Eran Zahavi ©Reuters
Eran Zahavi ©Reuters

Najveće plate izraelskog prvenstva: Zahaviju 1.100.000 evra po sezoni, Planić najviše zarađuje u Haifi

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.08.22. | 14:16

Srpski štoper godišnje inkasira 420.000 evra, a trebalo bi da dobije povišicu kada bude potpisao novi ugovor

Izraelsko prvenstvo kreće sutra od 17 časova utakmicom između dva Hapoela, onog iz Haife i onog iz Tel Aviva, a tamošnji sportski mediji pošteno se trude da naprave što zanimljiviju uvertiru onoga što sledi. S najviše ambicija u novu sezonu Makabi iz Tel Aviva, srpskog trenera Vladimira Ivića, što potvrđuje i činjenica da u svojim redovima ima igrača koji na godišnjem nivou zarađuje 1.100.000 evra.

U pitanju je najveća zvezda tamošnjeg fudbala, Eran Zahavi, koji je posle rastanka sa PSV-om, ovog leta odlučio da se vrati u rodnu zemlju. Za to je bilo nephodno izdvojiti ozbiljna sredstva za ugovor koji je potpisan do leta 2024. godine.

Izabrane vesti

Među onim najlplaćenijim igračima u ligi nalazi se i srpski defanzivca i miljenik publike u Haifi Bogdan Planić. On i snažni francuski napadač Frantzdi Pjero zarađuju po 420.000 godišnje, s tima da je Planić ušao u poslednju godinu ugovora i aktivno pregovara o produžetku saradnje. Kako se moglo načuti u tamošnjoj javnosti, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije bi na osnovu nove saradnje navodno trebalo da dobije platu od 500.000 evra.

SUB, 17.00: (2,90) HAPOEL HAIFA (3,15) HAPOEL TEL AVIV (2,40)

Ozbiljnija primanja kod ostalih klubova ima još nekoliko igrača. Među njima je i portugalski štoper Migel Vitor, koji u Hapoel Ber Ševi zarađuje 380.000 evra. Ostali klubovi ne raspolažu baš tako ogromnim budžetoma, a nešto platežno moćniji od ostalih su Bnej Sakhnin, Hapoel Tel Aviv, Hapoel Haifa i Beitar Jerusalim.


tagovi

Makabi Tel AvivMakabi HaifaHapoel Tel AvivHapoel Ber Ševa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara