Alvaro Morata i Antoan Grizman (©Reuters)
Alvaro Morata i Antoan Grizman (©Reuters)

Najveća pobeda Atletika u istoriji: Seltik osetio čari Metropolitana i tandema Grizman - Morata (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 07.11.23. | 22:57

Minimalac Lacija u sudaru sa Fajenordom

Počeo je sudar na Metropolitanu lepim golom Antoana Grizmana u šestom minutu. Dobro je opalio sa ivice kaznenog prostora, bio veoma precizan, ali nije baš slutilo da bi Seltik mogao da doživi potpunu katastrofu. To se promenilo već u 23. minutu kada je Dajzen Maeda zaradio isključenje zbog neopreznog starta. Zaiskrile su oči Grizmanu i Alvaru Morati, nanjušili su krv i napunili mrežu škotskog tima do vrha - 6:0 (2:0).

U isto vreme Lacio je savladao Fajenord kod kuće 1:0 (1:0) golom Ćira Imobilea u prvom poluvremenu, pa je tako situacija u Grupi E Lige šampiona veoma komplikovana posle četiri kola. Jorgandžije su na čelu sa osam bodova (iako ne znaju za poraz), Lacio je drugi sa sedam, dok je holandski šampion treći sa šest. Jedino je prilično jasno da Seltik neće u drugu fazu, a najverovatnije ni u Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Nastavio se fascinantan niz Atletika kod kuće, jer je poslednji put na Metropolitanu pao osmog januar od Barselone! Očekivalo se da produži seriju protiv Seltika, ali je iskoristio brojčanu prednost i preko jednog od najboljih igrača u klupskoj istoriji, ali i u poslednje vreme raspoloženog Morate, došao do ubedljivog trijumfa.

Štaviše, Opta tvrdi da je Dijego Simeone ispisao istoriju Lige šampiona i postao vlasnik najubedljivijeg trijumfa za trenera koji nije iz Evrope. Takođe, Kolćonerosima je ovo prvi put da su postigli šest golova u elitnom takmičenju. Noć za pamćenje.

A počela je efektnim golom Grizmana sa ivice kaznenog prostora. Prvi put u karijeri je uspeo da se upiše u listu strelaca na tri uzastopna nastupa u Ligi šampiona i u tom trenutku popravio bilans na 33 pogotka (89 mečeva).

Maeda je potom bio neoprezan, startovao je otvorenim đonom, zakačio protivnika po potkolenici i sudija mu je, uz konsultaciju video tehnologije (VAR), pokazao crveni karton.

Igrao se 23. minut kada su Kelti ostali sa igračem manje, a čekalo se još 20ak da bi domaćin unovčio brojčanu prednost. Posle centaršuta sa desne strane, Hose Marija Himenez je sa jedne stative glavom poslao na drugu, a Morata se našao na pravom mestu, duplirao prednost Atletika i najavio ubedljiv trijumf.

Start drugog poluvremena obeležio je Grizman majstorijom. Uhvatio je makazice u kaznenom prostoru rivala i jedan odbitan na maestralan način pretvorio u 34. pogodak na terenima u Ligi šampiona - 3:0.

Rasterećeni fudbaleri Atletika su nastavili da zatrpavaju protivnički gol. Ali bilo je prostora i za atrakcije, što se svakako može reći za golčinu Samuela Lina iz 66. minutu. Opalio je sa levog boka, poslao fenomenalnu i neodbranjivu dijagonalu u dalji ugao za 4:0.

Sve je bilo jasno u glavnom gradu Španije, ali se Simeoneova četa još nije zadovoljila. Morata je sjajno odreagovao u 76. minutu. Lino mu je spustio loptu grudima, on je lepo primirio na ivici kaznenog prostora gostiju i poslao pravi projektil u mrežu nemoćnog Džoa Harta. Tačku je u 85. minutu stavio Saul Njigez, golom iz peterca.

------------------------------

ATLETIKO – SELTIK 6:0 (2:0)

/Grizman 7, 60 Morata 45+3, 76, Lino 66, Saul 85/

Madrid

Stadion: Metropolitano

Sudija: Ivan Kružlijak (Slovačka)

Žuti kartoni: Sojundžu (Atletiko), Palma (Seltik)

Crveni kartoni: Maeda (Seltik)

ATLETIKO MADRID (5-3-2): Oblak – Molina (od 71. Aspilikueta), Himenez (od 77. Sojundžu), Vitsel, Ermoso, Rikelme (od 64. Lino) – Barios (od 46. Ljorente), Koke, Grizman (od 64. Saul) – Morata, Korea

SELTIK (4-3-3): Hart – Džonston, Karter Vikers, Skejls, Tejlor – Bernardo (od 61. Turnbul), Mekgregor (od 71. Ivata), O’Rajli (od 46. Holm) – Palma (od 46. Oh), Furuhaši (od 61. Jang), Maeda

------------------------------

LACIO – FAJENORD 1:0 (1:0)

/Imobile 45+1/

Rim

Stadion: Olimpiko

Sudija: Šimon Marčinjak

Žuti karton: Vesino, Rovela (Lacio), Njivkop, Zeruki, Vejfer (Antverpen)

LACIO (4-3-3): Provedel – Lacari, Patrik, Romanjoli, Hisaj (od 78. Pelegrini) – Kamada (od 53. Genduzi), Vesino (od 78. Rovela), Alberto – Anderson, Imobile (od 63. Kasteljanos), Zakanji (od 63. Pedro)

FAJENORD (4-3-3): Bejlou – Njivkop (od 20.Trauner (od 74. Jahanbakš)), Gertruida, Hancko, Hartman – Timber (od 81. Milambo), Zeruki (od 81. Ueda), Vejfer – Stengs, Himenez, Pajšao (od 74. Ivanušec)

------------------------------

LIGA ŠAMPIONA - 4. KOLO

Grupa E

Utorak

Atletiko Madrid - Seltik 6:0 (2:0)

/Grizman 6, 60, Morata 45+2, 76, Lino 66, Njigez 85/

Lacio - Fajenord 1:0 (1:0)

/Imobile 45+1/



tagovi

Atletiko MadridSeltikLacioFajenordAlvaro MorataAntoan GrizmanĆiro Imobile

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara