protivnika. Možda i najjaču ekipu plej-aut zone. Mi se za razliku od Radnika oslanjamo na mlade igrače i nećemo odstupiti od toga. Mi imamo određene prednosti, igrače koji su željni dokazivanja“.

Biće utakmica na Voždovcu vrlo zanimljiva i zbog još jednog detalja. Biće to duel nekada najperspektivnijih trenera u Zvezdinoj omladinskoj školi. Dok je Slavoljub Đorđević vodio omladince u Ligi šampiona, Marko Neđić je bio trener godinu dana mlađe selekcije.

„Namera nam je da nadigravamo i pokušamo da dođemo do pobede. Mala prednost za nas je što se prvi meč igra na veštačkoj travi. Na toj podlozi treniramo i igramo cele godine“, dodao je Marko Neđić.

Uspeo je Slavoljub Đorđević da dođe do primarnog cilja i obezbedi baraž, mada je na polusezoni u klubu iz Surdulice situacija bila beznadežna. Zaslužuje čestitke Đorđević za sve urađeno, mada mu je jasno da će njegov učinak biti posmatran kroz narednih 180 minuta fudbala sa Grafičarom.

Uzdaju se u Radniku i da će Milan Makarić prekinuti ozbiljan golgeterski post. Od kada je stigao na pozajmicu 29. januara ove godine, iskusni napadač nije postigao gol. Promašio je penal, poništen mu je pogodak protiv Kolubare. Ali i pored toga Makarić će dobiti prednost u odnosu na Kunića.

Imaju Surduličani, ako ništa drugo zbog iskustva, ulogu blagog favorita. Međutim, Slavoljub Đorđević je biranim rečima govorio o Grafičaru i starim znancima iz omladinske škole Crvene zvezde.

"Došli smo u situaciju da uradimo ono što je bilo nezamislivo na polusezoni, da izborimo opstanak u ligi. Osvojili smo 27 bodova u ovoj godini i po učinku u ovom periodu smo u samom vrhu tabele. Igramo protiv Grafičara, tima koji dobro poznajem i u kojem radi mnogo mojih prijatelja. Trenera Neđića znam još iz omladinske škole Crvene zvezde kao i Predsednika Slobu Govedaricu čiji rad i posvećenost fudbalu izuzetno cenim. Poznajem i mnogo igrača naseg rivala. Reč je o izuzetnom talentovanim momcima koji predstavljaju budućnost srpskog fudbala. Pokušaće protiv nas da ostvare istorijski uspeh i plasiraju se u Superligu. Imaju sistem, igraju napadački i verujem da ni sutra, a ni u nedelju neće odstupiti od svog stila igre. Vodiće se velika borba tokom svih 180 minuta, ulog je veliki i svaka greška može skupo da košta. U svakom slučaju Grafičar plasmanom ili mi opstankom napravićemo istorijski rezultat. Pored mladosti, najveća snaga Grafičara je kapiten Luis Ibanjez, fudbaler koji je igrao u Ligi šampiona. Tu su i provereni superligaški igrači poput Stojčeva i Đurića. Mozemo do pozitivnog rezultata samo ako budemo igrali na maksimumu svojih mogucnosti”, poručio je Slavoljub Đorđević.

Meč na Krovu sudiće Marko Ivković.


tagovi

GrafičarMarko NeđićSlavoljub Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara